Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: Tovább a növekedési pályán

VÁLLALATELEMZÉS
VÁLLALATELEMZÉSNagy AndrásRészvényelemző2023. február 22.   08:18
Gloster technológia
Célár: 1.130 Ajánlás: Tartás
Elemző: Nagy András

Felülvizsgáltuk a Gloster célárát, és a korábbi 1.223 forintról 1.130 forintra csökkentettük azt, ajánlásunkat pedig Tartásra módosítottuk. Az akvizíciók modellbe történő beépítésének és a feltételezett további...

Felülvizsgáltuk a Gloster célárát, és a korábbi 1.223 forintról 1.130 forintra csökkentettük azt, ajánlásunkat pedig Tartásra módosítottuk.

Az akvizíciók modellbe történő beépítésének és a feltételezett további felvásárlásoknak köszönhetően megemeltük árbevétel és EBITDA várakozásunkat.

Az emelkedő eredményvárakozások ellenére is csökkent a célár. Ennek oka, hogy a maradványérték (TV) időszakra vonatkozóan megemelkedett a tőkeköltség, ami érzékenyen hat az értékelésre. Emellett a részvényszám emelkedése és a magasabb kisebbségi részesedések miatt csökkent az egy részvényre jutó eredményvárakozásunk is.

A tőkeköltség növekedése mögött főleg a kockázatmentes hozamok emelkedése, kisebb részben pedig a magyar részvénypiactól elvárt kockázati prémium emelkedése áll az S&P leminősítését követően.

Kapcsolódó termék
GLOSTER900+0.56%
Erste NetBroker
Kereskedjen közvetlenül
a magyar, az amerikai, az osztrák
és a német piacokon.
Részletek
Erste Netbroker Kereskedjen közvetlenül a magyar, az osztrák, a német és az amerikai piacon Részletek
PODCAST

Túl sok energia, csekély eredményért

Kivételes időszakon vannak túl a nemesfémek, ipari fémek, amelyek közül több nyersanyag árfolyama is történelmi magasságokba emelkedett az elmúlt...

Egyre kevesebb gazda Németországban
AGRÁR SAROK

Egyre kevesebb gazda Németországban

Napjainkban, amikor a mezőgazdaság gazdálkodási körülményei alapjaiban és tartósan változnak meg, igen fontos mintákat találni az átalakulás...

2024. május 21.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben