Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Beindult a gyorsjelentési szezon

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2021. július 13.   14:49

Az amerikai határidős indexek vegyesen teljesítenek, hiszen a Dow Jones index 0,1%-kal kereskedik lejjebb, az S&P 500 index szinte változatlan, illetve a Nasdaq Composite index 0,3%-kal emelkedik nyitás előtt. Továbbra is rendkívül erős az infláció Amerikában Májushoz képest a várt...

Az amerikai határidős indexek vegyesen teljesítenek, hiszen a Dow Jones index 0,1%-kal kereskedik lejjebb, az S&P 500 index szinte változatlan, illetve a Nasdaq Composite index 0,3%-kal emelkedik nyitás előtt.

Továbbra is rendkívül erős az infláció Amerikában

Májushoz képest a várt 0,5% és 0,4% helyett 0,9%-kal emelkedett júniusban a teljes és a maginfláció Amerikában. Év per év alapon a maginfláció 4,5%-kal emelkedett, amire 1991 óta nem volt példa. A számok nemcsak a konszenzus várakozásokat, de a legmagasabb elemzői becsléseket is meghaladták.

A héten megindult a második negyedéves gyorsjelentési szezon és több bank már közzétette eredményeit. A mai napon a Goldman Sachs, JP Morgan és a PepsiCo jelentettek.

Erős számokat jelentett a PepsiCo. A vállalat által elért $19,2 milliárdos bevétel és 1,72 dolláros részvényenkénti eredmény is meghaladta az elemzők által várt $17,9 milliárdot és 1,53 dollárt. A teljes év tekintetében 6%-os organikus bevételnövekedésre és 6,2 dolláros EPS-re számít a vezetőség, ami szintén meghaladja a konszenzus 6,1 dolláros becslését. 1,3%-kal kereskednek a cég papírjai feljebb piac nyitás előtt.

A JPMorgan Chase is meghaladta a várakozásokat. A társaság $31,4 milliárdos bevételt és részvényenként 3,78 dolláros profitot termelt a második negyedév során, ami meghaladta az elemzők által várt $30,1 milliárdos és 3,15 dolláros értékeket. A vezetőség a teljes év tekintetében változatlanul hagyta $52,5 milliárdos nettó kamatbevétel várakozását, az elemzők azonban $53,2 milliárdos nettó kamatbevételre számítanak a társaságtól. Piac nyitás előtt a cég papírja 0,5%-kal esik.

Végezetül a Goldman Sachs sem lógott ki a sorból. A második negyedévben elért $15,4 milliárdos bevétel és részvényenként 15 dolláros eredmény is meghaladta az elemzők által várt $12,4 milliárdot és 10,2 dollárt. Új előrejelzéssel nem szolgált a management. Piac nyitás előtt a cég részvényei 0,4%-kal kereskednek feljebb.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben