Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lehetett volna rosszabb is

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. július 29.   15:44

0,3-0,6% körüli emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kerekedést. 17,7 milliárd dolláros árbevételt ért el a General Electric a második negyedévben a várt 17,2 milliárd dollárral szemben, az egy részvényre...

0,3-0,6% körüli emelkedéssel kezdték a vezető amerikai részvényindexek a mai kerekedést.

17,7 milliárd dolláros árbevételt ért el a General Electric a második negyedévben a várt 17,2 milliárd dollárral szemben, az egy részvényre jutó 0,15 dolláros tisztított veszteség azonban alulmúlta a 0,09 dolláros konszenzust. A légiiparból származó árbevétel 44%-kal, az egészségügyi szektorból származó árbevétel 21%-kal esett év/év alapon enyhén alulmúlván a várakozásokat. A vártnál jobb teljesítményt a megújuló energiákhoz kapcsolódó üzletág hozta, ahol csak 3% volt a visszaesés mértéke. A vállalat a negyedévben 2,1 milliárd dollárnyi készpénzt égetett el, ami pozitív meglepetés volt a 3,3 milliárd dolláros várakozáshoz képest. A vezérigazgató szerint a vártnál gyorsabban halad a cég a költségcsökkentésekkel, a második félévben pedig már a bevételi oldalon is pozitívabb tendenciákra számít. Ezzel 2021-ben ismét cash flow pozitív lehet majd a cég. A hírekre az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás után.

A vártnál kevésbé rossz második negyedéves eredményt közölt a General Motors is. Az árbevétel ugyan a felére esett év/év alapon 16,8 milliárd dollárra és elmaradt a 17,1 milliárd dolláros konszenzustól, az egy részvényre jutó 0,50 dolláros tisztított veszteség jóval jobb lett az 1,66 dolláros várakozásnál. A pickup truckok és egy-két új SUV értékesítése már kifejezetten jól alakul mostanra az USA-ban a cég szerint, így a második félévben akár annyi szabad készpénzt is termelhet a cég operációja, amennyit a mostani negyedévben az operáció és a tőkebefektetések elégettek. Az árfolyam 2%-kal emelkedik piacnyitás után.

Tovább küzd a Boeing az elemekkel. 11,8 milliárd dolláros árbevételt ért el a vállalat a várt 13 milliárd dollárral szemben, amin 4,79 dolláros veszteséget ért el részvényenként a várt 5,82 dolláros veszteséggel szemben. A vállalat 5,3 milliárd dollárnyi készpénzt égetett el a negyedévben, ami jobb lett a 6,6 milliárd dolláros várakozásnál. A vállalat szerint még három évbe telhet mire ismét elérjük a 2019-es utasszámok a légiközlekedésben, így újabb átstrukturálásokat jelentettek be. Az új 777x modell 2022-ig nem áll forgalomba, míg a 787-es Dreamliner-ek gyártása immáron zsinórban negyedik negyedéve lett csökkentve. A vártnál valamivel kevésbé rossz számokra 1%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben