Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

OTP - 2024/31 - heti

CHART EXTRA
CHART EXTRAPuppi AdriánSzakmai vezető2024. április 24.   08:41

Az elsődleges verziónk szerint (kékkel jelölve) hamarosan véget érhet egy nagy harmadik hullám, mely egy 2023 január óta nem látott nagyságú korrekciót hozhat el a bankpapír árfolyamában. Alternatív verzióban (zölddel jelölve) már elkészült a felfelé mozgó impulzus és egy lényegesen nagyobb korrekció vagy trendfordulat indulhat meg délre, melynek nagyságát a Covid és az OROSZ-UKRÁN háború kitörésekor látható nagyságrenddel feleltethető meg.

Az extrém bear szcenáriót egyelőre felelőtlenség - mindenféle bizonyíték nélkül – számításba venni. Természetesen az összes termék esetében folyamatosan figyeljük a piacon megjelenő új információkat, a verziók tekintetében kritikus szinteket és szükség esetén módosítjuk elsődleges szcenárióinkat, kizárjuk azokat melyek a piac mozgásának eredményként irreleváns, illetve jelezzük azokat, melyek újként kerülhetnek számításba.

A charton 2019 óta eltelt mozgásra több lehetséges alternatíva és felvázolásra került. Valószínűleg még ennél is több megalkotható az elliotti szabályok mentén, ugyanakkor a valószínűségük alacsony, előnyt a jövőre nézve nem jelentenek.

Az utolsó long indikátor-konfiguráció 17755-nél elérte az elsődleges célárat, a magasabb célárak (18550; 19900) elérésére azonban már nagyon alacsonyak jelen körülmények között az esélyek, bőven 50% alattiak, a kritikus szint 16300 alatt található.

A short divergencia jelen körülmények között nem kapott megfelelő támogatást (statisztikai adatbázisunk szűrő és támogató feltételei alapján), ami szintén azt jelenti, hogy az elsődleges célárát nagyobb valószínűséggel nem éri el (természetesen az esetek egy kisebb részében ez megtörténik). A short konfiguráció elsődleges célára 16000 alatt található.

Az indikátor-konfigurációk tekintetében az látható, amit a kereskedők érezhetnek ezen az idősíkon, sem bullish, sem bearish irányba nincs megfelelő megerősítés, az oldalazások egyébként is a kereskedők bizonytalanságát jelzik a jövőt illetően, egy stabil értékítéletet a piaci szereplők részéről.

Ha a kiforrott és stabil statisztikai háttérrel rendelkező konfigurációink nem is jeleznek, az általános indikátor képek bull irányba mutatnak, az rsi fenntartható bull zónában, ami azt jelenti, hogy egy korrekció lehetősége mellett további emelkedés vagy magasra futó korrekció érkezik. Az oldalazások egy erős mozgást követően általában korrekciók, a trend előrehaladott állapotában pedig 70 % eséllyel  (cca. +/- 10% szórás mellett) oldalazást, sávozást, azaz a „flat” korrekciót további trend irányú mozgás követi (ez a kék és a zöld számozás közötti választásunk legfőbb oka, amellett, hogy nem futott a bankpapír új ATH-ra, csonka hullámok kialakulásának bőven 10% alatti a valószínűsége). A Bollinger szalagok középvonala felett mozog az árfolyam, a középvonal egyben egy hetes támasszal esik egybe, így a közeljövőben annak szintje (16700 környéke), az oldalazás, a sáv alja, erős támaszként viselkedhet.

Összefoglalva: Hetesen várható egy nagyobb korrekció, de adott idősíkon nincs arra bizonyosság, hogy elkészült a felfelé tartó szerkezet. Erős támasz előtt az árfolyam, letörése az alhullám elkészültének megerősítésére utalhat, de egy jelentősebb korrekciót követően a nagyobb esély a további emelkedésre van. A korrekció estén az ideális korrekciós célzóna a charton látható (az alsó célterület), ugyanakkor jelen helyzetben reális lehetőség, hogy a magasabban jelzett zónát célozza csak meg az árfolyam.

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

A BRAD az Erste Befektetési Zrt. ügynöke.

Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben