Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyes szezonkezdet

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2020. július 14.   15:24

A határidős amerikai részvényindexek egységesen 0,3-0,4% közötti emelkedést mutatnak a piacnyitást megelőzően. A mai nappal felgyorsultak az események az amerikai gyorsjelentési szezonban. A Delta Airlines 4,43 dolláros egy részvényre jutó veszteséget ért el,...

A határidős amerikai részvényindexek egységesen 0,3-0,4% közötti emelkedést mutatnak a piacnyitást megelőzően. A mai nappal felgyorsultak az események az amerikai gyorsjelentési szezonban.

A Delta Airlines 4,43 dolláros egy részvényre jutó veszteséget ért el, ami rosszabb, mint a 4,22 dolláros konszenzus. Az elemzői várakozások meglehetősen széles skálán, 1,8 és 6,8 dollár veszteség közötti sávban mozogtak. Az utasforgalom 94%-kal elmaradt ez előző évitől, így a vártnál is alacsonyabb, mindössze 1,18 milliárd dolláros árbevételt ért el a légitársaság. A második negyedév alatt a veszteségeket jelentősen sikerült lefaragni, de még így is napi 27 millió dollárt veszítettek átlagosan júniusban. A társaság 15,7 milliárd dollárnyi likviditással rendelkezik. A társaság célja, hogy év végére stabilizálja a cash flow-t és ne égesse tovább a készpénzt, várakozásunk szerint az iparág felépülése legalább 2 évet fog igénybe venni. A gyorsjelentésre 1,2%-os eséssel reagál az árfolyam.

A Wells Fargo a várt 18,4 milliárd dollár helyett csak 17,8 milliárd dolláros bevételt ért el. A kamatmarzsok és a hitelvolumen is elmaradt a piaci konszenzustól. A vártnál nagyobb veszteség, a várt részvényenkénti 13 cent helyett 66 centes veszteség keletkezett, ezzel 2008 óta először zárt veszteséges negyedévet a cég. A költségeket jelentősen megdobta a 9,5 milliárd dolláros céltartalékképzés, melynek csak felére számítottak az elemzők. Ráadásul az osztalékcsökkentésről szóló spekulációk is beigazolódtak. A korábbi negyedévenként esedékes 55 centről a várt 20 cent helyett mindössze 10centre végták vissza. A negatív hírekre 4,1%-ot esik a Wells Fargo árfolyama a piacnyitást megelőzően.

A várt 32 centtel szemben 50 centes egy részvényre jutó profitot ért el a Citigroup a második negyedévben, de még így is 74%-kal esett vissza a tavalyi évhez képest. Főleg a kötvény, deviza és nyersanyag kereskedési üzletág, valamint a befektetési banki tevékenység járult hozzá a pozitív meglepetéshez. A negatív oldalról a céltartalékképzés a vártnál is nagyobb mértékben 7,9 milliárd dollárra emelkedett a tavalyi 2,1 milliárd dollárról. Bár a kereskedési eredménynek köszönhetően a konszenzusnál jobb számokat közölt a Citi, az árfolyam így is 1%-os csökkenést mutat a határidős kereskedésben.

A JPMorgan Chase 1.38 dollárnyi egy részvényre jutó eredményt tett közzé a negyedévben, a várt 1.01 dollár helyett. Ez 51%-al marad el a tavalyi 2,82 dolláros EPS-től. Jamie Dimon vezérigazgató megjegyezte, hogy minden várható helyzetre próbálnak felkészülni. Ám továbbá is hatalmas bizonytalansággal néz szembe a világ a gazdaságot illetően, de ezen egy stabil mérleg átsegíthet. A bankkártya eladások száma csökkent, de a negyedéven belül már javuló trendet mutat. 10.47 milliárd dolláros céltartalékot képeztek a hitelveszteségek fedezésére, amiből 8,9 milliárdot már a Covid19 miatti várható veszteségekre előre képeztek meg. Ez jóval meghaladja a tavalyi 1.15 milliárd dolláros értéket, de még a 9.15 milliárd dolláros várakozást is. A kereskedési és befektetésibanki eredmény a vártnál is nagyobb mértékben javult. Az alapkezelő által kezelt vagyon pedig 14%-kal haladja meg az egy évvel ez előtti szintet. A részvényárfolyam 1,4%-ot emelkedett 98.99$-ra pre-market kereskedésben.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben