Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb jó eredmények Európából

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. november 7.   10:25

Újabb gyenge adat a német iparból Minimális emelkedéssel zártak tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,2%-kal, a CAC 40 0,3%-kal, az FTSE 100 0,1%-kal került feljebb. 0,6%-kal esett vissza a német ipari termelés...

Újabb gyenge adat a német iparból

Minimális emelkedéssel zártak tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,2%-kal, a CAC 40 0,3%-kal, az FTSE 100 0,1%-kal került feljebb.


0,6%-kal esett vissza a német ipari termelés hó/hó alapon szeptemberben, ezzel alulmúlta a 0,4%-os visszaesést váró konszenzust és az előző havi felfelé korrigált 0,4%-os bővülést. Ez év/év alapon 4,3%-os visszaesésnek felelt meg. A jövőre nézve kisebb pozitívum volt tegnap, hogy a gyáripari megrendelések 1,3%-kal nőttek szeptemberben hó/hó alapon a várt stagnálással szemben, összességében azonban továbbra is erősen szenved a német ipar.


Ismét az EKB monetáris lazításának korlátaira hívta fel a figyelmet Robert Holzmann, az osztrák jegybank elnöke. Szerinte az alapkamat további csökkentése már tud érdemi pozitív hatást kifejteni a növekedésre vagy az infláció alakulására, így a fiskális stimuluson van a sor.

Jó hírek az UniCredit-től

1,1 milliárd eurós nettó profitot ért el az UniCredit a harmadik negyedévben, ezzel fülmúlta az 1 milliárd euró körüli konszenzust. Ez részben a vártnál jobb céltartalékolásnak volt köszönhető. Ezenkívül a vártnál jobb és év/év alapon 36%-ot ugró kereskedési profit is fontos szerepet játszott a jó eredményben. A nettó kamatbevétel a vártnak megfelelően 2,6 milliárd euró lett, míg a díj- és jutalékbevételek szintén a vártnak megfelelő 1,6 milliárd eurót tettek ki. Ehhez egy 12,6%-os CET1 ráta párosult, szemben az előző negyedévi 12,1%-kal. A jó jelentésre ma reggel 5%-kal emelkedik az árfolyam.

Tovább vágott kilátásain a Commerzbank

Nem okoztak nagy meglepetést a Commerzbank harmadik negyedéves számai ma reggel, ugyanis több mint egy héttel korábban a cég már előzetesen beszámolt ezekről. Ezek egyébként a várakozásoknál jobbak lettek, miután a profit 35%-kal emelkedett év/év alapon. A bejelentés ezzel együtt sem maradt eseménytelen, ugyanis a bank ismét visszavágta egész éves profit előrejelzését, és immáron visszaesést vár 2018-hoz képest. Az árfolyam 2%-os esést mutat ma reggel.

Rossz makrokörnyezetben teljesített felül az ArcelorMittal

Felülmúlta a várakozásokat az ArcelorMittal a harmadik negyedévben, miután 1,06 milliárd eurós tisztított EBITDA-t jelentett, 14%-kal felülmúlva a konszenzust. Ez főként a vártnál jobb európai teljesítménynek volt köszönhető. Igaz, ez 60%-os visszaesés év/év alapon, amit a visszafogott gazdasági környezettel (az átlagos értékesítési árak 11%-kal estek) és a drága nyersanyagárakkal magyarázott a cég. Az eredmény ezzel együtt is pozitív meglepetésnek számított, amire 8%-kal emelkedik piacnyitás után az árfolyam. Egész éves globális acélpiaci kilátásain tovább rontott a cég, miután Európában akár 3%-os, az USA-ban akár 1%-os visszaesést is elképzelhetőnek tart az acélkeresletben. Kína továbbra is jól tartja magát az építőipari beruházások miatt, itt akár 2%-os növekedés is elképzelhető a cég szerint.

Jó eredmény a Siemenstől

Kilőtt a Siemens árfolyama a ma közzétett negyedik negyedéves eredménynek köszönhetően, amely jelentősen meghaladta a várakozásokat. A nettó eredmény elsősorban a kisebb adóknak köszönhetően 1,32 milliárd euróra ugrott a tavalyi 559 millióval szemben, s jelentősen meghaladta a várt 1,01 milliárd eurót. Ugyanakkor az árbevétel közel 10 százalékkal 24,52 milliárd euróra emelkedett a várt 23,22 milliárddal szemben. A cég óvatos a jövő évi kilátások tekintetében, hiszen az idei 6,41 eurós egy részvényre jutó eredményt követően jövőre a 6,3 és 7 euró közötti tartományba várja az egy részvényre jutó eredményt az átalakítási költségek figyelembevétele nélkül. Ugyanis a rövidebb ciklusú üzleti szegmensekben lanyhulásra számít az első félév során. A Siemens 3,9 euró osztalékot tervez fizetni az idei év után, ez megegyezik az elemzők által várttal. Különben a ma reggeli réssel egy méretes szigetet hagy maga mögött az árfolyam a grafikonon, amely általában egy bika alakzat.

A várakozásokat meghaladó eredmény a Lufthansától

A Lufthansa ma közzétett harmadik negyedéves eredménye jobb lett a várakozásoknál. A tisztított üzemi eredmény 1,3 milliárd euró volt a várt 1,19 milliárddal szemben, míg a nettó eredmény 1,15 milliárd euróra rúgott, ami 8 százalékos csökkenés. A jó jelentésben nagy szerepet játszott az Eurowings jó teljesítménye, ugyanis a személyszállítás javulása több mint fedezte a cargo üzletág gyenge teljesítményét. A cég még nyáron profit figyelmeztetést tett közzé, most viszont megerősítette idei eredményvárakozását, ami 2-2,4 milliárd euró közötti üzemi eredményt jelent. A piac különben 2 milliárdot vár idénre. Az Eurowings jó teljesítményének köszönhetően (miközben Ausztriában és Németországban árháború van) a részvényárfolyam kilőtt a ma reggeli kereskedésben.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben