Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

OTP - 2024/32 - napi

CHART EXTRA
CHART EXTRAPuppi AdriánSzakmai vezető2024. április 25.   21:41

Az elmúlt időszakban a várakozásaink szerinti mozgás érkezett a piacra, szinte tökéletesen bejárta a jelzett sávot az árfolyam (17180-17600 vs. 17200-17550).

Timeframe Irány Támaszok Ellenállások
Napos 16400, 17000 17800, 18200

 

A szerdai összefoglalóhoz képest jelentős változás nem történt a charton, főként a keddi nagy „Long White Day” gyertya testében mozgott a piac. A gyertya folytatólagos szignálként ismert, hatásfoka 58% körül alakul, azaz halványan a további emelkedés mellett teszi le a voksát.

Ezzel szemben a napos, de még jobban intraday idősíkokon kivehető, egy készülő fej-váll alakzat, melynek triggerelődése esetén az elsődleges célár 16500 környékére mutat, a másodlagos célár pedig 16000 magasságában található. Hasonló célárakkal rendelkező short indikátor-konfigurációk is felfedezhetőek a charton, melyekről korábban már írtunk (hetes és napos idősíkok összefoglalóiban).

A papír hosszabb ideje mozog egy sávban, a sávoknak pedig, ahogy korábban említettük jellegzetessége, hogy mindkét irányba, azaz egymással szembe mutató jelzések keletkeznek, ilyen esetekben pedig a megbízhatóságuk alacsonyabb, mint normál körülmények között.

Az elmúlt két nap mozgása nem erősítette meg egyik alternatívát sem. Intraday idősíkon azonban, olyan mozgást láthattunk, ami halványan az ék futására utal.  A chartra a korábban rajzolt ék mellé – pirossal – egy másik is felkerült, mint alternatív lehetőség (számozást hozzá kapcsolódóan nem jelöltünk a charton).

Az „Ending Diagonal” esetében az utolsó hullámok nagyon sokszor egy hír megjelenésével járnak együtt és aktuálisan nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a pénteki napon 10 órai kezdettel tartja éves közgyűlését az OTP Bank, ahol jellegéből adódóan bármilyen pozitív hír bejelentésre kerülhet a részvényesek felé (pl.: újabb bankvásárlás), mely egy erősebb északi irányú mozgással akár a lokális csúcs fölé is viheti a papír árfolyamát. Ez egy tipikus karakterjegye a záró diagonáloknak, ugyanakkor nem szükséges feltétele.

A charton nincs egyik irány (szcenárió) vonatkozásában sem megerősítés. Egyelőre – ellentétes jelzésig – a futó ék verziója mellett tesszük le továbbra is a voksunkat. Az ék verzió 17000 alá zárással nagyon magas valószínűséggel törik, azaz megszűnik a relevanciája. A bearish szcenárió esetében is - intraday adatok alapján - egy rövid emelkedésre nyílik lehetőség, mely 17430-17450 környékéig emelheti vissza az árfolyamot.

Összefoglalva: a következő időszakban emelkedésre számítunk, az emelkedés elsődleges célára 17430, a másodlagos 17830, a harmadlagos a korábbi - még a sávozás előtt kialakult - long indikátor-konfiguráció távoli célára 18135-nél.

Korábbi elemzések továbbra is relevanciával rendelkező tartalma:

2024/31

A korábban említett három lehetséges verzió közül a bázisépítés nagy valószínűséggel kizárható, a két nagyobb eséllyel rendelkező szcenárió jelenleg az „Ending Diagonal” verziója, illetve az a verzió, mely szerint befejeződött az északi mozgás és elindult egy nagyobb déli irányú korrekció.

A charton a különböző szcenáriók számozása különböző színnel látható. Az oldalazás láthatóan megnövelte a tetőzésnél a lehetőségek halmazát.

A keddi mozgás, főleg annak intraday belső szerkezete arra utal, hogy további emelkedés érkezhet, ez pedig az ék alakzat futására utal. 17500-600-nál található egy ellenállás, melyről a szerdai kereskedésben lefordulásra számítunk (intraday). Amennyiben a lefordulás után erőteljes mozgás érkezik a piacra és áttöri a 17000-nél található nagyobb támaszt, akkor jó eséllyel az ék verziója kizárható és megindult a várt nagyobb korrekciós mozgás. Amennyiben azonban a déli irányú mozgás korábban elakad és fordul a piac, akkor az ék verziója kap támogatást.

2024/30:

Short indikátor-konfiguráció triggerelődött, melynek elsődleges célára 16500, elérésének valószínűsége 63%.

2024/29:

„Az elliotti kép továbbra is számos lehetőséget mutat:

  1. Bázisépítés folyik, úgynevezett. 1-2-1-2 szituáció, melyből nagyon erős északi mozgás indulhat
  2. A korrekció második alhulláma, egy B hullám tartott északra, melynek befejezésével elindult egy C hullám délnek
  3. Egy záró alakzat formálódik, egy „Ending Diagonal”, egy lassú ék az emelkedő alakzat végén

Az indikátorképek fordulós divergenciát jeleznek, ugyanakkor a kontextusát tekintve nem mutatnak túlságosan távolra.

A korábban jelzett long indikátor-konfiguráció elérte az első célárát (17800), a második célár (18135) elérésének valószínűsége a statisztikai halmaz adatai alapján így megemelkedett, most 65% körülire tehető, azonban ahogy az korábban is jelzésként szerepelt a támogató feltételek nem teljesek.

Short indikátor-konfiguráció keletkezett, mely a megerősítés előtt elérte annak célárát (17140), ez a déli irányú mozgás erejére utal. Egy másik bearish konfiguráció elsődleges célára 16485-re, másodlagos 15640-re mutat, azonban a konfiguráció szűrőfeltételei nem megfelelőek, a célárak elérése így csak csekély valószínűséggel rendelkezik.

A záró diagonál kialakulása, a jelenleg trendben elfoglalt helye alapján szintén reális lehetőség, egy hosszú emelkedésen vagyunk túl, mely sok esetben pont egy záró diagonállal ér véget, így ennek a verziónak a realitása magas, ugyanakkor a diagonál belső struktúrája kérdőjeleket vett fel (aktuális állapota). Amennyiben teljesen elkészült, akkor megindul a korábban veszélyként megfogalmazott jelentős esés, amennyiben még nem fejeződött be, akkor további lassú, nagy volatilitású emelkedésnek lehetünk majd tanúi.

Az említett verziók kizáráshoz vagy megerősítésükhöz további információra van szükség.

2024/28

„Veszély:

Az utolsó északra tartó hullám befejezését követően éles esés indulhat, mely hirtelen – néhány nap leforgása alatt - 1000-2000 pontos déli irányú mozgást hozhat.-2024/28”

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben