Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Gyorsjelentés dömping Európából

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 9.   09:19

Oldalaztak a nyugat-európai piacok Hullámvasútra kerültek tegnap a vezető nyugat-európai indexek, és zárásig nem történt érdemi elmozdulás (FTSE100 0,04%, DAX -0,05%, CAC40 0,26%).Gyenge adatok érkeztek ma reggel...

Oldalaztak a nyugat-európai piacok

Hullámvasútra kerültek tegnap a vezető nyugat-európai indexek, és zárásig nem történt érdemi elmozdulás (FTSE100 0,04%, DAX -0,05%, CAC40 0,26%).
Gyenge adatok érkeztek ma reggel Németországból. A decemberi export -3,3%-kal esett vissza havi alapon, miközben a várakozás csak moderáltabb esés (-1,3%) volt. Az import stagnált, miközben -1,1%-os visszaesést várt a piac.
Három napon keresztül vitázott a brit alsóház a rövid Brexit törvényjavaslathoz érkezett 146 oldalnyi módosító indítványokról. Végül egyiket sem fogadták el, és nagy többséggel véglegesítették az eredeti tervezetet.

Váratlanul jelentett a Raiffeisen

Tegnap piaczárást követően a Raiffeisen Bank International váratlanul közzétette előzetes 2016-os eredményét. A fő pozitív meglepetés a CET1 tőke megfelelési mutató volt, ami 13,5%-ra javult, míg a piaci konszenzus csak 12,6% volt. A tőkemegfelelést eszközértékesítések és a 2016 második felében elkönyvelt profit is javította. Maga az eredmény megfelelt a várakozásoknak, a negyedik negyedévben 69 millió eurós eredményt ért el a bank. A tőkemegfelelés alakulása kedvező, mely akár pozitív árfolyam reakcióban is lecsapódhat.

Jó eredményt közölt a Commerzbank

A Commerzbank 183 millió eurós adózott eredményt ért el a negyedik negyedévben, mellyel felülmúlta a várakozásokat. A Bloomberg előrejelzése 170 millió euró, a Commerzbank által gyűjtött konszenzus szerinti eredményvárakozás pedig 154 millió euró volt, de év/év alapon még így is némileg visszaesett az eredmény a céltartalékolás növekedése miatt. A bank CET 1 tőkemegfelelése az előző negyedév végi 11,8%-ról 12,3%-ra emelkedett. A kedvező eredmény ellenére a bank óvatos a 2017-es terveket illetően, például továbbra is magas céltartalékolással számolnak.

Javult a ThyssenKrupp eredménye

A ThyssenKrupp üzemi eredménye 30%-kal növekedett tavalyhoz képest, 234 millió euróról 329 millió euróra. A befektetők örülhetnek ennek az adatnak, mert a 318 millió eurós piaci várakozást is felülmúlja. Az árbevétel 9,55 milliárdról 10,1 milliárd euróra emelkedett, a nettó profit pedig 8 millió euró lett a tavalyi 23 milliós veszteség után (a várakozásoktól azonban még így is elmarad a részvényenkénti profit, mert 27 cent helyett 12 cent lett). Az acélárak emelkedésének köszönhetően került javuló pályára a ThyssenKrupp eredménye, ráadásul az idei évre vonatkozó várakozást is megerősítette a menedzsment az üzemi eredmény tekintetében, amely 1,7 milliárd euró lehet az aktuális üzleti évben.

Várt feletti eredményt közölt a Total is

A Totalnak is sikerült felülmúlnia a várakozásokat. A negyedik negyedévben 2,41 milliárd dolláros adózott eredményt ért el, szemben a várt 2,23 milliárd dollárral. Az olajárak emelkedésének köszönhetően a tavalyi év azonos időszakához képest sokat javult az eredmény. A kitermelés eredménye 51%-kal, a finomítás és a petrolkémia eredménye pedig 13%-kal javult. A Total a kedvező eredmény hatására minimálisan megemelte negyedéves osztalékának mértékét is. A társaság egyúttal jelezte, hogy a következő 18 hónap alatt csaknem egy tucat projektről fognak dönteni, például a brazil és az iráni tervekről akár még nyár előtt döntés születhet.

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben