Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

S&P500 - 2024/36 - havi

CHART EXTRA
CHART EXTRAPuppi AdriánSzakmai vezető2024. május 2.   09:21

Az áprilisi havi gyertya a korábbi hetes gyertyaképekkel veszélyes elegyet alkot, mely akár egy nagyobb esés előfutára is lehet. Érdemes figyelmet fordítani az amerikai index elkövetkező időben történő mozgására.

Elliotti értelemben az egyik lehetséges számozást mutatja a chart, mely szerint véget ért egy impulzus az amerikai indexben és minimum korrekció következik a folytatásban.

Az áprilisi gyertya egy átölelő gyertya lett, ami a márciusival együtt egy „Bearish Engulfing”, egy nagyobb emelkedés végén jelent meg, a fordulat esélye a statisztikai adatok szerint cca. 79%, mindenféle kontextus nélkül, mintegy 30.000 darabos eset megvizsgálásának figyelembevételével, azaz erős fordulós jelzés.

A tetőn egy távoli RSI divergencia látható, RSI értékének viszonylatában egy ellenállási zónánál, bár értéke egy kicsit magasabb, mint az ideális, de ez köszönhető a megnyúlt utolsó alhullámnak.

A fent említett kontextus figyelembe vételével (Elliott hullámok) déli irányú mozgás várható, melynek konzervatív első célzónája pont az első támasznál, 4800 környékén található, a második pedig már 4600-nál, a harmadik  4150 környékén.

Extrém esetekben ennél mélyebb célárak is elképzelhetőek (3600;2400), leginkább abban az esetben, ha a befejeződött impulzus egy nagyobb trend utolsó alhulláma volt. Erre vonatkozóan a magasabb idősíkokon nem található támogató információ, ugyanakkor kizárni nem lehet.

 

Egyelőre érdemes a támaszzónáknál az index viselkedésére figyelni, azok működésére vagy azok áttörésére. Az extrém nagy mozgás lehetőségét veszélyként értékeljük és evidenciában tartjuk.

A havi charton megjelent jelzést megelőzte a heti idősíkon egy figyelemfelhívó jelzés (lásd.: Three Black Crows – 2024/33-w1). Az első konzervatív célzóna egyben megfeleltethető a hetes idősíkon korábban jelzett célzónával, ennek elérésére meglehetősen nagy esély mutatkozik, azonban az igazi veszélyt a támasz elesése jelenti.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben