Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Deutsche Bank, Bayer és Santander eredmény jött ma

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. október 26.   10:15

Sorsdöntő naphoz érkezett az EKB Lejtmenetbe kapcsoltak tegnap az európai indexek. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot, a FTSE100 1%-ot csökkent. A befektetők ma az EKB döntésére koncentrálnak, ezt megelőzően kivárás jellemezheti a piacokat.

Sorsdöntő naphoz érkezett az EKB

Lejtmenetbe kapcsoltak tegnap az európai indexek. A CAC40 0,4%-ot, a DAX 0,5%-ot, a FTSE100 1%-ot csökkent. A befektetők ma az EKB döntésére koncentrálnak, ezt megelőzően kivárás jellemezheti a piacokat.


13:45-kor publikálják az EKB várva várt kamatdöntő ülésének eredményét, 14:30-kor pedig Mario Draghi tart sajtótájékoztatót. A várakozások szerint bejelentheti, hogy elkezdik a kötvényvásárlási program csökkentését. Januártól várhatóan már a jelenlegi havi 60 milliárd eurónál kisebb volument vásárolhatnak majd. A program kivezetésével kapcsolatban több forgatókönyv is elképzelhetőnek tűnik. Ami viszont szinte biztosra vehető, hogy a program teljes kivezetése 2018 második feléig, akár év végéig is kitolódhat, így tehát nem kell a hirtelen leállítására számítani.


Az Európai Unió állítólag már B forgatókönyvvel készül arra az esetre, ha a Brexit tárgyalások megszakadnának, ugyanis egyelőre túlzónak tartják a britek igényeit.

Jelentősen visszaeső kereskedési bevételek a Deutsche Banknál

A Deutsche Bank ma publikálta harmadik negyedéves eredményét, amely részvényenként 36,3 cent lett a várt 34,3 centtel szemben. Ugyanakkor a 6,8 milliárdos bevétel alulmúlta a 6,82 és 7 milliárd közötti várakozásokat. A gyengébb bevétel a kereskedési bevételek minden várakozást alulmúló, 30 százalékos visszaesésének volt betudható. A részvény negatívan reagál az eredményre.

Vegyes teljesítmény a Bayernél

A Bayer harmadik negyedéves adózott eredménye 3,88 milliárd euró volt, messze meghaladva az 1,18 milliárd eurós várakozást. Ennek fő oka, hogy a nem folytatódó tevékenységekből (Covestro) származó eredmény mintegy 3 milliárd euróval felülmúlta a várakozásokat. A tényleges teljesítményt jobban tükröző, speciális tételek nélküli EBITDA 2,2 milliárd euró lett, ami szintén felülmúlta a 2,1 milliárd eurós piaci várakozást. Az 5 legjelentősebb készítmény (Xarelto, Eylea, Xofigo, Stivarga, Adempas) együttes árbevétele 9,1%-kal, devizahatást szűrve 13,2%-kal bővült. A Bayer az év végi céljait lefelé módosította, ez azonban csak technikai jellegű módosítás, mivel múlt hónapban értékesítette a Covestro-ban meglévő részesedését, így az már nem kerül be az eredménybe.

Jelentős egyszeri tétel a Santandernél

A Banco Santander 1,46 milliárd eurós adózott eredményt ért el a harmadik negyedévben, ami jócskán elmaradt az 1,84 milliárd eurós várakozástól, azonban a negyedévben egy 300 millió eurós egyszeri, integrációs költséget is elszámoltak. Ezt is figyelembe véve viszont már megverte a várakozásokat a bank. A nem teljesítő hitelek aránya a második negyedév végi 5,37%-ról 4,24%-ra esett. A bank tőkemegfelelése 10,8%-ra javult.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben