Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hétfőn jelent a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 3.   08:26

Erste kommentár 6.980 forintra emeltük Richter célárfolyamunkat a korábbi 6.485 forintról. Az okok között szerepel, hogy a 2016-os eredményvárakozást 18 százalékkal, míg az ideit 5...

Erste kommentár

6.980 forintra emeltük Richter célárfolyamunkat a korábbi 6.485 forintról. Az okok között szerepel, hogy a 2016-os eredményvárakozást 18 százalékkal, míg az ideit 5 százalékkal megemeltük. Az ok a magához térő orosz piac és az erre még egy lapáttal rátevő erősödő rubel. Ráadásul az erősödő amerikai bevételek is egyre komolyabb szerepet játszanak, ugyanis a cariprazine értékesítések jól alakulnak, és egyre komolyabb royalty bevételekre lehet számítani. A Richter hétfőn teszi közzé negyedik negyedéves eredményét, ami igencsak erős lehet a jó orosz értékesítési adatoknak, az erős rubelnek és az erős rubelből adódó pozitív pénzügyi eredménynek köszönhetően. Így az utolsó negyedévben 17,4 milliárd lehetett az eredmény a tavalyi 10 milliárddal szemben, az éves eredmény pedig 60 milliárd forint fölött alakulhatott, miközben az év elején a cég előrejelzései alapján arra lehetett számítani, hogy csak 40 milliárd körül lesz az eredmény. Így ez 50 százalékkal jobb, mint az év eleji becslés volt. Mivel a menedzsment mindig nagyon konzervatív előrejelzést ad, ezért a gyorsjelentés után is hasonló megnyilvánulásra számíthatunk.


A mai napon a DAX és a BUX indexben is oldalazó mozgásra számítunk. Az indexek továbbra is korrekcióban vannak a dinamikus oszcillátor szerint, ugyanakkor a 20-30 napos mozgóátlagok támasztják az árfolyamot.

Megtörte a jó szériát az Amazon

Ledolgozták a kezdeti esést a vezető amerikai indexek a csütörtöki kereskedés során. Az S&P500 minimális, 0,06%-os emelkedéssel zárt, míg a Dow 0,03%-kal, a Nasdaq pedig 0,11%-kal csökkent.


Rendre pozitív meglepetéssel jöttek ki a nagy technológiai vállalatok a gyorsjelentési szezon során, azonban az Amazon negyedik negyedéves gyorsjelentése megszakította ezt a sorozatot. A vállalat 43,74 milliárd dolláros árbevételen 1,54 dolláros tisztított EPS-t ért el, így alulmúlta az elemzők 44,68 milliárdos bevétel-várakozását, azonban a profitsoron felülmúlta az 1,35 dolláros EPS-várakozást. A befektetőknek főként a következő negyedévre vonatkozó várakozás okozott csalódást, amit a cég a 33,25-35,75 milliárd dolláros sávban határozott meg a 35,95 milliárd dolláros várakozásokkal szemben. Az eredmények azt mutatják, hogy a vállalat ismét befektetési üzemmódba kapcsol, így az elkövetkező időkben nem számíthatunk gyorsan növekvő profitokra. A hírekre a részvények több mint 4%-ot estek piaczárás után.


Erős első gazdasági negyedévet jelentett a Visa. A pénzügyi szolgáltató 4,5 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 4,3 milliárddal szemben, míg a tisztított EPS 0,86 dollár lett a 0,78 dolláros várakozással szemben. A vállalat megerősítette azt, hogy 2017-ben az árbevétele 16-18%-kal növekedhet, aminek örültek a befektetők és a részvény több mint 3%-ot emelkedett piaczárást követően.


Távozott az Uber vezérigazgatója Trump gazdasági tanácsából. A beutazást tiltó rendelet megjelenését követően sok kritika érte Travis Kalanick-et a kormány munkájában való részvételéért, végül ő maga is elismerte, hogy az új elnöki rendelet nem összeegyeztethető az elveivel.


Az előző heti 45,2 pontról 46,6 pontra emelkedett a Bloomberg fogyasztói elégedettség indexe, így ismét a választásokat követő csúcsa körül tartózkodik a mutató.

Váratlanul szigorított a kínai jegybank

Mérsékelt csökkenés jellemezte ma az ázsiai piacokat. Az egyhetes nemzeti ünnepet követően ma újra kinyitott a shanghai tőzsde, a részvényindex 0,5%-ot csökkent. A Hang Seng index 0,3%-ot csökkent, a Nikkei pedig stagnált.


A kínai jegybank váratlanul 10 bázisponttal megemelte a rövid repók kamatát. Hasonló lépésre 2013 óta nem volt példa. A döntést szándékosan a kínai holdújév utánra időzítették, amikor amúgy is elkezd csökkenni a piac likviditási szükséglete. Év elején már láthattunk néhány likviditásszűkítő intézkedést, mellyel a tőkekiáramlást igyekeztek akadályozni, ezek sorába illeszkedik a mostani intézkedés is.


A Caixin feldolgozóipari beszerzési menedzser index januárban 51,0 pont lett Kínában, szemben az 51,8 pontos várakozással és az 51,9 pontos előző havi értékhez.


A japán Nikkei szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is kissé visszább csúszott januárban. Az index értéke 52,3 pontról 51,9 pontra csökkent.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Dow és az S&P a negatív, a Nasdaq és a DAX a pozitív tartományban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben