Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Richter együttműködési megállapodást írt alá a finn Orionnal

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. március 12.   09:11

Tegnap még azt gondoltuk, hogy ma nagy valószínűséggel jöhet egy jelentősebb emelkedés a DAX-ban, melynek során bekövetkezik a csúcstámadás, de ma reggel úgy tűnik, hogy ez elmarad. Erre a technikai kép lehetőséget ad anélkül, hogy a közép- és hosszú távú kép sérülne. Így ma kis csökkenés, oldalazás jöhet, s hasonló igaz a magyar indexre is, amely mintha egy váll-fej...

Tegnap még azt gondoltuk, hogy ma nagy valószínűséggel jöhet egy jelentősebb emelkedés a DAX-ban, melynek során bekövetkezik a csúcstámadás, de ma reggel úgy tűnik, hogy ez elmarad. Erre a technikai kép lehetőséget ad anélkül, hogy a közép- és hosszú távú kép sérülne. Így ma kis csökkenés, oldalazás jöhet, s hasonló igaz a magyar indexre is, amely mintha egy váll-fej alakzat második vállát építené. Ez azt jelenti, hogy a mai napon a BUX indexnek már nem kellene a tegnapi minimum érték (18.750 pont) alá esnie. Az alakzat pedig akkor jön létre, ha az árfolyam a közeljövőben áttöri a 19.200 pontos szintet.
Piaci áttekintés
- Tovább emelkedtek a tengerentúli börzék
- Esett a kőolaj ára, az arany nem változott
- Nehéz napja volt a forintnak
- Lejtmenetben Ázsia
- A Richter együttműködési megállapodást írt alá az Orionnal
- Április 12-én tartja közgyűlését a Magyar Telekom
- Szinten maradó árakra számítunk ma
Nemzetközi hírek
USA
- A tengerentúli börzék továbbra sem pihennek, tegnap is emelkedéssel zárták a kereskedést, a hétvégi negatív kínai adatok sem tudták elkedvetleníteni a befektetőket. (Dow 0,35%, Nasdaq 0,27%, S&P500 0,31%).
- Fontos makroadatokat nem publikáltak tegnap, így főként hangulatalapú volt a kereskedés. A Dow komponensei közül a Boeing (2,1%) és a Merck (1,6%) teljesített a legjobban.
- A BlackBerry több mint 14%-ot emelkedett, miután kiderült, hogy a Lenovo Group fontolóra veheti az okostelefonokat gyártó társaság megvásárlását.
- A Ford annak köszönheti a közel 3%-os többletet, hogy a kínai szállításai jól alakulnak.
- Az Apple 1,4%-ot emelkedett, a hírek szerint a társaság a jövő héten bejelentheti, mire költi óriási készpénz állományát.
- Ma még nem publikálnak fontos makroadatokat a tengerentúlról.
Európa
- A nyugat-európai piacon egész nap nem találták az irányt, végül nulla közelében zártak a vezető indexek (FTSE100 0,31%, DAX -0,03%, CAC40 -0,11%).
Olaj, arany
- A kőolaj ára tegnap a gyenge kínai ipari termelési adatok után esett az amerikai tőzsdéken, a WTI záróára 91,8 dollár lett.
- Az arany 1.582 dolláron stagnált. A piaci hírek szerint a Soros alap az elmúlt évtized legnagyobb aranyeladását hajtotta végre, ami sokak szerint a hosszútávú ralli végét jelenti.
Devizák
- Tegnap tovább folytatódott a péntek késő délután kezdődött forintgyengülés, melynek eredményeként az EUR/HUF árfolyama 303 fölé is emelkedett, azonban délután onnan fordulat mutatkozott, és zárásra 301,67-ig korrigált a forint árfolyama, de még így is jelentős maradt a gyengülés.
- A nyitó 1,2994-ről 1,3046-ig emelkedett zárásra az EUR/USD árfolyam, de még így sem tudott érdemben elszakadni az 1,3-as szinttől. A tegnapi nap során nem érkezett olyan fontosabb makrogazdasági adat, ami érdemben befolyásolta volna az árfolyam mozgását.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,28%-ot, a Hang Seng 0,36%-ot, a Shanghai index pedig 1,54%-ot esett a ma reggeli kereskedésben.
- A japán jen közben tovább gyengült a dollárral szemben, és már a 96,5-ös árfolyamot közelítette meg a devizaárfolyam, miután megjelent, hogy az új jegybankelnök, Haruhiko Kuroda még a következő, áprilisi jegybanki találkozó előtt újabb stimulust adhat a gazdaságnak.
- A kínai piacok a jelenleg zajló éves kongresszustól várnak intézkedéseket a gazdaság fellendítésére.
- Az Ázsiában megjelent makroadatok jellemzően a vártnál jobbak lettek. Japánban a fogyasztói bizalom 44,3 pontos értéke meghaladta a várt 43 pontot. Az indiai januári ipari termelés 2,4%-os növekedése is pozitív meglepetést jelentett.
- Február során 1,11 millió személygépkocsit értékesítettek Kínában, ami bő 10%-kal meghaladja a korábban becsült értékesítéseket.
Határidős piacok
- A határidős indexek többsége a negatív tartományban van ma reggel.
Vállalati hírek
- A Richter a központi idegrendszeri kutatásokra vonatkozó K+F együttműködési megállapodást írt alá a finn Orionnal. A két cég közösen kutat és fejleszt a kognitív rendellenességek kezelésére szolgáló kémiai vegyületeket. A szerződés értelmében közösen választják ki és fejlesztik tovább három felfedezési fázisban lévő gyógyszerjelölt molekulát. A K+F kiadásokat fele-fele arányban fizetik, a területhez kapcsolódó marketing jogokról még nem született megállapodás. A hír kedvező, de árfolyamhatása csak mérsékelt lehet.
- A Magyar Telekom április 12-én tartja közgyűlését, a részletes napirendi pontokat március 21-én teszik közzé. A napirenden a szokásos témák szerepelnek.
- Miután a bíróság első fokon a szolgáltatók javára döntött a rezsicsökkentéssel kapcsolatos perben, Orbán Viktor tegnap közölte, hogy a kormány mindenképp végrehajtja a rezsicsökkentést, és annak mértéke magasabb lesz, mint 10%. A hír kedvezőtlen a Magyar Telekomra és a MOL-ra nézve, de árfolyamhatásra egyelőre nem számítunk.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben