Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kibővíthetik a BoE eszközvásárlási programját

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2020. május 14.   11:06

55 milliárd eurós fiskális csomag Olaszországban Csökkentek tegnap a vezető európai részvényindexek: a DAX 2,6%-kal, a CAC40 2,9%-kal, az FTSE 100 1,5%-kal esett. A tegnapi gyenge első negyedéves és márciusi GDP adatokat követően...

55 milliárd eurós fiskális csomag Olaszországban

Csökkentek tegnap a vezető európai részvényindexek: a DAX 2,6%-kal, a CAC40 2,9%-kal, az FTSE 100 1,5%-kal esett.


A tegnapi gyenge első negyedéves és márciusi GDP adatokat követően újabb utalásokat tett a Bank of England elnöke, Andrew Bailey abba az irányba, hogy a jegybank bővítheti a még márciusban jóváhagyott 200 milliárd fontos eszközvásárlási programját. Bailey egy interjúban elismerte, hogy nyilvánvaló az, hogy a befektetők az eszközvásárlási program kiszélesítésére számítanak, a jegybank pedig megteszi a tőle telhetőt a jelenlegi extrém szituációban.


Az olasz kormány elfogadta a sokat halogatott 55 milliárd euró keretösszegű fiskális csomagot, ami a reálgazdaságnak nyújt támogatást a koronavírus közepette. A GDP nagyjából 2,5%-ára rúgó csomag többek között kis- és középvállalkozásoknak nyújt támogatást, valamint juttatásokat azon embereknek, akik a koronavírus által leginkább érintett szektorokban dolgoztak.

Jó eredmény a Raiffeisentől

177 millió eurós nettó eredményt publikált az első negyedévre a Raiffeisen a várt 148 millió euróval szemben. Így a csökkenés csak 22 százalék lett a tavalyi első negyedévhez képest. Különben a csökkenés oka a kockázati költségek erős növekedésben keresendő, ez 153 millió euróra emelkedett a tavalyi 9 millió euróval szemben. (Hasonlót láthattunk az OTP esetében is.) Ugyanakkor ez az érték kissé elmaradt a várakozástól. A nettó kamatbevétel 7 százalékkal, míg a költségek csak 4 százalékkal növekedtek, ennek köszönhetően az operatív eredmény 33 százalékkal 650 millió euróra emelkedett! A CET1 tőkemegfelelés csak kismértékben, 13,9 százalékról 13 százalékra csökkent. A bank előrejelzése szerint a hitelállomány picit növekedhet idén, míg a ROE 5 százalék körül alakulhat. Meglepő módon, a részvényárfolyam igencsak negatívan, 3 százalékos eséssel reagál a hírre.

A vártnak megfelelő Deutsche Telekom eredmény

A Deutsche Telekom nettó eredménye 1,28 milliárd euró lett, ami pontosan a várttal egyező érték és 8,5 százalékos emelkedés az egy évvel ezelőttihez képest. A tisztított EBITDA 6,54 milliárd lett, ez 10,2 százalékos növekedés, míg az árbevétel 19,9 milliárd euró volt, kicsit elmaradva a piac által várt 20,1 milliárdtól. Ugyanakkor a szabad pénzáram 17,3 százalékkal csökkenve 1,29 milliárd euró lett. Ennek ellenére az elemzők imádják ezt a kifejezetten jónak mondható eredményt. A cég egyébként tartja az idei évre vonatkozó előrejelzését (5 milliárd eurós EBITDA). Pedig a T-Mobil USA, ami a Sprintet a második negyedévtől fogja konszolidálni, és amúgy a várakozásoknál jobb eredményt közölt, egyelőre nem ad idénre eredményvárakozást. A COVID-19 hatást mérsékeltnek látja a DT. Elsősorban roaming díjakban okoz kiesést, ugyanakkor a telekommunikációs szolgáltatások bevétele meg növekszik. A részvény kismértékű emelkedéssel reagál a hírre.

Török acéldömping ügyében vizsgálódik az EU

Vizsgálatot indított az EU a Törökországból származó melegen hengerelt acél dömpingáron való értékesítésével kapcsolatban. A nagy európai acélgyártók, mint az ArcelorMittal vagy a Thyssenkrupp már régóta panaszkodtak ezzel kapcsolatban.

Nincs osztalék a Fiat Chrysler-PSA duónál

A koronavírus negatív hatásai miatt nem fizet osztalékot a Fiat Chrysler és a Peugeot csoport a 2019-es évi eredményre, jelentette be tegnap az összeolvadásukon már nagyban dolgozó két autóipari óriás. Azt az 5,5 milliárd eurós rendkívüli osztalékot sem említik a tegnapi közleményben, amit a Fiat Chrysler korábban az összeolvadás kapcsán ígért.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben