Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Remek negyedévet zárnak a bankok

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. október 14.   14:59

A Morgan Stanley egy újabb kiemelkedő negyedévet zárt, hiszen a cég nettó eredménye 3,7 milliárd dollár lett, avagy 1,98 dollár részvényenként, felülmúlva az 1,68 dolláros elemzői várakozásokat. Bevételfronton szintén jól...

A Morgan Stanley egy újabb kiemelkedő negyedévet zárt, hiszen a cég nettó eredménye 3,7 milliárd dollár lett, avagy 1,98 dollár részvényenként, felülmúlva az 1,68 dolláros elemzői várakozásokat. Bevételfronton szintén jól teljesített a cég, hiszen a 14,75 milliárd dolláros bevétel felülmúlta a 14 milliárdos várakozást. A cég befektetési banki divíziója 68%-os emelkedést produkált, 2,85 milliárd dolláros bevételt. A vállalat kötvénykereskedési üzletága 1,64 milliárdos bevételt produkált. James Gorman egy újabb kiemelkedő negyedévnek könyvelte el a jelenlegit, javuló hatékonysággal, illetve arról is beszélt, hogy a cég sikeresen integrálta az Etrade és az Eaton Vence akvizíciókat, ami 400 milliárd dollárral növelte a cég kezelt eszközeit, 6200 milliárd dollárra. A vállalat papírja 1,8%-kal emelkedik nyitás előtt.

A Wells Fargo & Co szintén nyitás előtt jelentette a harmadik negyedéves teljesítményét, ami felülmúlta az elemzők várakozásait. A cég 18,8 milliárd dolláros bevételről jelentett, ami ugyan a tavalyi évhez képest egy 2,5%-os csökkenés, felülmúlva az elemzők által várt 18,4 milliárd dolláros szintet. Az EPS 1,17 dollár lett, még az elemzők csak 97 centes eredményt vártak. A vállalat sikeresen elkezdte csökkenteni a költségeit, méghozzá a negyedév alatt a költségek 13%-ot csökkentek 13,3 milliárdra, viszont ez elmarad a piac 13,17 milliárd dolláros várakozásától. A befektetési banki üzletág 12%-os emelkedést produkált. A cég papírja 1%-os pluszban van nyitás előtt.

Nyitás előtt a Bank of America papírja 2,7%-os pluszban van, miután a harmadik negyedéves teljesítménye kiemelkedően sikerült. A bank EPS eredménye 85 cent lett, felülmúlva a piac 71 centes várakozását, illetve a 22,8 milliárd dolláros bevétel is jobb lett, mint a 21,7 milliárd dolláros várakozás.  A profitabilitás 58%-ot emelkedett, még a bevétel 12%-os növekedést produkált éves bázison. A cég befektetési banki szegmense 23%-os növekedést ért el, miután a tanácsadási prémiumok rekord nagyságú, 65%-os emelkedést produkáltak. A kiemelkedő teljesítményt a befektetési banki üzletágnak, illetve a részvénykereskedési üzletágnak köszönheti a bank. A cég papírja 2,7%-kal nyithat magasabban.

A Citigroup 1,2%-os pluszban van nyitás előtt. A bank a negyedévben kiemelkedő teljesítményt produkált. A 17,8 milliárd dolláros bevétel felülmúlta a 16,9 milliárd dolláros várakozást, illetve a részvényenkénti 2,15 dolláros eredmény is jobb lett, mint a várt 1,71 dolláros szint. A cég részvénykereskedési szegmense 40%-os emelkedést produkált éves bázison elérve az 1,23 milliárdos szintet, ami a 909 millió dolláros várakozást is elsöpörte. A cég a növekedést a növekvő ügyfél aktivitásnak, illetve a jó piaci kondícióknak tudta be. A befektetési banki üzletág szintén jól teljesített, hiszem a tanácsadási prémiumok megháromszorozódttak 539 millió dollárra. A cég vezetője a teljesítményről azt mondta, hogy, ahogyan a pandémiából kilábal a világ egyre nagyobb lesz a fogyasztói bizalom és ezért egyre magasabb az ügyfél aktivitás.

Ma munkanélküli-segély kérelmekről szóló adatokat is olvashatunk, amik jobbak lettek a vártnál és az amerikai gazdaság javulását mutatja. A friss kérelmek száma 293.000-re csökkent, még a piac 318.000 kérelemmel számolt. A tartós kérelmek száma pedig 2,6 millióra csökkent, 2,7 millióról.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben