Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Richter megemelte várakozásait

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 31.   08:47

Erste kommentár Annak ellenére esett a Richter részvény árfolyama, hogy a cég most igazán optimistán nyilvánult meg a szokásos pesszimista hangulattal szemben a gyorsjelentés közzététele...

Erste kommentár

Annak ellenére esett a Richter részvény árfolyama, hogy a cég most igazán optimistán nyilvánult meg a szokásos pesszimista hangulattal szemben a gyorsjelentés közzététele után. Az árbevétel növekedését euróban a korábbi 5 százalékról 10-re emelte, az operatív marzs a korábbi 11-12 százalékról 13-14 százalékra emelkedett az előrejelzésben. Ez pedig implicit módon jelentős, 25 százalék körüli bővülést sugall a korábbi előrejelzéshez képest. Az olajárfolyam is emelkedik, amelynek előbb vagy utóbb valamiféle rubel erősödést kellene okoznia, persze ha a szankciók nem fokozódnak. Az utóbbi esetében pénteken Trump bejelentette, hogy aláírja az új, szigorúbb törvényt, amely már európai energetikai vállalatokat is érint, mint pl. az OMV-t, amely részt venni tervezett az északi gázvezetékben, a Nord Steram 2-ben. Ugyan ez az OMV-re kis hatással van, hiszen szerencsére még nem költött a beruházásra, de ettől függetlenül a szankció negatív Európára és Oroszországra nézve is. Egy szó mint száz, a lépés negatívan hathat az orosz fellendülésre és így a rubel árfolyamára is, amely stagnál-emelkedik a ma reggeli kereskedésben, legalábbis a forinttal szemben. Ugyanakkor a Richter pénteken egy technikai támaszszintre zuhant, így érdemes figyelni, hogy kitart-e a támasz és meg tud-e fordulni róla, vagy a befektetők Oroszország-félelme fog dominálni és eltörik a szint. Ebben az esetben az árfolyam csökkenését a 200 napos mozgóátlag állíthatná meg 6.500 környékén.


A mai napon oldalazó mozgásra számítunk a BUX index esetében, míg a DAX akár egy fordulatot is mutathat az elmúlt napok eséseit követően.


Bajban az amerikai dohányipar

Vegyesen teljesítettek pénteken az amerikai indexek. A Dow 0,15%-ot emelkedett, míg a S&P 0,13%-ot, a Nasdaq pedig 0,12%-ot csökkent.


Nagyot zuhantak pénteken az amerikai dohányvállalatok, miután megjelent, hogy az FDA olyan előírásokat szeretne meghatározni, ami a függőséget már nem okozó szintre csökkentené a cigaretták nikotintartalmát. Csökkenteni szeretnék a dohányzással összefüggő halálesetek számát is.


Az Oroszországgal szembeni szankciók bevezetésének hírére Oroszország jelezte, hogy 455 főre kell csökkenteni az oroszországi amerikai nagykövetség és a konzulátusok létszámát, így 755 amerikai tisztségviselőnek kell távoznia Oroszországból.


Donald Trump John Kelly belbiztonsági minisztert nevezte ki a Fehér Ház új kabinetfőnökévé. Korábbi kabinetfőnökét az elmúlt napokban belső körökből élesen támadták amiatt, hogy információkat szivárogtat ki.


A végleges érték alapján 93,4 pont lett júliusban a Michigani Egyetem bizalmi indexe. Ez enyhe pozitív meglepetés a 93,2 pontos várakozáshoz képest.

Csökkentek a kínai beszerzési menedzser indexek

1,1%-os emelkedéssel tovább száguldott a Hang Seng, a Shanghai index 0,6%-os emelkedést tudott felmutatni, míg a japán Nikkei 0,2%-ot csökkent.


A hongkongi tőzsde mai jó teljesítményéhez a saját részvény visszavásárlások is hozzájárultak.


Enyhén visszacsúszott júliusban a kínai beszerzési menedzser indexek értéke. A szolgáltatóiparban 54,9 pontról 54,5 pontra csökkent az index, míg a feldolgozóipari beszerzési menedzser index 51,7 pontról 51,4 pontra csökkent.


Az előzetes adatok alapján a júniusi japán ipari termelés 4,9%-kal bővült az előző év azonos hónapjához képest, szemben a 4,8%-os várakozással.

Határidős piacok

Negatív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Az MTel kiszáll a lakossági villamosenergia kereskedelemből

A Magyar Telekom végleg kiszáll a lakossági villamosenergia szegmensből. A versenyhivatali jóváhagyást követően másik szolgáltató veszi át az ügyfeleket. Az elmúlt pár évben az MTel fokozatosan építette le energia üzletágát. A mostani lépés hozzávetőleg 1%-kal csökkenti az árbevételt, eredménysoron azonban nincs hatása, mivel a tevékenység nem volt nyereséges.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben