Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Mától kikerül a BUX-ból és a BUMIX-ből az E-Star

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. december 11.   09:07

Monti nyugtatgatja a piacokat, szerinte nem kell félni politikai vihartól Olaszországban. A befektetők nem ezt gondolják, de talán a mai napon már valamiféle megnyugvás jöhet az Appennin-félszigeten. Máskor talán sokkolta volna a piacokat, de most mintha kissé apatikusan vennék tudomásul és valószínűleg csak az HSBC részvényeseit fogja sokkolni, hogy a cég megegyezett...

Monti nyugtatgatja a piacokat, szerinte nem kell félni politikai vihartól Olaszországban. A befektetők nem ezt gondolják, de talán a mai napon már valamiféle megnyugvás jöhet az Appennin-félszigeten. Máskor talán sokkolta volna a piacokat, de most mintha kissé apatikusan vennék tudomásul és valószínűleg csak az HSBC részvényeseit fogja sokkolni, hogy a cég megegyezett az amerikai hatóságokkal, s 1,92 milliárd dollárt fizet a pénzmosási ügyben, amely valószínűleg terrorizmus elleni szabályokat is sértett. A büntetés nagy, de az HSBC éves profitjának 16 százalékára rúg csak, s részvényenként is csak 7 penny büntetésről, az árfolyam 1 százalékáról beszélünk. A világ inkább a Fed-re és a „fiscal cliff”-fel kapcsolatos tárgyalásokra figyel. Ma kezdődik a kétnapos Fed ülés, amely után okosabbak lehetünk a Fed legújabb gazdasági várakozásainak tekintetében. Ráadásul a képviselők ma visszatérnek Washingtonba és folytatódnak a „költségvetési szakadékkal” kapcsolatos tárgyalások. Így az indexek kissé kivárósak, nulla körül mozgolódnak. Ennek ellenére a BUX-ban valamiféle emelkedést várunk a hat napos csökkenést követően.
Piaci áttekintés
- Enyhe emelkedéssel nyitották a hetet a tengerentúli tőzsdék
- Az arany felfelé, az olaj lefelé mozgott tegnap
- A forint és a dollár is a gyengülés irányába indult tegnap
- Kis elmozdulások az ázsiai piacon
- Izlandi megrendelést nyert az Állami Nyomda
- Mától kikerül a BUX-ból és a BUMIX-ből az E-Star
- Emelkedésre számítunk ma a tőzsdén
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni! - Fizessen be év végéig NYESZ-R számlájára, és erre az évre is igényelhet adóvisszatérítést!
Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Nem volt hatalmas mozgás tegnap a tengerentúli piacon, enyhe emelkedéssel zárták a kereskedést a piacok, fontos makro számokat nem publikáltak tegnap (Dow 0,11%, Nasdaq 0,3%, S&P500 0,07%).
- Monti olasz kormányfő tervezett lemondása, és a költségvetési szakadékkal kapcsolatos bizonytalanság adta meg a hangulatot a piacoknak. Egyre rövidebb az idejük a tengerentúli vezetőknek a megállapodásra.
- Jó hírek jöttek tegnap a McDonald’s háza tájáról, a legalább 12 hónapja nyitva tartó üzletekben a novemberi eladások 2,4%-kal emelkedtek, szemben az elemzők 0,2%-os várakozásával. Az árfolyam 1%-ot emelkedett tegnap.
- A HSBC rekordméretű, 1,9 milliárd dolláros bírságot fizet az amerikai hatóságoknak egy pénzmosási botrány miatt. Eddig 1,5 milliárd dollárnyi céltartalékot képzett a vállalat, a hírt jól fogadták a befektetők, az ázsiai kereskedésben enyhe emelkedés látható.
- A görög kötvény-visszavásárlási aukció ma 13:00-kor zárul (szemben az eredeti pénteki határidővel). A hírek szerint eddig 27 milliárd euró értékben ajánlottak fel kötvényeket, a terv 30 milliárd dollár volt, ami úgy néz ki, elérhető lehet.
- Ma a külkereskedelmi mérleg októberi értékeit publikálják az USA-ban 14:30-kor, ezt követően pedig 16:00-kor IBD/TIPP gazdasági hangulat index decemberi adatait láthatjuk. Spanyolországban 10:30- kor 12 és 18 hónapos kötvényaukciók lesznek.
Olaj, arany
- Emelkedni tudott tegnap az arany árfolyama, 1.702 dollárról 1.712 dollárig menetelt a kurzus, a 20 és 30 napos mozgóátlag elérése után torpant meg a nemesfém.
- Negatív irányba mozgott tegnap a kőolaj árfolyama, 86 dollárról 85,5 dollárig zuhant, de napközben 86,7 dolláron is járt a kurzus.
Devizák
- A forint kurzusa továbbra is a 20 és 30 napos mozgóátlag felett oldalaz. Tegnap 282,5-ről rugaszkodott el a forint és 283,5-ig gyengült. Több mint egy hete tart az oldalazás, és tegnap sem tudott kimozdulni a sávból az árfolyam. Reggel enyhe forinterősödés látható.
- A dollár erősödéssel kezdte a tegnapi kereskedést az euróval szemben, és 1,288-ig szúrt az árfolyam, ahonnan észak felé vette az irányt, és zárásra már jelentősebbet tudott emelkedni 1,294-ig. A 20 napos mozgóátlagról pattant vissza az árfolyam, így a következő napokban nagyobb a valószínűsége a dollárgyengülésnek.
Távol-Kelet
- Vegyes a hangulat az ázsiai piacokon, és csak kisebb elmozdulást mutatnak az indexek (Nikkei
- 0,09%, Hang Seng 0,06%, Shanghai -0,32%).
- Kínában új hitelekkel kapcsolatos adatok jöttek, novemberben a várt 550 milliárd jüan helyett valamivel kevesebb, 523 milliárd jüan hitelt helyeztek ki.
- Indiában az export 4,2%-ot zsugorodott novemberben az előző havi -1,6% után, az import 6,4%-kal bővült, miközben a korábbi hónapban 7,4%-os bővülést láthattunk.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- A Security Center of Iceland nevű céggel közösen gyártja a jövőben az izlandi jogosítványokat az Állami Nyomda. A négy évre szóló szerződés értéke 256.800 euró (73 millió forint), ami az Állami Nyomda éves árbevételének 0,6%-a, de ennek csak egy része kerül a magyar céghez. A hír azért pozitív, mert nemzetközi referenciát jelent a Nyomdának.
- A tőzsde határozatának értelmében a csődeljárás megindítása miatt mától kikerül a BUX és a BUMIX indexekből az E-Star. A cég egyúttal közzétette szokásos havi helyzetjelentését, melyből kiderül, hogy novemberben 569 ezer eurós EBITDA többletet ért el. A cégnek 120 napja van, hogy megegyezzen a hitelezőkkel, és elkerülje a felszámolást. Ellenkező esetben törlik a tőzsdéről is.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben