Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Felemás Richter eredmény

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 6.   08:10

Erste kommentár Ma hajnalban jelentett a Richter, felemás számokat publikált. A nettó eredmény messze meghaladta a piaci várakozásokat, ami elsősorban a vártnál jobb pénzügyi eredménynek és a...

Erste kommentár

Ma hajnalban jelentett a Richter, felemás számokat publikált. A nettó eredmény messze meghaladta a piaci várakozásokat, ami elsősorban a vártnál jobb pénzügyi eredménynek és a pozitív adósornak köszönhető. Ugyanakkor jelentős árbevétel növekedést ért el a cég az orosz rubel erősödésének, illetve az USA-ban megugró royalty bevételeknek köszönhetően. Az utóbbi a caripraize-hoz köthető, hiszen az éves bevétel 17,3 millió dollárra ugrott, ami 100 millió dollár körüli éves értékesítést jelent úgy, hogy valójában csak cirka három negyedévnyi értékesítésről beszélünk. Így ez a sor jelentős pozitív hatást mutathat az idei évben, amely különben költségek nélküli tétel, így szinte egy az egyben jelenik meg a profitban. A Richter sajtótájékoztatóján érdemes lesz figyelni az ezzel kapcsolatos fejleményeket, illetve a cég idei évre vonatkozó terveit. Ne feledjük, hogy a cégvezetés általában elég konzervatív terveket szokott publikálni, amely akár hidegzuhanyként is érheti a befektetőket a kereskedés délelőtti óráiban.


Trump aláírta a Dodd-Frank törvény módosítását, így enyhülhet a befektetési bankokra nehezedő szigor. Ennek lehet örülni, de azt gondoljuk, hogy a lépés a várakozásoknak megfelelő, így hatása is limitált lehet.  


 

A bankszektor repítette Amerikát

Emelkedéssel fejezték be a tengerentúli indexek az előző heti kereskedést és ismét történelmi csúcsaik körül zártak. Az S&P500 0,73%-os, a Dow 0,94%-os pluszban zárt, a Nasdaq pedig 0,54%-os emelkedéssel új történelmi csúcson fejezte be a kereskedést.


A nagy emelkedés főként a bankszektor számlájára írható, ugyanis Donald Trump valóban aláírta a gazdasági válság után létrejött szigorú banki szabályozások (Dodd-Frank Act) felülvizsgálását előíró elnöki rendeletet. Részletek egyelőre nem láttak napvilágot a pontos terveket illetően, de ez is elég volt ahhoz, hogy az S&P500 bankokat tömörítő szektorindexe 2,5%-ot emelkedjen pénteken.


Az előző havi értékhez képest nem mozdult el érdemben az ISM szolgáltatóipari indexe januárban az előzetes adatok szerint. Az index 56,5 pont lett, ami kisebb mértékben alulmúlta az 57 pontos várakozásokat.


A vártnak megfelelően alakult a tartós cikkek rendelésállománya decemberben az előzetes adatok szerint. Az elemzők által várt 0,4%-os havi alapú visszaeséssel szemben 0,5%-ot csökkent a rendelésállomány, míg a szállítási szektortól eltekintve 0,5%-os növekedést tapasztalhatunk.


A San Francisco-i Fed elnöke, John Williams szerint a beérkező gazdasági adatok függvényében akár már márciusban kamatot emelhet a Fed. Williams idén nem tartozik a Nyíltpiaci Bizottság szavazó tagjai közé.

Lejjebb szorította a hozamokat a BoJ

Emelkedéssel kezdték az ázsiai piacok a hetet. A Nikkei 0,31%-kal, a Hang Seng 0,7%-kal, a Shanghai index pedig 0,54%-kal zárt feljebb.


Nem tolerálta tovább a japán jegybank a hosszú hozamok emelkedését. A hivatalos kommunikáció szerint 0%-os szinten akarja tartani a jegybank a 10 éves hozamot, azonban ez a pénteki kereskedés során már 0,15%-ig emelkedett. Ezt követően két lépésben vásárolt 10 éves lejáratú állampapírokat a jegybank, amit hétfőn további 450 milliárddal toldott meg az 5 és 10 év közötti lejáratú tartományban. Jelenleg 0,1%-on tartózkodik a 10 éves hozam.


53,1 pont lett a kínai Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index januárban a decemberi 53,4-es érték után. Ezzel a feldolgozóipart is magában foglaló kompozit index értéke 52,2 pont lett az előző havi 53,5 pont után.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív tartományban voltak, míg az európaiak vegyes képet mutattak ma reggel. A DAX mínuszos volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben