Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelesre vizsgázott a Bank of America, nagy meglepetések a Goldmannál

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. január 17.   15:13

A tegnapi rövid megingást követően ismét észak felé vehetik az irányt az amerikai tőzsdék, a főbb indexekben 0,3-0,5% közötti emelkedést láthatunk. Hasonló képet mutatott a Bank of America negyedik negyedéves gyorsjelentése, mint amit a J. P. Morgané az...

A tegnapi rövid megingást követően ismét észak felé vehetik az irányt az amerikai tőzsdék, a főbb indexekben 0,3-0,5% közötti emelkedést láthatunk.

Hasonló képet mutatott a Bank of America negyedik negyedéves gyorsjelentése, mint amit a J. P. Morgané az előző héten. Az eredmény összességében a vártnál jobb lett, amit a hitelállomány (+6%) és a nettó kamatmarzs növekedése (2,39%-ra) fűtött. Ez ellen hatott a kereskedési bevételek visszaesése. A bank a vártnak megfelelő 21,4 milliárd dolláros bevételen 0,47 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami kismértékben felülmúlta a 0,45 dolláros konszenzust. Az adóreform egyszeri negatív hatása miatt 2,9 milliárd dolláros költséget könyvelt el a negyedévre a bank, ami megfelelt az előzetes becslésnek. A nettó kamatbevétel 11%-kal, 11,5 milliárd dollárra emelkedett. A kereskedési bevételek a kötvényüzletágban 13%-kal estek, 1,71 milliárd dollárra, míg a részvényüzletág stagnált 950 millió dolláros bevételt elérve, a várt 870 millió dollárral szemben. A bank igyekszik költségeit csökkenteni, aminek keretében a nem kamatjellegű kiadások 1%-kal estek vissza, ezzel az adóreform egyszeri hatásaitól tisztítva 62%-os lett a negyedévben a költség/bevétel hányados. Piacnyitás előtt enyhe emelkedést mutat az árfolyam.

A vártnál jobban sújtotta az alacsony volatilitás a Goldman Sachs kereskedési bevételeit a negyedik negyedévben, azonban az előző negyedévhez hasonlóan a befektetési banki üzletág pozitív meglepetése ezt több mint kompenzálta. Ennek köszönhetően az adóreform egyszeri negatív hatásától tisztított profit 5,68 dollár lett részvényenként a várt 4,91 dollárral szemben. Ez az egyszeri hatás 4,4 milliárd dollárt tett ki, amivel együtt már számviteli veszteséget mutatna a negyedévre a bank. A kötvény-, nyersanyag- és devizakereskedési üzletág bevétele 1 milliárd dollárt tett ki, a várt közel 1,3 milliárd dollárral szemben, ami 50%-os év/év alapú visszaesést jelentett. A részvénykereskedési üzletág bevételei 1,37 milliárd dollárra estek vissza (-14%) a várt 1,5 milliárd dollárral szemben. A befektetési banki tevékenységből származó bevételek 2,14 milliárd dollárra ugrottak a várt 1,64 milliárd dollárral szemben, ami komoly pozitív meglepetést jelentett. Ezzel együtt is közel 1%-os esést mutatnak a részvények piacnyitás előtt.

A mai napon magyar idő szerint 8 órakor teszi közzé Bézs könyvét a Fed, amiben az USA-ban éledező inflációs nyomás jeleit lesz érdemes figyelni.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben