Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A gyorsjelentések után sorra módosítják ajánlásukat a brókerházak - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. november 15.   10:18

ArcelorMittalA Barcalay’s szerint az ArcelorMittal kilátásai negatívak, nagy a cég adóssága, gyenge a pénzügyi profitja és a vasérc részleg értékesítéséből származó 1 milliárd eurós bevétel sem számottevő az adóssághoz képest. A Barcalay’s ezért alulsúlyozottra minősíti az ArcelorMittal kötvényeit.

ArcelorMittal
A Barcalay’s szerint az ArcelorMittal kilátásai negatívak, nagy a cég adóssága, gyenge a pénzügyi profitja és a vasérc részleg értékesítéséből származó 1 milliárd eurós bevétel sem számottevő az adóssághoz képest. A Barcalay’s ezért alulsúlyozottra minősíti az ArcelorMittal kötvényeit.

A BofAML viszont alulsúlyozásról felülsúlyozásra minősítette az ArcelorMittal-t.
Bayer
A Bayer a Xarelto, a Stivarga, az Alpharadin, és a VEGF nevű készítményektől összesen éves szinten több, mint 5,5 milliárd euró árbevételt vár. Legnagyobb potenciált a Xarelto-ban látnak, melytől maximum 2 milliárd dolláros értékesítést remélnek.

A Bayer-nek jelenleg 35 klinikai vizsgálati fázisban tartó készítménye van. A vállalat saját várakozásai szerint 4 milliárd euró feletti értékesítést vár a vetőmagokkal foglalkozó üzletágától. A cég jövőre 3 milliárd euróra növelné kutatás és fejlesztési kiadásait.
Commerzbank
A Mainfirst alulteljesítőre minősítette a Commerzbank-ot.
Daimler
A Daimler 2020-ra 2,6 millió Mercedes és Smart gépjármű eladását tervezi, ezzel a német cég meg szeretné duplázni az idei év értékesítéseit. Jelenleg a német cég a luxusautó eladásokat tekintve visszaesett a BMW és az Audi mögé. Az idei évre a Daimler a Mercedes eladásait 5%-kal tervezte növelni, ehhez képest októberre már 5,1%-kal nőttek az eladások, főleg az amerikai és japán kereslet miatt.
E-ON
A DZ Bank vételről tartásra minősítette le az E-ON-t. A célár 15,5 euró.

A JPMorgan semlegesről alulsúlyozásra minősítette le az E-ON-t.

A Mizuho is alulsúlyozásra minősítette le az E-ON-t, hivatkozva a főbb piacokon tapasztalható gyengülő keresletre. A vállalat BBB besorolást kaphat, ha a harmadik negyedéves jelentés után nem csökkenti a kilátásait stabilról. Az E-ON papírok 2011 májusa óta a legmélyebbre estek.

A Kepler bizakodó az E-ON-nal kapcsolatban és tartásra módosította ajánlását.
Fiat
A Fiat vezérigazgatójának nyilatkozata alapján a társaság ideiglenesen felhagy a Chrysler felvásárlási tervével. Jelenleg 58,5% részesedésük van az amerikai autógyártóban, de az olasz autógyártó most inkább Európában invesztál.
Infineon
Az S&P Capital tartásról eladásra minősítette le az Infineon-t. A célár 5 euró.
Siemens
Az S&P pozitívról stabilra módosította a Siemens kilátásait.

A Morgan Stanley vételre ajánlja a Siemens-t bármely korrekció esetén. A minősítés továbbra is egyenlő súlyozású, a célárat viszont 80-ról 90 euróra emelték.

Az Exane is emelte a Siemens célárát 10%-kal 86 euróra. A minősítés alulteljesítő.
Total
A Total bejelentette, hogy 18 millió részvényt értékesít volt és jelenlegi munkavállalói számára. Az alkalmazottak a kibocsátott részvények 4,37%-át birtokolják.

A Total azt is bejelentette, hogy 25 évre szóló szerződést írt alá a Qatar Petroleum-mal az Al Khalij olajmezővel kapcsolatban, amely 130 km-re található Katar partjaitól. Az olajmezőt 1991-ben fedezte fel a Total és 1997-ben indult el a kitermelés, de a két cég már 1989-ben aláírt egy szerződést a kitermelés megosztására vonatkozóan, ami 2014 elején fog lejárni. Ezt a szerződést hosszabbították most meg, a Total részesedése 40%.
UniCredit
A Kepler 3,6-ról 3,9 euróra emelte az Unicredit célárát, a minősítés továbbra is vételre szól.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben