Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Befejeződött a hat legnagyobb bank gyorsjelentése

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2022. július 18.   15:14

Derűs hangulatban várják az eheti nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,9%-os, az S&P 500 0,8%-os, a Nasdaq pedig 1,0%-os pluszban áll a mai kereskedés megkezdése előtt. A Bank of America is közzétette második negyedéves jelentésé a mai piaci nyitás...

Derűs hangulatban várják az eheti nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,9%-os, az S&P 500 0,8%-os, a Nasdaq pedig 1,0%-os pluszban áll a mai kereskedés megkezdése előtt.

A Bank of America is közzétette második negyedéves jelentésé a mai piaci nyitás előtt. A bank 22,79 milliárd dolláros bevételről számolt be, szemben a 22,86 milliárd dolláros átlagos elemzői becsléssel. Az eredmény az előző évi 103 centhez képest 73 cent lett, ami csupán két hajszállal maradt el a 75 centes várakozástól. Ennek ellenére a hitelező a vártnál jobb, 12,44 milliárd dolláros nettó kamatbevételt ért el az elemzők által becsült 12,3 milliárd dollárhoz képest. A kereskedési bevételek közül a fix kamatozású üzletág hozta a várt értékeket, míg részvénydivízió elmaradt a várakozásoktól. A bank (több más amerikai bankhoz hasonlóan) 200 millió dolláros pénzbírságot kénytelen fizetni, ugyanis munkavállalói nem biztonságos eszközökön folytattak kommunikáltak. Továbbá a múlt héten 225 millió dolláros bírságot is bejelentett a szóvivőjük, ugyanis a bank tisztességtelenül járt el a prepaid kártya programhoz tartozó állami munkanélküli segélyek befagyasztásakor. A BoA papírjai 2,4%-os pluszban álllnak a mai nyitás előtt.

Meghaladta a várakozásokat a Goldman Sachs mai, piaci nyitás előtti második negyedéves jelentése. A cég 11,86 milliárd dollár bevételt termelt, mellyel több, mint egy milliárddal felülmúlta a szakértők becsléseit. Ugyan a befektetési banki tevékenysége éves szinten 48%-kal esett vissza, és maradt el a várakozástól (1,79 milliárd dollár vs 1,88 milliárd), de - talán meglepő módon – a kereskedelmi szegmens jól teljesített (éves szinten 32%-ot bővülve 6,47 milliárd dollárt ért el, míg a konszenzus mindössze 5,82 milliárd volt). Erős volt továbbá a fix kamatozású szegmens, amelynek bevétele 500 millió dollárral haladta meg a 3,11 milliárd dolláros Bloomberg konszenzust. A cég részvényenkénti nyeresége közel a felére csökkent (-48%), azonban a 7,73 dolláros EPS pozitívumnak mondható, ugyanis a szakértők mindössze 6,65 dollárt becsültek. A vállalat részvénye 3,8%-kal emelkedett a jelentés után.

100 darab Boeing 737 Max 10-es típusú repülőgépet vásárol a Delta Air Lines, melynek több, mint egy évtizede ez az első jelentős megrendelése a gyártótól. Az üzemanyag-fogyasztást tekintve hatékonyabb Max modellek váltják majd fel a Delta régebbi, keskenytörzsű repülőgépeit. Az új megrendelés jó hír a Boeing számára is, mivel riválisa, az Airbus a közelmúltban nagy horderejű megrendeléseket kapott. Az üzlet részeként további 30 gép vásárlására kötött opciót a Delta, a megrendelés első gépeinek szállítása 2025-re várható. A Boeing részvénye 3,6%-kal kereskedik feljebb a mai nyitás előtt.

Elon Musk a Twitter keresetére válaszolva benyújtotta első kérelmét a delaware-i bíróság irányába. Musk ügyvédei a gyors tárgyalást szeretnék elkerülni, hogy legyen idejük felkészülni a pereskedésre, amely rákényszerítheti a Tesla vezérigazgatóját a 44 milliárd dolláros üzlet véghezvitelére. A Twitter szeretné, hogy a tárgyalás már szeptemberben elkezdődjön, ám Musk arra törekszik, hogy ezt a jövő évre tolja. A közösségi hálózat árfolyama 1%-ot romlott az időközi kereskedés folyamán.

Késik a Merck 40 milliárd dolláros Seagen-felvásárlásának véglegesítése. A WSJ információi szerint a késedelem, annak köszönhető, hogy jelenleg is folyamatban van a Seagen egyik terápiájának vizsgálata, melyről még nem érkeztek meg az adatok.

Higgy magadban és indíts Erste Future befektetést!

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben