Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A japán jegybank a Fed-nél is nagyobb eszközvásárlási programot hirdetett

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. január 22.   09:25

A tegnapi „ünnepi” hangulat után ma visszatérnek a tőzsdék a rendes kerékvágásba. A zárást kivéve a magyar piacon is egész nap kivárós kereskedés volt. Zárás előtt nem sokkal még alacsony forgalom és csökkenés volt látható, de a legvégén megjött a vételi kedv, és jelentőset emelt a záróárakon. A jelenség nem volt egyedülálló, a régió minden tőzsdéjén hasonlót láttunk,...

A tegnapi „ünnepi” hangulat után ma visszatérnek a tőzsdék a rendes kerékvágásba. A zárást kivéve a magyar piacon is egész nap kivárós kereskedés volt. Zárás előtt nem sokkal még alacsony forgalom és csökkenés volt látható, de a legvégén megjött a vételi kedv, és jelentőset emelt a záróárakon. A jelenség nem volt egyedülálló, a régió minden tőzsdéjén hasonlót láttunk, de máshol nem okozott olyan elmozdulást, mint nálunk. A piacokra nézve egészséges kép tárul elénk, miközben az öröm azért kis mértékű. A japán jegybank új inflációs céljának és „mennyiségi lazításának” képében viszont gyenge teljesítményt láthattunk a szigetország tőzsdéjén hajnalban. A kép összességében vegyes, de továbbra is inkább felfelé mutat, így ma visszafogott emelkedést várunk Budapesten és a nemzetközi piacokon is.
Piaci áttekintés
- Tegnap zárva tartottak a tengerentúli börzék, ma Google és IBM gyorsjelentés lesz
- A kőolaj ismét lendületet vett, az arany is 1.700 dollár körül van
- Mozdulatlanság a devizapiacon
- Hullámvasúton Ázsia
- Emelkedésre számítunk ma a tőzsdén
Nemzetközi hírek
USA
- Tegnap Martin Luther King ünnepe miatt zárva tartottak a tengerentúli börzék.
- A China Times szerint az Apple még idén piacra dobhat egy iPhone Math nevű modellt, aminek 4,8 hüvelykes lesz a kijelzője. Ezt júniusra várják, és ezzel egy időben jöhet az iPhone 5 frissítése is.
- Ma tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, ma jelent többek között a Google és az IBM (piaczárás után), az AMD, a Du Pont illetve a Johnson&Johnson is.
- Két fontos adat is lesz: A Richmond-i Fed index januári értékét és a használt lakásértékesítések decemberi értékét publikálják ma a tengerentúlon.
Európa
- Az európai piacokon alapvetően jó hangulat uralkodott (FTSE100 0,43%, DAX 0,61%, CAC40 0,57%).
- Az eurózóna pénzügyminiszterei megerősítették, hogy mostantól Jeroen Dijsselbloem, holland pénzügyminiszter lesz az eurócsoport vezetője. A miniszterek a ciprusi mentőcsomagról is tárgyaltak, de legkorábban márciusban születhet arról döntés, hogy az ország fog-e pénzügyi segítséget kapni.
- Az eurózónából ma ZEW hangulatindex érkezik 11 órakor.
Olaj, arany
- Elsősorban a japán stimulusnak köszönhetően a kőolaj ára 95,67 dollárig nőtt ma reggel a piacokon.
- Szintén ennek tudható be, hogy az arany ára 1.694 dollár körül volt ma reggel, tehát ismét az 1.700 dolláros szintet ostromolja a jegyzés.
Devizák
- Nyugodt hangulat jellemezte tegnap a devizapiacokat, aminek következtében csak minimális elmozdulások voltak láthatóak. Az EUR/HUF árfolyama 292,96-ról 293,04-re emelkedett.
- Hasonló mozdulatlanság volt tapasztalható az EUR/USD devizapiacon is, az árfolyam 1,3312-ről 1,3313-ra emelkedett.
Távol-Kelet
- A Japán Nemzeti Bank hivatalosan is megduplázta inflációs célkitűzését, és a várakozásoknak megfelelően az eddigi 1%-os célt 2%-ra bővítette. Már az 1%-os cél is optimistának tűnt ahhoz képest, hogy például tavaly novemberhez képest 0,2%-kal csökkent az árszínvonal. A 2%-os cél megközelítése érdekében fontos lépéseket kell megtennie a japán gazdaságnak. Ennek érdekében azt is bejelentették, hogy 2014 januárjától előre meg nem határozott időtartamig eszközvásárlási programot hirdetnek. A jegybanki lépés nagyon hasonló a Fed QE3 programjához, azonban mérete még az amerikai jegybank programját is felülmúlja havi 13 ezermilliárd jenes keretösszegével, ami átszámítva csaknem 145 milliárd dollár. A rendelkezésre álló keret nagy részét állampapírok másodpiaci vételére fogják fordítani, szemben Amerikával, ahol jellemzően jelzálog fedezetű kötvényeket vásárolnak vissza. A nagyméretű csomag bejelentésének ellenére nem volt felhőtlen a fogadtatása, ugyanis a piac arra számított, hogy az eszközvásárlási program már korábban elindul. Ennek eredményeként a Nikkei jelentős napon belüli kilengést produkálva 0,35%-kal mérséklődött.
- A Hang Seng 0,18%-ot emelkedett, míg a Shanghai index értéke 0,57%-kal mérséklődött.
Határidős piacok
- Az amerikai határidős indexek a pozitív tartományban vannak ma reggel, míg az európai piacok vegyes képet mutatnak.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben