Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Richter partnere benyújtotta a Cariprazine törzskönyvezési kérvényét

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. november 28.   09:18

Csúnya lett a tegnapi nap vége. A kezdeti emelkedésből újabb komolyabb csökkenés alakult ki, s egy gyenge támasz szintet át is ütött a BUX index, akár csak a Richter, amely nagyon közel került a 35.000 Ft-os erősebb támaszhoz. Ráadásul ma még pozitív hír is jött a skizofrénia kezelésére szolgáló gyógyszere kapcsán, amelyet a Forest Laboratories, a Richter partnere...

Csúnya lett a tegnapi nap vége. A kezdeti emelkedésből újabb komolyabb csökkenés alakult ki, s egy gyenge támasz szintet át is ütött a BUX index, akár csak a Richter, amely nagyon közel került a 35.000 Ft-os erősebb támaszhoz. Ráadásul ma még pozitív hír is jött a skizofrénia kezelésére szolgáló gyógyszere kapcsán, amelyet a Forest Laboratories, a Richter partnere benyújtott jóváhagyásra az amerikai hatóságokhoz. Így várhatóan a gyógyszer 2014-ben piacra is kerülhet az USA-ban. Különben mostanra mintegy duplája fordult meg a részvényeknek a tőzsdén, mint amennyit az MSCI követő tőzsdén kereskedett alapoknak el kell adnia. Vagyis hamarosan véget érhet az eladói nyomás. Különben is arra számítunk, hogy nagyjából november 30- ával véget ér a rémálom a Richter részvények piacán. Ugyanakkor a külföldi piacokat helyre rakta a demokraták szenátusi vezetője Harry Reid nyilatkozata, hogy eléggé keveset haladtak előre a „költségvetési szakadék”-kal kapcsolatos tárgyalások. Így most újra negatív a hangulat. Ezért a Richterrel kapcsolatos jó hírek ellenére a BUX további csökkenése valószínű a mai napon. Ugyanakkor limitált csökkenést várunk, hiszen 17.200 pont környékén egy támasz szint látható.
Piaci áttekintés
- Negatív hangulat a tengerentúli piacokon
- Csökkenés volt megfigyelhető a nyersanyagok piacán
- Erősödött a forint az euróval szemben
- Lejtmenet az ázsiai piacokon
- A Richter partnere a Forest Laboratories benyújtotta a Cariprazine törzskönyvezési kérvényét az FDA-nak.
- További esésre számítunk ma
Most érdemes NYESZ-R számlát nyitni!

Még év végéig fizessen be NYESZ-R számlájára, hogy erre az évre is igényelhessen adóvisszatérítést!

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Rossz napjuk volt tegnap a vezető tengerentúli indexeknek, a nyitást követően lefelé vették az irányt, és a negatív hangulat zárásig nem enyhült. A múlt heti erőteljes emelkedés után már várható volt a negatív mozgás (Dow -0,69%, Nasdaq -0,3%, S&P500 -0,52%).
- Továbbra is a fiscal-cliff-el kapcsolatos félelem uralja a piacokat, tegnap Harry Reid demokrata szenátusi vezető, azt mondta, hogy egyelőre nem történt előrelépés az ügyben. Ennek volt köszönhető a tegnapi negatív hangulat.
- A chicago-i Fed elnöke Charles Evans nyilatkozta tegnap, hogy a korábban említett 7% helyett 6,5%- os munkanélküliségi ráta esetén lehet kamatemelés.
- Annak ellenére estek a piacok, hogy a makroadatok pozitív meglepetést okoztak a befektetőknek: az S&P Case Shiller házár index 0,3%-kal négy éves csúcsra emelkedett szeptemberben, a Conference Board fogyasztói bizalmi index novemberi értéke a várt 73 helyett 73,7 pont lett, ami 2008 februárja óta nem látott érték, a Richmond-i Fed index a várt -9 pont helyett 9 pontra emelkedett.
- A német parlament pénteken szavazhat a görög segítségről, a hírek szerint a szavazással nem lesz probléma.
- Ma jelzáloghitel igényléseket és újlakás értékesítési adatokat publikálnak az USA-ban.
Olaj, arany
- Az olaj árfolyama 87,28 dollárról 87,18 dollárra csökkent és ez által a 30 napos mozgóátlagra simult rá. A mérsékelt csökkenés a fiscall cliff ismételt előtérbe kerülésének tulajdonítható.
- Az arany árfolyama is kissé csökkent a tegnapi kereskedés során, ennek árfolyama az unciánkénti 1748,85 dollárról 1742,15 dollárra csökkent.
Devizák
- A forint a tegnapi pozitív európai hangulatban erősödni tudott és az EUR/HUF árfolyama 281,88-ról 280,33-ra csökkent. A forint az erősödés következtében megközelítette a pénteki leminősítés előtti árfolyamot.
- A tegnap délelőtti jó hangulatot a vártnál jobb amerikai makro adatok ellenére is az aggodalom váltotta délutánra és a kettő ötvözete a dollárnak kedvezett. Az EUR/USD árfolyam 1,2972-ről 1,2943-ra változott.
Távol-Kelet
- A mai kereskedésben az összes főbb távol-keleti részvény csökkenést mutatott. A Nikkei értéke 1,22%-kal, a Hang Seng index 0,94%-kal, a Shanghai index értéke pedig 1,01%-kal csökkent.
- Főbb makro adat nem érkezett a Távol-keletről.
Határidős piacok
- Vegyes a mozgás a határidős piacokon
Vállalati hírek
A Richter partnere a Forest Laboratories benyújtotta a Cariprazine törzskönyvezési kérvényét az FDA- nak.
- A Richter ma reggel jelentette be, hogy amerikai partnere, a Forest Laboratories benyújtotta a Cariprazine törzskönyvezési kérelmét az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához. A Cariprazinie Skizofrénia és I. típusú bipoláris betegséghez társuló mániás és kevert epizódok kezelésére használható.
- A bejelentés pozitív, de várható volt. Eredményeként újabb mérföldkő kifizetéshez juthatna hozzá a Richter, aminek eredménye nagyságrendileg 1 milliárd forinttal növelné a 4Q12 vagy a 1Q13 eredményt. Az engedélyeztetési eljárás 1-1,5 évig tarthat és 2014-ben jelenhet meg a piacon. Az elmúlt napok erős eladói nyomása után a pozitív hír növelheti a részvény árfolyamát. Egyéb hírek:
- Az S&P az OTP hosszú távú adósságát eddigi BB+ besorolását BB minősítésre változtatta, miután néhány nappal ez előtt Magyarország hosszú távú adósságát is leminősítették. A lépés nem számít meglepetésnek és megszokottnak számít a hitel minősítőknél.
- A parlament tegnap megszavazta a közműadó kiterjesztését a MOL magasnyomású gázvezetékére és a MAVIR nagyfeszültségű hálózatára. Így a MOL-nak mintegy 600 millió forinttal növekszik az éves adófizetési kötelezettsége. A lépésre számított a piac.
- Tegnap a MOL bejelentette, hogy lezárja az 5.22 millió részvényre szóló opciós szerződést az ING- vel az 57,93 eurós elszámoló áron. Ugyanakkor egy újabb opciós megállapodást kötöttek, ugyanennyi részvényre 63,089 eurós árfolyamon. A szerződés gyakorlatilag egy cirka 330 millió eurós hitel-megállapodás.
- Az E-star 2015/A és 2016/C jelű kötvényeket vásárolt vissza 25,74%-os árfolyamon. A kötvények névértéke 5,4 illetve 0,2 millió forint.
Gazdasági hírek
- Az IMF/EU tárgyalások magyar vezetője egy konferencián tegnap arról beszélt, hogy az is eredmény, ha nincs megállapodás. A negatív komment azt sugallja, hogy a kormány visszahátrál a megállapodástól, ahogy a befektetők kockázati étvágya emelkedett az elmúlt hetekben. A hír kissé negatív.
- Az MNB Monetáris Tanácsa tegnapi ülésén a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 6%-ra csökkentette az alapkamatot.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben