Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Waberer’s: erős növekedés a tavalyi évhez képest, de visszaesés az előző negyedévhez képest

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2018. február 26.   11:09

A hazai nagycégek közül utolsóként, március 8-án piacnyitás előtt publikálja negyedéves eredményét a Waberer’s. A nettó profit 2,7 millió euró lehetett a negyedik negyedévben, ami ugyan enyhe visszaesést jelent az előző negyedévhez képest,...

A hazai nagycégek közül utolsóként, március 8-án piacnyitás előtt publikálja negyedéves eredményét a Waberer’s. A nettó profit 2,7 millió euró lehetett a negyedik negyedévben, ami ugyan enyhe visszaesést jelent az előző negyedévhez képest, de jelentős javulás a tavalyi általunk becsült 3 millió eurós veszteséghez képest.

Negyedév/negyedév alapon az EBITDA a kevesebb futott kilométer miatt csökkent a nemzetközi üzletágban. Ennek okai:

  • Körülbelül egyhetes leállás az év végén Karácsony miatt.
  • A szokásos november-december helyett tavaly szeptember-októberben volt szezonálisan erős a kereslet, ami így részben a harmadik negyedéves eredményben csapódott le.
  • 2 millió eurós egyszeri számviteli tétel javította a harmadik negyedéves eredményt.

Év/év alapon viszont mintegy 90%-kal javulhatott az eredmény a LINK konszolidációjának és a hatékonyság javulásának köszönhetően.

A regionális és egyéb üzletág teljesítménye negyedév/negyedév alapon enyhén javulhatott.

Üzemi szinten egyszeri tétel nem várható, ugyanakkor a forint erősödése becslésünk szerint enyhe (0,2 millió euró) pénzügyi nyereséget eredményezhetett a fedezeti pozíciókon.

Videóelemzésünket a Waberer's-szel kapcsolatos eredményvárakozásunkról ide kattintva tekintheti meg.

Előrejelzésünk szerint az EBITDA-arányos eladósodottság az előző negyedévi 3,4-ről 3,0-ra csökkenhetett.

Az emelkedő üzemanyagárakat 1-6 hónap alatt képes áthárítani a társaság, így az emelkedő szállítmányozási árak pozitív hozadéka a negyedik negyedévben csak limitált lesz, inkább majd 2018 második negyedévétől lesz jelentősebb.

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben