Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Napvilágot látott a történelmi szám

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. július 30.   15:57

0,5-1,5% közötti esést mutatnak piacnyitás után a vezető amerikai részvényindexek. A várthoz meglehetősen közel alakult az USA történelmi mértékű GDP-visszaesése a második negyedévben. A hivatalos első becslés szerint ez évesített 32,9%-ot tett ki...

0,5-1,5% közötti esést mutatnak piacnyitás után a vezető amerikai részvényindexek.

A várthoz meglehetősen közel alakult az USA történelmi mértékű GDP-visszaesése a második negyedévben. A hivatalos első becslés szerint ez évesített 32,9%-ot tett ki negyedév/negyedév alapon, ami az 1947 óta tartó nyilvántartás óta a legrosszabb érték. A várakozás 34,5%-os visszaesés volt. A belső fogyasztás szinte hajszálra pontosan a vártnak megfelelő 34,6%-kal esett.

Nem fest túl jó képet az amerikai munkaerőpiac állapotáról az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma, ugyanis az elmúlt héten a vártnak megfelelő 1,43 millióan éltek ezzel a lehetőséggel, ami minimális emelkedés a megelőző heti adathoz képest. A folyamatban lévő segélykérelmek száma ráadásul 17 millióra ugrott a megelőző heti és a várt 16,2 millióval szemben.

A vártnak megfelelő 3,3 milliárd dolláros bevételen 1,36 dolláros tisztított EPS-t ért el a Mastercard a koronavírus sújtotta második negyedévben, ami felülmúlta az 1,15 dolláros elemzői konszenzust. A második negyedévben közel 9%-kal esett a Mastercard kártyákon lebonyolított tranzakciók értéke év/év alapon, ami júniusra 3%-os csökkenésre mérséklődött. Sőt, a július 21-ével zárult héten ez már 1%-os növekedést mutatott. Részvény-visszavásárlási programját a második negyedév végén újraindította a cég. Az árfolyam 0,3%-kal emelkedik piacnyitás után az egyébként negatív hangulatban.

Az üzlet jellegéből adódóan is jól állta a koronavírusos időket a szebb napokat is megélt Kraft Heinz. A vállalat 6,7 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 6,5 milliárd dollárral szemben, ami 4%-os növekedés év/év alapon. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,80 dollár lett a várt 0,65 dollárral szemben. A vállalat közel 3 milliárd dollárnyi leírást hajtott végre bizonyos eszközein, amivel összességében 1,65 dolláros egy részvényre jutó veszteséget ért el. A hírekre az árfolyam 2%-kal esik piacnyitás után.

A UPS is nagy nyertese volt a koronavírusnak a megnövekedett online rendelések kiszállítása miatt. Ezzel 2,13 dolláros EPS-t ért el a negyedévben a várt 1,07 dollárral szemben. Mindezt 20,5 milliárd dolláros árbevételen felülmúlva a konszenzus 17,5 milliárd dolláros várakozását. A hírekre 11%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

Egy friss tweetben kritizálta Donald Trump a levélen vagy emailen keresztül való választás lehetőségét, aminek a végére felvetette azt, hogy esetleg eltolják időben a novemberi amerikai elnökválasztást. A közvéleménykutatásokat elnézve ez neki egyértelműen érdekében lenne, hátha addig több látszik már a gazdasági visszapattanásból. Ehhez azonban a demokraták jóváhagyása is kéne, amire nem igazán van esély.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben