Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcs

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. április 30.   09:55

Erste kommentár A Facebook, az Apple és a Caterpillar jó eredményének, valamint a 6,4 százalékos első negyedéves GDP növekedésnek köszönhetően új csúcsot ütött az S&P500. Érdekes módon nem a...

Erste kommentár

A Facebook, az Apple és a Caterpillar jó eredményének, valamint a 6,4 százalékos első negyedéves GDP növekedésnek köszönhetően új csúcsot ütött az S&P500. Érdekes módon nem a technológiai részvények és nem is az érték alapú részvények menetek csúcsra, vagyis nem a Dow Jones és nem a Nasdaq, hanem valahogy a kettő kombinációja okozott új csúcsot, hiszen ezek a részvények jól megférnek egymás mellett az S&P500 indexben. Mindeközben Európában a DAX engedett, s a technikai képnek megfelelően sikerült a csökkenést összehoznia, ami még mindig jó teljesítménynek mondható. Ma próbálkozik is a ledolgozással az index, ami várhatóan haloványabb lesz, mint a tegnapi esés. Mindenesetre nehéz világban élünk, brutálisan jó eredmények, sok pénz és a javuló makrogazdasági kilátások, miközben az értékeltség sok esetben már igencsak magasnak tűnik. Vagyis komoly ellentétes erők dolgoznak, amik csúcs közelben konzerválják az indexek árfolyamát, amit néha följebb, néha éppen lejjebb pöckölnek. Persze a kirobbanó eredményeket követően azért nem árt elgondolkozni, hogy hogyan tovább. A helyzet normalizálódásával a növekedési dinamika jelentősen lassulni fog, még akkor is, ha most számos cég nagyon optimista lett a jövő tekintetében.

Újabb jelentések érkeztek

Pozitív hangulatban telt a csütörtöki nap az amerikai részvénytőzsdéken, az S&P 500 0,7%-os pluszban zárta a napot.


Vegyes előrejelzéseket közölt az Amazon. A társaság 110-116 milliárd dollár közti bevételre és 4,5-8,0 milliárd dollár közti működési eredményre számít a második negyedévben. A bevétel meghaladta a 108,4 milliárdos elemzői konszenzust, a működési eredményt azonban elmarad a várt 7,0 milliárdtól. Az első negyedévben elért 108,5 milliárdos bevétel és 15,8 dolláros részvényenkénti eredmény meghaladta az elemzők által várt 104,6 milliárdot és 9,7 dollárt.


Gyenge előrejelzést közölt a Twitter. A vállalat 0,98 és 1,08 milliárd dollár közötti bevételre számít a második negyedévben, ami elmarad az elemzők 1,05 milliárdos becslésétől. Az első negyedévben elért 1,04 milliárd dolláros bevétel és 16 centes részvényenkénti eredmény is meghaladta az elemzők által várt 1,03 milliárdot és 14 centet.

Publikálták a feldolgozóipari beszerzési menedzser indexeket

Meglehetősen pesszimista hangulatban ér véget a hét Ázsiában. A pénteki napon a Nikkei 225 0,9%, a Hang Seng 1,7%, a CSI 300 index pedig 1,2%-os mínuszban kereskedik a záráshoz közeledve.


A Caixin által publikált kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index a várt 50,9 helyett 51,9-re emelkedett áprilisban a márciusi 50,6-os értékről.

Határidős piacok

Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben