Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Tovább záporoznak a gyorsjelentések a tengerentúlról

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. július 18.   15:35

Eséssel kezdődött a mai kereskedés a tengerentúlon, a vezető indexek egységesen 0,3% körüli mínuszt mutatnak. Folytatódtak a nagybankok gyorsjelentései a tengerentúlon, piacnyitás előtt a Goldman Sachs és a Bank of America jelentett. Előbbi esetében a kötvény-,...

Eséssel kezdődött a mai kereskedés a tengerentúlon, a vezető indexek egységesen 0,3% körüli mínuszt mutatnak.

Folytatódtak a nagybankok gyorsjelentései a tengerentúlon, piacnyitás előtt a Goldman Sachs és a Bank of America jelentett. Előbbi esetében a kötvény-, deviza- és árupiaci kereskedési üzletágból (FICC) származó bevételek 1,16 milliárd dollárt tettek ki, a várt 1,47 milliárd dollárral szemben, ezzel 40%-ot estek vissza év/év alapon. Másfél éve a legrosszabb eredményét mutatta fel a bank ebben a szegmensben. A vállalat vezérigazgatója, Lloyd Blankfein szerint a jelenlegi működési környezet, mint például az alacsony volatilitás nem kedvez ennek az üzletágnak. A részvénykereskedési üzletág és a befektetési banki tevékenységekből származó bevételek kissé a várt felett alakultak. Az egy részvényre jutó profit 3,95 dollárra emelkedett, azonban ez jórészt a saját részvény visszavásárlásoknak volt köszönhető. A részvények 1%-os esést mutatnak piacnyitás előtt.

A Bank of America második negyedéves gyorsjelentése már több bizakodásra ad okot. A nettó kamatbevételek a várakozásnak megfelelően 11,2 milliárd dollárt tettek ki, míg a kereskedési üzletágból származó bevételek szintén a várthoz közel alakultak és 3,37 milliárd dollárt tettek ki. Az egy részvényre jutó profit 0,46 dollár lett, 10%-ot növekedve év/év alapon. A hírekre nem mutatott jelentős elmozdulást a bankrészvény.

Jelentett a Johnson & Johnson is a második negyedévre. A vállalat a várthoz közeli 18,95 milliárd dolláros árbevételen 1,83 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami szintén megfelelt a várakozásoknak. Az idei évre vonatkozó egy részvényre jutó profitvárakozását a 7,12-7,22-es sávba emelte a vállalat, míg az elemzők a jelentés előtt 7,11 dollárt vártak. A hírekre 2%-os emelkedést is mutattak a részvények piacnyitás előtt, azonban ennek a nagy részét már vissza is adta részvény.

A Lockheed Martin is megemelte 2017-re vonatkozó profitvárakozását a második negyedéves számok közzétételét követően. A vállalat 12,69 milliárd dolláros árbevételen 3,23 milliárd dolláros tisztított EPS-t ért el, míg a várakozások 12,42 milliárd dolláros árbevételről és 3,11 dolláros EPS-ről szóltak. A 2017-es egy részvényre jutó profitvárakozását a 12,3-12,6-es sávra emelte a vállalat. Az elemzők ennek a sávnak a tetejét várják idénre. A kedvező előrejelzés az új F-35-ösökkel kapcsolatos pozitív fejlemények indokolták. A részvények 1%-ot emelkednek piacnyitás előtt.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben