Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó hírek a bankszektornak

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. január 12.   16:11

Tovább emelkednek a kereskedés elején az amerikai piacok. A Dow 0,7%-kal, az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal emelkedik. 1,76 dollár lett a J.P. Morgan egyszeri tételektől tisztított részvényenkénti eredménye a negyedik negyedévben, ami felülmúlta az 1,69 dolláros...

Tovább emelkednek a kereskedés elején az amerikai piacok. A Dow 0,7%-kal, az S&P500 0,3%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal emelkedik.

1,76 dollár lett a J.P. Morgan egyszeri tételektől tisztított részvényenkénti eredménye a negyedik negyedévben, ami felülmúlta az 1,69 dolláros elemzői konszenzust. A vállalat 2,4 milliárd dollárnyi leírást hajtott vége a negyedévben a halasztott adókövetelések egy részének leírása és a külföldi profitok hazautalását érintő egyszeri adóköltség miatt. Ezzel az adóreform negatív hatásán túlvan a vállalat. A pozitív hatás pedig idén az effektív adókulcs csökkenése lehet, 32%-ról 19%-ra. Az emelkedő hozamoknak köszönhetően év/év alapon 11%-kal 13,4 milliárd dollárra nőtt a bank nettó kamatbevétele, a nettó kamatmarzs 2,42%-ra emelkedett a várt 2,39%-kal szemben. A kereskedési bevételek 26%-os visszaesést mutatattak egy erős bázisról 3,4 milliárd dollárra, ami alulmúlta az elemzők várakozását. Az eredményre nem mutatott az árfolyam számottevő elmozdulást.

A Wells Fargo-nak is 19%-ra csökkenhet idén az effektív adókulcsa, amire szüksége is lesz a vállalatnak a negyedik negyedéves eredményeket elnézve. A vállalat 3,25 milliárd dollárnyi perköltséget kellett fizessen a negyedévben, a hamis bankszámlanyitásokkal kapcsolatos botrány és a vállalat értékesítési taktikáival kapcsolatos ügyek miatt. Az egy részvényre jutó tisztított eredmény végül 0,97 dollár lett a várt 1,02 dollárral szemben. A nettó kamatmarzsa a banknak 2,84% lett a várt 2,87%-kal szemben. Az árfolyam 1%-kal esik piacnyitást követően.

Nagy változáson megy át a Facebook alkalmazás üzenőfala. Mostantól a szűrőbeállítások a barátok és családtagok által megosztott tartalmakat fogják előtérbe hozni, míg az egyéb nem reklámmal kapcsolatos tartalmak, mint például a hírek kisebb prioritást kapnak. Ezzel inkább közösségi interakciók, mintsem a felhasználók figyelmét felkeltő tartalmak irányába megy el a vállalat. Ez pedig előfordulhat, hogy csökkenti a felhasználók elkötelezettségét az alkalmazás iránt rövidtávon, amire 4%-os eséssel indította a kereskedést az árfolyam. Hosszú távon azonban ez szolgálja jobban az üzletet Mark Zuckerberg szerint. A vállalat alelnöke, John Hegeman szerint a hirdetésekre ez a stratégia nem lesz hatással.

A várt felett alakult az amerikai maginfláció decemberben, ami újabb reményeket adhat a Fed-nek arra, hogy az általuk preferált inflációs mutató (PCE) is hamarosan eléri a jegybank 2%-os célját. A fogyasztói árak év/év alapon a vártnak megfelelő 2,1%-kal emelkedtek, azonban az élelmiszer- és energiaáraktól tisztított mutató 1,8%-os emelkedést mutatott a várt és az előző havi 1,7%-kal szemben. A Havi adat 0,3%-os emelkedést mutatott a várt 0,2%-kal szemben. Az adatokra emelkedéssel reagáltak az amerikai hozamok (a 2 éves hozam a válság óta először ment 2% fölé), amiből elsősorban a bankszektor profitál.

A vártnál kissé gyengébb decemberi értékesítésekről adtak számot kiskereskedelmi adatok az USA-ban, azonban ezért kárpótol a novemberi becslés revíziója. Decemberben havi 0,4%-kal nőtt a kiskereskedelmi forgalom a várt 0,5%-kal szemben, míg a novemberi adatot 0,8%-os emelkedésről 0,9%-ra felfelé korrigálták.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben