Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb erős banki eredmény

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. július 15.   15:18

Erőteljes emelkedést mutatnak a határidős indexek a piacnyitást megelőzően. A Nasdaq 0,6%-ot, az S&P 1,3%-ot, a Dow 1,9%-ot emelkedik. A Goldman Sachs 6,26 dollárnyi egy részvényre jutó eredményt tett közzé a negyedévben, a várt 3,95 dollár helyett. Ez a tavalyi 5,81...

Erőteljes emelkedést mutatnak a határidős indexek a piacnyitást megelőzően. A Nasdaq 0,6%-ot, az S&P 1,3%-ot, a Dow 1,9%-ot emelkedik.

A Goldman Sachs 6,26 dollárnyi egy részvényre jutó eredményt tett közzé a negyedévben, a várt 3,95 dollár helyett. Ez a tavalyi 5,81 dolláros eredményt is felülmúlja. A 13,30 milliárd dolláros nettó bevétel 41%-al felülmúlja a tavalyi értéket, valamint a várt 9,71 milliárd dollárt is bőven meghaladja. A magas bevétel annak köszönhető, hogy a három részleg, a ,,Sales and trading”, ,,equities sales and trading” és a befektetési szolgáltatások is felülmúlták a várakozásokat. Ez 5,35%-os emelkedést eredményezett, 214,01 dollárra, pre-market kereskedésben a cég részvényében. Az elnökvezérigazgató felszólalt, hogy a gazdasági kilátások továbbra is bizonytalanok, biztos abban, hogy szerte a világon továbbra is őket választják az ügyfelek, akik szeretnék átalakítani vállalkozásaikat és egy rugalmasabb gazdaságot újjáépíteni.

Az Apple nyert az Európai Bírósági ügyben a 13 milliárd eurós ír adómegállapodásról. Korábban Margrethe Vestager, az Európai Unió monopóliumellenes vezetője fellépett a vállalatok számára alkalmazott kedvezményes adózási ügyletek ellen. A bíróság szerint az EU versenyhatósága nem tudta a jogilag megkövetelt módon megmutatni, hogy előnyről volt szó. Tim Cook, az Apple elnökvezérigazgatója szerint a vád teljes politikai marhaság. A cég azzal érvelt, hogy a probléma nem az adó mennyiségével van, hanem azzal, hogy hol fizetik. Valamint hozzátette, hogy több mint 100 milliárd dollárt fizetett be a társasági adó terén az elmúlt évtizedben szerte a világon a több tízmilliárd dollárnyi további adó mellett. Az ír pénzügyminisztérium az Apple oldalára állt az ügyben. Daniel Beard, az Apple ügyvédje szerint a cég már így is a legnagyobb adófizető a világon. Emellett, a cég szerint a bizottság nem csak az ír jogot, de a cég struktúráját is félreértik, valamint hogy, hogyan kell felosztani a társaság nyereségét a szervezetei között. A 2017. évi nyilatkozatban a vállalat kijelentette, hogy világszerte a tényleges adó mértéke 24,6% volt, és ennek a legnagyobb részét az Egyesült Államokban fizeti, mert itt teremtődik a legnagyobb érték a fejlesztéseken keresztül. Ez az ügy olyan mérföldkő, amely a technológiát óriást a világ legnagyobb piaci értékű társaságává teheti a kedvezményes adózás fennmaradásán keresztül. A nyitás előtt 1,5%-ot emelkedik a részvényárfolyam.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben