Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Emeltük a Richter célárunkat!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2021. február 16.   10:00

Erste kommentár Gyógyszeripari szektorelemzőnk mai új elemzésében a korábbi 7.650 forintról jelentősen, 9.805 forintra emelte meg a Richter részvényekre vonatkozó célárfolyamot. Ennek több oka is van. (i)...

Erste kommentár

Gyógyszeripari szektorelemzőnk mai új elemzésében a korábbi 7.650 forintról jelentősen, 9.805 forintra emelte meg a Richter részvényekre vonatkozó célárfolyamot. Ennek több oka is van. (i) Az első triviális ok, hogy eltelt kb. fél év az utóbbi elemzés óta, s már maga az időfaktor is pozitívan hat. A második szintén egyszerű ok, hogy (ii) az AbbVie szerint a Vraylar csúcs értékesítése a major depresszió nélkül is 4 milliárd dolláros bevételt érhet el. Ez tavaly 1,4 milliárd dollár volt, ami idénre 1,8 milliárd dollárra emelkedhet. Az utóbbival teljesen egyetértünk, míg az előbbi esetben csúcs értékesítéséként az óvatosság jegyében csak 3 milliárd dollárral számolunk. Így a cariprazine értéke a korábbi 2.900 forintról 4.200 forintra emelkedett részvényenként. (ii) Ráadásul a cég épp a nőgyógyászati portfólió megújításán dolgozik, aminek köszönhetően 2030-ra 250 millió euróval növekedhet az ilyen irányú értékesítés. Ebben segít a nemrég megvásárolt Evra tapasz (hozzávetőleg 80 millió dollár évente), vagy a nemsokára piacra kerülő Relugolix, ami a méhmióma kezelésére fog szolgálni, vagy éppen a legfejletteb fogamzásgátló gyógyszerek bevezetése. Természetesen ezek a fejlemények nem csak a célárat növelik, hanem az eredmény előrejelzésünket is módosítják. A jó első háromnegyedéves teljesítménynek köszönhetően a korábbi 85-86 milliárd forintról 100 milliárd környékére emeltük az idei és a jövő évi eredményvárakozásunkat is, ami még mindig konzervatívnak tekinthető.


A reggeli órákban a DAX a nemzetközi jó hangulat, mint emelő tényező és a negatív technikai kép eredőjeként oldalazik. A BUX pedig enyhén felülteljesíti az európai piacokat.

Dübörög a bóvli kötvények piaca

A rendkívül bőséges likviditásnak és a rekord alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően soha nem látott mértékben vontak be finanszírozást a spekulatív vállalatok. Az év első 40 napjában rekord összegben, 139 milliárd dollár értékben bocsátottak ki hitelt és kötvényeket a bóvli besorolással rendelkező társaságok Amerikában. A csőd szélét jelentő CCC, vagy alacsonyabb besorolással rendelkező vállalatok ezen időtávon 13 milliárd dollárt vontak be, ami duplája a korábbi rekordnak. A hitelek részben a korábbi adósság refinanszírozására, részben azonban sokkal kockázatosabb célokra szolgálnak. Az elmúlt hetekben több társaság is azért bocsátott ki PIK kötvényeket, amelyek a kamatot pénz helyett újabb kötvények formájában fizetik, hogy a bevont összeget osztalék formájában továbbítsák a részvényeseknek. A rendkívül erős keresletnek köszönhetően a Bloomberg Barclays által összeállított bóvli kötvény index hozama a történelemben először 4% alá csökkent.


86 ezer alá esett a napi új betegek hétnapos mozgóátlaga Amerikában. Ilyen alacsony értékre november eleje óta nem volt példa. A vírus visszaszorulása mellett a beoltottak száma is tovább emelkedik. Már közel 53 millió adag oltást sikerült beadni, 14 millió állampolgár pedig már mindkét dózist megkapta. A csökkenő esetszámok és a növekvő oltottság következtében a kórházban ápoltak száma is tovább csökken.

Ismét 30.000 felett a Nikkei

Tovább folytatódik a robosztus rally Ázsiában. A Hang Seng 1,9%, a Nikkei 225 pedig 1,3%-ot emelkedik a záráshoz közeledve. Utóbbi a héten átütötte a 30.000-es szintet, amire 1990 óta nem volt példa. Új csúcsot utoljára 1989-ben, az úgynevezett „baburu keiki” buborék idején ért el a japán részvényindex, amikor az év utolsó kereskedési napján 38.915 felett zárt a Nikkei 225. A következő évben a lufi kipukkanásával közel 50%-os korrekciót következett a részvénypiacon.

Határidős piacok

A főbb határidős indexek többsége pluszban volt ma reggel, egyedül a DAX volt mínuszos.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben