Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kirobbanó formában a Shanghai index

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. december 14.   08:58

John Boehner republikánus vezető kissé leküldte a piacokat. Szerinte Obama nem akar kiadást csökkenteni, s például a kisvállalkozások adóját emelné, ami nem olyan jó. Erre egy kis csökkenéssel válaszoltak az amerikai részvénypiacok. A vita ellenére azért mindenki egyre inkább tisztában van azzal, hogy a pártok abban érdekeltek, hogy megegyezzenek. Ha az indexeket...

John Boehner republikánus vezető kissé leküldte a piacokat. Szerinte Obama nem akar kiadást csökkenteni, s például a kisvállalkozások adóját emelné, ami nem olyan jó. Erre egy kis csökkenéssel válaszoltak az amerikai részvénypiacok. A vita ellenére azért mindenki egyre inkább tisztában van azzal, hogy a pártok abban érdekeltek, hogy megegyezzenek. Ha az indexeket nézzük, akkor a Dow esetében egy lokális csúcs által létrehozott gyenge ellenállásról való lefordulást láthatunk, amely akár a 200 napos mozgóátlagig is tarthat, ami éppen 13.000 pontnál van. A DAX pedig, ahogy megírtuk, a 7.600 pontnál levő sok ellenállási „vonallal” küzd éppen, lefordulgatva róla. Szerintünk mindkét index esetében átmeneti gyengélkedést láthatunk csak, egy komoly bika roham előtti vacillálást. A mára várható emelkedés azért még nem az előbb említett emelkedésnek a része, hanem a vacillálásé. A BUX is úgy néz ki, hogy emelkedhet, hiszen a rövidtávú indikátorok is ezt sugallják. Ugyanakkor valószínűleg csendes napot hagyhatunk majd magunk mögött, kis forgalommal.
Piaci áttekintés
- Zárásig nem enyhült a rossz hangulat a tengerentúlon
- Kőolaj: enyhe emelkedés a kínai adatokra
- Gyengült a forint az euróval szemben
- Kirobbanó formában a Shanghai index
- Kismértékű emelkedésre számítunk ma
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Rossz hangulat uralkodott tegnap a tengerentúli piacon, a nyitást követően a mélybe vetették magukat a piacok, és zárásig nem állt meg a lejtmenet (Dow -0,56%, Nasdaq -0,72%, S&P500
- 0,66%).
- Tegnap ismét megszólalt John Boehner republikánus vezető a költségvetési szakadékkal kapcsolatban, szerinte a demokraták nem akarnak kiadáscsökkenést végrehajtani, hanem adóemelésben gondolkodnak. Erre azt mondta Harry Reid, hogy az emberek többsége inkább a gazdagok adóemelését támogatja.
- A múlt heti 372 ezres (felfelé módosított) adathoz képest 29 ezer fővel, 343 ezerre esett vissza a friss munkanélküli segélykérők száma az USA-ban. Az adat lényegesen jobb a 368 ezres várakozásnál.
- Az októberi 0,3%-os csökkenés után novemberben 0,3%-kal emelkedett a kiskereskedelmi forgalom a tengerentúlon, ami elmaradt a 0,5%-os várakozástól.
- A The Wall Street Journal értesülése szerint a Libor botrány miatt akár 2000 állást is megszüntethet a Barclays bank.
- Ma indul az iPhone 5 kínai értékesítése, két mobilszolgáltató fogja forgalmazni az Apple készülékeit.
- A Standard & Poor’s tegnap bejelentette, hogy negatív kilátással látta el az Egyesült Királyság „AAA” hitelbesorolását. Korábban már a másik két nagy hitelminősítő is negatív kilátást fogalmazott meg.
- A pénzügyminiszterek találkozóján megszavazták a görög mentőcsomagot. Jövő tavaszig 49,1 milliárd euró kap az ország, ebből 34 milliárd eurót már idén.
- Draghi szerint a költségvetési szakadék jelenleg még az európai adósságválságnál is nagyobb kockázat.
- A 3, 5 és 28 éves spanyol kötvényaukció jól sikerült, a meghirdetettnél némileg többet, 2,02 milliárd euró értékben adtak el papírokat. Az olaszoknál csökkenő hozam mellett 3,5 milliárd euróért értékesítettek 3 éves kötvényeket.
- Délután a fogyasztói árindex és az ipari termelés novemberi értékét publikálják a tengerentúlon.
Olaj, arany
- Ma reggel enyhe emelkedést mutatott a kőolaj ára az Egyesült Államokban: 86.67 USD/bbl az ár, ami főleg a kínai növekedési adatok hatására emelkedett.
- Az arany ugyanakkor 1.700 dollár alatt maradt unciánként köszönhetően a fiskális szakadék miatt aggodalmaknak.
Devizák
- A kedvező amerikai adatok ellenére is kismértékben gyengült a dollár az euróval szemben. Az EUR/USD árfolyam 1,3074-ről 1,3077-re emelkedett.
- Az EUR/HUF devizapár árfolyama a 20 napos mozgóátlagról pattant felfelé és jelentősebb mértékben gyengült a forint. Az EUR/HUF árfolyam 282,06-ról 283,69-re emelkedett.
Távol-Kelet
- Emelkedés volt tapasztalható a hét utolsó kereskedési napján az ázsiai piacokon. A Hang Seng index értéke 0,67%-ot emelkedett, miközben a Shnaghai index kiemelkedő teljesítményt nyújtva 4,3%-ot emelkedett. A Nikkei index értéke kismértékben csökkent, árfolyama 0,05%-kal mérséklődött.
- A kínai piacok kiemelkedő teljesítménye mögött a HSBC által publikált decemberi előzetes PMI adat áll, ami meghaladta a várakozásokat és az előző havi értékeket is. A beszerzési menedzser index értéke 50,9 lett. A javuló értékhez nagymértékben hozzájárult a belső piac élénkülése.
- Japánban az október havi végleges ipari termelési adatot kissé lefelé korrigálták az előzetesen közzétett számokhoz képest.
Határidős piacok
- A határidős indexek többsége a negatív tartományban van ma reggel.
Vállalati hírek
- A korábban elnyert 316 millió forintos támogatásból újabb, 250 millió forintos előleget kapott a PannErgy. A hír kedvező, de árfolyamhatásra nem számítunk.
- A Fővárosi Törvényszék elrendelte az E-Star csődeljárását, melynek kezdő időpontja: 2012. december 13.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Nem kellett májusig várni, hogy újból emelkedést lássunk
SZTORI

Nem kellett májusig várni, hogy újból emelkedést lássunk

Ma tette közzé a KSH az áprilisi fogyasztói inflációs...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben