Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Pozitív gyorsjelentések repítik a Dow-t

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. április 25.   15:25

A ma publikáló 5 Dow komponensből 4 nagyobb mértékben felülteljesítette az elemzői várakozásokat a piacnyitás előtt publikált gyorsjelentésében, így a határidős index 0,8%-os emelkedést mutat. Az S&P500 és a Nasdaq is kiveszi a részét az emelkedésből, a...

A ma publikáló 5 Dow komponensből 4 nagyobb mértékben felülteljesítette az elemzői várakozásokat a piacnyitás előtt publikált gyorsjelentésében, így a határidős index 0,8%-os emelkedést mutat. Az S&P500 és a Nasdaq is kiveszi a részét az emelkedésből, a határidők itt egyaránt 0,4-0,4%-os pluszban tartózkodnak.

Megfelelt a várakozásoknak a Coca-Cola első negyedéves gyorsjelentése. A világ legnagyobb üdítőital gyártója éves alapon 11%-kal csökkenő, 9,13 milliárd dolláros árbevételt jelentett, ami felülmúlta a várakozásokat. A 4%-kal visszaeső, 0,43 dolláros tisztított EPS megegyezett az elemzői konszenzussal. A vállalat az Amerikában üzemelő palackozási üzletágat 2017 végéig franchise partnereknek fogja kiszervezni, az ezzel járó költségek a negyedévben már nyomást helyeztek a marzsokra. A vállalat nem változtatott 2017-es eredményvárakozásain, továbbra is a bevételek 3%-os organikus növekedését és az egy részvényre jutó tisztított profit 1-3% közötti visszaesését várja idénre. A jelentésre nem láthattunk számottevő árfolyam reakciót.

Pozitív csalódásként érte a befektetőket, hogy a McDonald’s az amerikai legalább egy éve nyitva tartó üzletekben történő értékesítések 1,7%-os növekedéséről számolt be az első negyedév során a várt 0,8%-os visszaeséssel szemben. Részben ennek is köszönhetően az 5,7 milliárd dolláros árbevétel kisebb mértékben felülmúlta az 5,5 milliárdos várakozásokat, az egy részvényre jutó tisztított profit pedig 1,47 dollár lett a várt 1,34-el szemben. Az ikonikus Big Mac újrafelfedezése és az agresszívabb üdítőital promóciók voltak a vártnál jobb eredmény főbb mozgatórugói, ami nem csak az amerikai piacra korlátozódott. A részvények több mint 2%-os pluszban tartózkodnak piacnyitás előtt.

Négy éve tartó rossz szériát szakított meg a Caterpillar azzal, hogy éves alapon ismételten az árbevétel növekedését tudta felmutatni. A vállalat árbevétele 9,8 milliárd dollár lett, ami 3%-kal haladja meg az egy évvel korábbit, és 6%-kal az elemzői konszenzust. Az egy részvényre jutó 1,28 dolláros tisztított profit több mint kétszerese lett a 0,62 dolláros várakozásoknak. A jó eredményeket követően a 2017-es évre 2 milliárd dollárral, a 38 és 41 milliárd dollár közötti sávra emelte árbevétel várakozását a vállalat, míg a részvényenkénti profitvárakozást 2,9 dollárról 3,75 dollárra emelte. A jó eredményeket a vállalat főként a kínai kereslet növekedésével indokolta, ahol az állam sok támogatást nyújtott infrastruktúrafejlesztésekre az utóbbi időben. A részvények 6% körüli emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Elmaradt a várakozásoktól a Lockheed Martin első negyedéves gyorsjelentésében. Az amerikai F-35-ös vadászgépeket gyártó vállalat 11,1 milliárd dolláros árbevétele megfelelt a várakozásoknak, azonban az a tisztított EPS 2,61 dollár lett a várt 2,79-el szemben. A vállalat kisebb mértékben 2017-es évre vonatkozó árbevétel- és profitkilátásait is csökkentette a jelentést követően. A részvények 3% körüli csökkenést mutatnak piacnyitás előtt.

Piacnyitás után már a makoradatoké lesz a főszerep, először újlakás értékesítési adatok, majd a Conference Board fogyasztói bizalom indexe érkezik.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben