Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mérsékelt emelkedés várható ma a tőzsdén

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. január 14.   09:27

14 kereskedési napból, amely több mint 3 naptári hét, hiszen ünnepek is voltak közben, a BUX egyetlen napot tudott csak csökkenni. Eközben 1.500 pontot, azaz cirka 8,5 százalékot emelkedett, s közelíti a 19.500 pontnál levő komolyabb ellenállási szintet. Bár az USA piacai vegyesen zártak, és a Wells Fargo sem tudott emelkedni a várakozásoknál jobb eredmény ellenére...

14 kereskedési napból, amely több mint 3 naptári hét, hiszen ünnepek is voltak közben, a BUX egyetlen napot tudott csak csökkenni. Eközben 1.500 pontot, azaz cirka 8,5 százalékot emelkedett, s közelíti a 19.500 pontnál levő komolyabb ellenállási szintet. Bár az USA piacai vegyesen zártak, és a Wells Fargo sem tudott emelkedni a várakozásoknál jobb eredmény ellenére sem, ugyanakkor az ázsiai piacokon emelkedést láthatunk. Persze a kínai Shanghai index több, mint 3 százalékos emelkedése lokális dolognak, a külföldi befektetési kvóta jelentős emelésének köszönhető. Ha a BUX indexre nézünk, a lokális indikátorok további emelkedést sugallnak, s még a „nagy kép” alapján sem látunk túlvettséget. Ez többé-kevésbé igaz a DAX esetében is. Így ma várhatóan egy újabb moderált emelkedést láthatunk itthon és külföldön is.
Piaci áttekintés
- Jó számokat jelentett a Wells Fargo, emelkedtek a piacok
- A Brent zuhant, a WTI emelkedett
- Nagyot gyengült a forint
- Jelentős emelkedés a Távol-Keleten
- Mérsékelt emelkedés várható ma a tőzsdén
Nemzetközi hírek
USA
- Nem volt nagy mozgás pénteken a tengerentúli börzéken, mínuszos nyitás után felfelé vették az irányt az indexek, és az S&P500 kivételével enyhe pluszban zárták a napot (Dow 0,12%, Nasdaq 0,14%, S&P500 0%).
- Pénteken publikálta negyedéves számait a Wells Fargo, a bank eredménye jobb lett a várakozásoknál. A részvényenkénti profit a várt 89 centtel szemben 91 cent lett, bevétel soron pedig a 21,3 milliárd dolláros konszenzus helyett 21,9 milliárd dolláros értékesítésről adott számot a vállalat. A nettó eredmény 6%-kal, a bevétel 25%-kal lett magasabb az egy évvel korábbi értéknél.
- Az American Express bejelentette, hogy 5.400 munkavállalójától válna meg idén. Összesen 4-6%-kal csökkentené a munkavállalók számát, amitől 400 millió dolláros megtakarítást remél.
- Szerdán publikálja számait a JPMorgan a Goldman Sachs, csütörtökön pedig a Citigroup, a Bank of America és az Intel teszi közzé negyedéves eredményét.
Európa
- Emelkedéssel zártak a nyugat-európai piacok pénteken (FTSE100 0,34%, DAX 0,1%, CAC40 0,08%).
- Jól sikerült pénteken az olasz állampapír aukció, csökkenő hozammal 5 milliárd dollár értékben adtak el olasz államkötvényeket. Közel 3 éves mélypontra, 1,85%-ra esett a hozam a 2015-ös kötvény esetében. A 2017-es kötvény aukcióján pedig 2,17%-os és 2,34%-os volt a hozam.
- Ma 11 órakor ipari termelési adatot publikálnak.
Olaj, arany
- A Brent kőolaj árfolyama jelentősen csökkent pénteken, miközben a WTI ára kismértékben nőtt, főleg annak köszönhetően, hogy egy új kőolajvezetéket adtak át, ami az USA MidWest térségéből szállítja a kőolajat a tengerpartra.
- Az arany ára emelkedni tudott köszönhetően azoknak a spekulációknak, hogy újabb élénkítés lesz a világgazdaságban. Az arany 1.667 dolláron zárt.
Devizák
- Pénteken tovább folytatódott a dollár gyengülése és az EURUSD devizapár áttörte az 1,33-as szintet is. A dollár napok óta tartó gyengülésének eredményeként az árfolyam rövid időn belül elérheti a tavalyi évi csúcsot, ami 1,3487-es árfolyamértéket jelentene.
- A forint jelenetős mértékben gyengült a pénteki kereskedés során. Az EUR/HUF árfolyam 293,60-ról 295,89-re emelkedett. A nap során a devizapár árfolyamának maximuma 297,28 volt. Az árfolyam számára a következő ellenállást a lélektanilag is lényeges 300-as szint jelenti.
Távol-Kelet
- A japán tőzsde ma zárva tartott, azonban a két fontos kínai tőzsde szárnyalt. A Hang Seng 0,56%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index 3,08%-ot emelkedett.
- A Shanghai tőzsde lendületes emelkedése mögött az a tény áll, hogy arról jelentek meg hírek, hogy a külföldi befektetőknek a kvótáját a jelenlegi 10-szeresére emelnék. Ezt fogadta a piac kitűnő lelkesedéssel, melynek eredményeként 3%-fölötti emelkedést láthattunk.
Határidős piacok
- Pluszban vannak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- Az E-Star ESCO kft 27%-os árfolyamon értékesítette a tulajdonában álló E-Star kötvényeket (2014/A, 2015/A és 2016/C). A tranzakció technikai jellegű, közvetlen hatása nem lesz az árfolyamra.
- A PannErgy építi ki a Synergon geotermikus hűtési és fűtési rendszerét, melynek várható hűtési kapacitása 4MW, míg a fűtési kapacitás 200kW.
Gazdasági hírek
- Pleschinger Gyula, az NGM államtitkára azt nyilatkozta, hogy a márciusban székét elfoglaló új jegybankelnök mandátuma alatt a Nemzeti Bank vállalati- és államkötvény vásárlásokkal segítheti a gazdaságot.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben