Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentett a Deutsche Bank, tőkét emel az UniCredit

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 2.   09:06

Ismét jól teljesítettek a nyugat-európai indexek Réssel indították a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek. Napközben folytatódott tovább az emelkedés, bár záráshoz közeledve ismét megjelentek az...

Ismét jól teljesítettek a nyugat-európai indexek

Réssel indították a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek. Napközben folytatódott tovább az emelkedés, bár záráshoz közeledve ismét megjelentek az eladók, de így is sikerült bőven pluszban zárniuk az indexeknek (FTSE100 0,12%, DAX 1,08%, CAC40 0,96%).
Tegnap a brit parlament alsóháza megszavazta a Brexit-törvényt, így Theresa May közelebb került az EU-ból való kilépésről szóló tárgyalás megkezdéséhez. A törvénytervezetet még a felsőházban is el kell fogadniuk a képviselőknek.

Csökkent a Deutsche Bank vesztesége

A Deutsche Bank vesztesége az egy évvel ezelőtti 2,12 milliárd euróról 1,89 milliárd euróra csökkent, amely még így is bőven felülmúlja a piac 1,32 milliárd eurós várakozását. A bevétel 7,1 milliárd eurós értéke megfelelt a piac várakozásának. 1,59 milliárd eurónyi jogi költséget fizetett a társaság, a várakozás 1,28 milliárd euró volt. A CET1 tőkemegfelelési mutató 11,9%-ra emelkedett, amely 0,6 százalékponttal magasabb a vártnál. A kötvénykereskedési üzletág bevétele 11%-kal 1,38 milliárd euróra emelkedett, amely még így is alulmúlta az 1,68 milliárd eurós elemzői konszenzust. A részvénykereskedési üzletág bevétele pedig 23%-kal 428 millió dollárral csökkent.

Elmaradt a várttól a Daimler eredménye

Nem sikerült megvernie az elemzői várakozásokat a Daimlernek a negyedik negyedévben. Bár a tisztított üzemi eredmény 0,1 milliárd euróval 3,58 milliárd euróra emelkedett, de még így is elmaradt a 3,74 milliárd eurós várakozástól. A 2016-os évre vonatkozó tisztított üzemi eredmény 0,4 milliárd euróval 14,2 milliárd euróra javult, de ez is alulmúlta a 14,4 milliárd eurós várakozást. A negyedik negyedéves árbevétel 40,4 milliárd euróról 41 milliárd euróra emelkedett. Az idei évre enyhe növekedést vár a társaság.

Várt szerinti eredmény az Infineon-tól

Megfelelt a várakozásoknak az Infineon első negyedéves gyorsjelentése. A vállalat 1,65 milliárd eurós árbevételen 0,17 eurós tisztított EPS-t ért el, míg az elemzők 1,62 milliárdos árbevételt és ugyanúgy 0,17 eurós EPS-t vártak. A cég megerősítette 2017-es várakozását, miszerint az árbevétel 6%-os növekedést fog mutatni.

UniCredit tőkeemelési menetrend

Az UniCredit tőkeemelése február 6-án fog indulni. A korábbi híreknek megfelelően jegyzési jogok kerülnek kibocsátásra, mégpedig a következő formában. Minden meglévő 5 részvénnyel 13 új részvényt lehet majd jegyezni, új részvényenként 8,09 eurós befizetéssel. Így összesen 13 milliárd eurónyi tőkét tud az UniCredit bevonni. A jegyzési jogok (a német és az olasz tőzsdén is) február 6. és 17. között önállóan is kereskedhetők lesznek, és 23-ig lehet jegyezni a részvételi szándékot a tőkeemelésben. Számításaink szerint a tegnapi záróárfolyam alapján a jegyzési jog értéke közel 5 euró lehet, míg a részvények jegyzési jog nélküli értéke 13,04 euró. Azonban mindkettő függ a pillanatnyi részvényértéktől is.

Tovább nőtt az WizzAir utasszáma

A WizzAir utasszáma januárban is dinamikusan folytatta a 2016-ban is látott bővülést. Januárban 23%-kal nőtt az utasforgalom a tavalyi év első hónapjához képest.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben