Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új információk láttak napvilágot a Nokia új felhő alapú digitális térkép szolgáltatásáról - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 16.   10:56

ArcelorMittalAz ArcelorMittal eladja Kalagadi Manganese részesedésének 50%-át, 447 millió dollár értékben.Banco Bilbao, Banco SantanderA Banco Bilbao elutasította, hogy a spanyol „rossz bankba” fektessen. A...

ArcelorMittal
Az ArcelorMittal eladja Kalagadi Manganese részesedésének 50%-át, 447 millió dollár értékben.
Banco Bilbao, Banco Santander
A Banco Bilbao elutasította, hogy a spanyol „rossz bankba” fektessen.

A Banco Santander chilei leányvállalata Hong-Kong-ban bocsát ki 2 éves lejáratú kötvényeket.
BASF
A BASF tegnap állapodott meg két szibériai olajmezőben történő részesedés vásárlásról. Ezzel évi 3,8%-kal 440 ezer hordóra nőhet az olajkitermelés volumene a következő három évben.
Bayer
A JPMorgan semlegesről felülsúlyozottra minősítette a Bayer-t. A célárat 62 euróról 80-ra növelték.

A Reckit túllicitálta a Bayer múlt havi ajánlatát a Shiff Naturalra, részvényenként 42 dollárt ajánlva, ez jelentősen meghaladja a Bayer korábbi 34 dolláros ajánlatát.
BMW
A BMW októberi eladásai 1,4%-al estek, a német cég 63.902 autót tudott értékesíteni.

A BMW tegnap new yorki bemutatóján leplezte le új i modelljeit, melyek teljesen környezetkímélőek és elektromos hajtásúak. A két új modell 2013-2014-től lesz kapható.
E.ON
A Barclays jelentős kockázatokra hivatkozva alulsúlyozásra csökkentette az E.ON kilátásait.

Az E.ON több nagy európai energiaszolgáltató céggel együtt lobbizik az EU-nál, hogy tolják ki az új szén-dioxid kibocsátásra vonatkozó program határidejét. Ugyanis az egyes államokkal még nem sikerült megegyezniük a program finanszírozásának garantálásáról. Az támogatások 1,3 milliárd dollár értékűek is lehetnek.
Fiat
A Fiat vezérigazgatója, Sergio Marchionne tegnap megerősítette, hogy a múlt hónapban felfelé módosított várakozásokat továbbra is tartja a cég, így jövőre 4,3 milliónál is több járművet szeretnének értékesíteni. A Fiat októberben csökkentette a következő két évre vonatkozó eladási számokat, amit a gyenge európai gazdasági helyzettel indokoltak. 2014-re 4,6-4,8 millió közötti gépjárművet akarnak eladni, ami kevesebb, mint a 2010-es 6 millió darabos előrejelzés. (Idén az első három negyedévben 3,1 millió darab járművet értékesítettek. Marchionne arról is beszélt, hogy azt szeretné, ha 2014-2015 környékére a két autógyártó egyetlen céggé egyesüljön.

A Fiat többségi tulajdonában lévő Chrylser 1.250 alkalmazottal szeretné bővíteni 3 tengerentúli gyáregységét, hogy a motorok és a pickup-ok gyártását felgyorsítsa. A Chrysler 238 millió dollár értékű beruházást tervez az üzemeiben. “Chrysler is back” - fogalmazott a vezérigazgató.

Ma reggel publikálták az októberi autóértékesítési adatokat: Az EU 27 tagállamában az autóértékesítés októberben 4,6% visszaesést mutatott éves szinten, Nagy-Britannia volt az egyik legjobb (+12,4%), a periféria országok továbbra is gyengén teljesítenek. Spanyolország -21,7%, Franciaország -7,8%, Olaszország -12,4%, Portugália 19,1%. Az adatok 1995-ös mélypontot jelentenek.
Infineon
Az LBBW eladásról tartásra módosította Infineon ajánlását.
Nokia
Új információk derültek ki a Nokia új felhő alapú digitális térkép szolgáltatásáról, mely szinte minden készüléken ringbe száll a Google Maps és Apple Maps ellen. Megerősítették, hogy a „Here” teljesen felváltja a Nokia Maps-et, mely 2007-től elérhető. A szolgáltatás már elérhető böngészőben megjelenített verzióval és mobiloldalon is. Az új térképszolgáltatás segíti már a Microsoft Bing térképét és így a Facebookba épített térkép kiegészítőt is. Megerősítették, hogy az Amazon új készülékei is támogatni fogják a szolgáltatást, sőt a 2013-ban debütáló Firefox OS új operációs rendszernek is az egyik alapfunkciója lesz. Az még nem derült ki, hogy a rendszeres használatért fog-e díjat kérni a Nokia, ugyanis a Google 2012-től 25.000 térképletöltéstől 1.000 letöltésenként 0,5 és 1 dollár közötti díjat számol fel.
Siemens
A Reuters szerint a Siemens 2,5 milliárd eurós orosz megrendelést nyert el, az orosz vasúttársaság 700 mozdonyra tarthat igényt. A Siemens nem erősítette meg a hírt.

A Bernstein 76,5-ről 85 euróra emelte a Siemens célárát, egyenlő súlyozáson tartva.
ThyssenKrupp
Több jelentős acélgyártó visszavonta vételi ajánlatát és érdeklődését a ThyssenKrupp amerikai és brazíliai részlege iránt. Becslések szerint a ThyssenKrupp lejjebb viheti az üzemekért kért árat, a jelenlegi 9 milliárd dollárról akár 4-5 milliárd dollárra is.
Unicredit
Az Equita 3,5-ről 3,9 euróra emelte az Unicredit célárát, az ajánlás továbbra is tartás.

Az Unicredit 2 millió euró értékben adott el változó kamatozású kötvényeket.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben