Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Várt feletti eredmény az Adidastól és a BMW-től

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. november 6.   10:07

Németország is támogatná a bankuniót Minimális emelkedést mutattak tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,1%-kal, a CAC 40 0,4%-kal, az FTSE 100 0,3%-kal emelkedett. A Financial Times-nak írt véleménycikkében Olaf...

Németország is támogatná a bankuniót

Minimális emelkedést mutattak tegnap a vezető európai részvényindexek. A DAX 0,1%-kal, a CAC 40 0,4%-kal, az FTSE 100 0,3%-kal emelkedett.


A Financial Times-nak írt véleménycikkében Olaf Scholz német pénzügyminiszter az európai bankunió létrejöttének szükségességéről beszélt. Írásában meglepő fordulatot jelentett, hogy egy közös, EU-szintű betétvédelmi mechanizmus felállítását javasolta, amit eddig a német kormány erősen ellenzett. Mindezt persze több feltétellel. A hírek szerint Olaf Scholz ezen tervét még nem vitatták meg szélesebb körben Németországban.


A mai nappal feloszlott a brit parlament, ezzel hivatalosan is kezdetét veszi a december 12-re kiírt előrehozott választás kampányidőszaka.


A várt felett alakult a német ipari rendelésállomány szeptemberben, hó/hó alapon 1,3%-os növekedés volt látható a várt 0,1%-os visszaeséssel szemben. Ez év/év alapon 5,4%-os visszaesésnek felel meg az előző havi 6,7%-os visszaesést követően.

Óvatos optimizmus a BMW-től

Felülmúlta az elemzői várakozásokat a BMW a harmadik negyedévben, miután 26,7 milliárd eurós árbevételt jelentett a várt 25,3 milliárd euróval szemben. Az üzemi eredmény 2,3 milliárd euró lett, ami 30%-os növekedés év/év alapon, felülmúlva a 2,1 milliárd eurós konszenzust. Az autógyártási üzletág üzemi marzsa 6,6% volt, ami érdemben jobb lett a tavalyi 4,4%-nál, amikor az új autóipari szabályozások komoly fékként hatottak. A marzs ugyanakkor továbbra is elmarad a cég által megcélzott 8-10% közötti sávtól, illetve kisebb mértékben alulmúlta a konszenzus 6,7%-os várakozását is. Piacnyitás után 1%-kal esik az árfolyam.

Jó eredmény az Adidastól

Nem fektette meg a kínai-amerikai kereskedelmi háború az amerikai értékesítéseket, amelyek árfolyamszűrten 6 százalékos növekedést tudtak felmutatni a korábbi 4 százalékos növekedéssel szemben. Pedig a befektetőket komoly aggodalommal töltötte el, hogy a Kínában gyártott ruhaneműk értékesítése veszélybe kerülhet. Erre cáfolt rá most a cég, sőt a vezérigazgató szerint a negyedik negyedévben sem kell ilyen jellegű gondokkal szembenézni (szeptemberben léptek életbe az új vámtételek). Ezzel szemben Európában az értékesítés csak 3,2 százalékkal növekedett. Mindezek eredményeként az árbevétel 6,4 milliárd euróra rúgott a tavalyi 5,9 milliárddal és a várt 6,3 milliárddal szemben. Az operatív eredmény 897 millió euró lett a várt 877 millióval szemben, míg a nettó profit 646 millió euróra rúgott a tavalyi 658 millióval és a várt 635 millióval szemben. A csökkenő eredmény oka alapvetően a számviteli változásokban keresendő. A cég a negyedik negyedévben jelentős árbevétel bővülésre számít, és tartja az éves várakozásait: 5-8 százalékos árbevétel növekedés, 52 százalékos bruttó és 11,4-11,5 százalékos operatív marzs. Az eredményre először emelkedett a részvény árfolyama, majd inkább az eladók kerültek túlsúlyba.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben