Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Getronics nyerte az elektronikus útdíj tendert

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. december 17.   09:06

Örülnek a japán választásoknak, gyengül a jen, emelkedik a piac. A német DAX is plusz nullában evickél a fontos ellenállás környékén. Az jó, hogy mágnesként ragad a szinthez, pozitív folytatást vetít előre. Egyelőre viszont még a „korrekció” zajlik. A BUX továbbra sem tud magához térni. Igazán az hozhatna emelkedést Budapesten, ha a világban is újra a bika lenne az úr...

Örülnek a japán választásoknak, gyengül a jen, emelkedik a piac. A német DAX is plusz nullában evickél a fontos ellenállás környékén. Az jó, hogy mágnesként ragad a szinthez, pozitív folytatást vetít előre. Egyelőre viszont még a „korrekció” zajlik. A BUX továbbra sem tud magához térni. Igazán az hozhatna emelkedést Budapesten, ha a világban is újra a bika lenne az úr a jelenlegi lötyögés helyett. Addig is inkább a lecsorgás jellemző a BUX-ra. A rövidtávú indikátorok teljesen kisimultak, vagyis akármerre mehet az index. Ugyanakkor a 200 napos mozgóátlag csak egy hajszálnyival van az index fölött.
Piaci áttekintés
- Esés a tengerentúlon, oldalazás a főbb európai piacokon
- A kőolaj ára nő, az arany süllyed tovább
- Gyengüléssel zárta a hetet a dollár
- Kiemelkedő teljesítmény Japánban
- Oldalazó mozgásra számítunk ma a tőzsdén
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
Nemzetközi hírek
USA
- Rossz hangulatban telt a kereskedés a hét utolsó napján, zárásra az összes főbb index pirosba fordult (Dow -0,27%, Nasdaq -0,71%, S&P500 -0,38%).
- A várt 0,3% helyett 1,1%-kal nőtt az ipari termelés novemberben, a nagyon jó adat a Sandy hurrikánnal hozható összefüggésbe.
- A fogyasztói árak a várt 0,2% helyett 0,3%-kal csökkentek novemberben, a háttérben a benzinárak csökkenése áll.
- Az Apple 4%-ot esett pénteken, miután az UBS csökkentette a papírra vonatkozó célárfolyamát.
- Egy fontos makroadat lesz délután 14:30-kor a tengerentúlon, a New Yorki feldolgozóipari index.
Európa
- Nem volt nagy mozgás pénteken a főbb európai piacokon, gyakorlatilag oldalaztak az indexek (FTSE100 -0,13%, DAX 0,18%, CAC40 0%).
- BMI indexeket publikáltak pénteken, az eurózóna szolgáltatóipari mutatója a várt 47,3 pont helyett 46,3 pontra süllyedt decemberben. A feldolgozóipari index 46,3 pont lett, miközben a várakozás 46,6 pont volt.
- A Fitch megerősítette az olasz államadósság besorolását (A-), de a negatív kilátást megtartotta a közelgő választások miatt. A hitelminősítő szerint Berlusconi felbukkanása komoly kockázatot jelent.
Olaj, arany
- A kőolaj ár a nagyobb kínai kereslet hatására növekedésnek indult. A WTI ára hordónként 86,9 dolláros szintre emelkedett.
- Az arany ára viszont tartósan beesett 1.700 dollár alá: ma reggel 1.688 dolláron kereskedtek a sárga nemesfémmel a nemzetközi piacokon.
Devizák
- A hét utolsó kereskedési napján jelentősen gyengült a dollár árfolyama az euróval szemben. Az EUR/USD árfolyam a nyitó 1,3077-ről 1,3163-ra emelkedett. Az euró erősödését a kedvező európai adatokon túl főleg a költségvetési szakadék miatti félelmek támogatták. A ma reggeli órákban már dollárerősödés tapasztalható.
- Nem volt tapasztalható érdemi elmozdulás a forint piacán. Az EUR/HUF árfolyama 283,38-ról 283,76- ra változott.
Távol-Kelet
- Vegyes teljesítménnyel kezdték a hetet az ázsiai piacok. A Hang Seng index 0,6%-ot csökkent, míg a Shanghai index értéke 0,44%-ot emelkedett. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Nikkei index, mely 0,94%-os erősödést tudott felmutatni.
- A japán börze emelkedését a piacok szempontjából vártnál jobb választási eredmény váltotta ki, ugyanis a gazdasági élénkítést sürgető LDP nyerte a választásokat, ráadásul partnerével együtt több, mint 2/3-os többséget szereztek.
- Kína bejelentette, hogy megszünteti a külföldi állami vagyonalapokra, jegybankokra és monetáris hatóságokra eddig érvényben lévő 1 milliárd dolláros befektetési limitet.
Határidős piacok
- Pluszban vannak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- A Moody’s leminősítési felülvizsgálat alá vette az OTP és az FHB jelzálogleveleit. Az OTP jelzáloglevelének besorolása jelenleg Ba2, míg az FHB esetében Ba3.
- A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 5% fölé ment az OTP-ben és az FHB-ban is. Az OTP esetében 5,27%- os részesedést ért el az Opus átváltható kötvények megvásárlásával, míg az FHB esetében a korábbi 5% alatti tulajdonrészét 7,16%-ra növelte.
- Vojnits Tamás, az FHB igazgatóságának tagja egyéb elfoglaltságára hivatkozva 2012. december 14-i hatállyal lemondott a bankban betöltött tisztségéről. A kormány december 1-től Vojnits Tamást a hazai, illetve szövetkezeti pénzügyi szolgáltatásokkal összefüggő egyes kormányzati tevékenységek ellátására kormánybiztossá nevezte ki.
- Magyar Telekom: 34,89 milliárd forintos ajánlatával a Getronics Magyarország nyerte az elektronikus útdíj tendert. A szerződést december 27-én írják alá.
- A Benji Invest Kft. 2012. december 14-én 2.000 darab PannErgy törzsrészvényt vásárolt 570 forintos átlagáron, ezzel tulajdoni hányada 11,34%-ra, míg a szavazati joga 13,17%-ra nőtt.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben