Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb európai gyorsjelentések érkeztek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. augusztus 8.   10:18

Újabb olasz kormányválság a láthatáron Emelkedés jellemezte tegnap az európai tőzsdéket. A FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 0,6%-ot, a DAX pedig 0,7%-ot emelkedett. Olasz lapértesülések szerint Matteo Salvini olasz miniszterelnök hétfőig adott...

Újabb olasz kormányválság a láthatáron

Emelkedés jellemezte tegnap az európai tőzsdéket. A FTSE100 0,4%-ot, a CAC40 0,6%-ot, a DAX pedig 0,7%-ot emelkedett.


Olasz lapértesülések szerint Matteo Salvini olasz miniszterelnök hétfőig adott ultimátumot néhány miniszter leváltására. Többek között a közlekedési miniszter leváltását követeli a miniszterelnöktől, különben megvonja pártja, az Ötcsillag támogatását a kormánytól. A személyi változtatásokon túl egy expanzívabb fiskális politikához is ragaszkodik, nagyobb adócsökkentést és több beruházást szeretne még akkor is, ha ezzel túllépik az EU által támasztott költségvetési hiánycélt. Ismét megmutatkozott az olasz kormány törékenysége és ezzel ismét a figyelem középpontjába kerülhet az előrehozott választások lehetősége, ami rontja a befektetői bizalmat.


Dominic Raab brit külügyminiszter szerint lehetséges lenne a megállapodáson alapuló Brexit, ehhez azonban az EU-nak rugalmasabb hozzáállást kéne tanúsítania. Ezzel szemben az EU továbbra sem hajlandó újratárgyalni a Brexit tervezetet.


Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szabad kereskedelmi megállapodás lehetőségét ajánlotta fel Nagy-Britanniának, miután személyesen találkozott brit kollégájával.

Alacsony céltartalékképzés húzta a Raiffeisent

A második negyedévben a Raiffeisen 345 millió eurós adózott eredménytért el, ami ugyan 3%-kal elmarad a tavalyi értéktől, de így is 13%-kal felülmúlja a konszenzust. Ennek fő oka az alacsony céltrtalékképzés. Az év egészére is alacsony céltartalékképzéssel készül a bank, a kockázati költségekre vonatkozó előrejelzéseket a korábbi 45 bázispontról enyhén módosították, most már 45 bázispont alatti értékre számítanak, ami minden egyéb változatlansága mellett pozitívan hathat a profit alakulására. A bank CET1 tőkemegfelelése 13,8%-ra javult.

Várt eredmény az Adidasnál, mégis kiábrándulást hozhat

Az Adidas 8,6%-kal 643 millió euróra növelte működési eredményét, ami csak minimálisan maradt el a 648 millió eurós piaci várakozástól. A társaság megerősítette 2019-re vonatkozó előrejelzését: 5-8% közti árbevétel növekedés (változatlan FX árfolyamokkal számolva) és 11,3-11,5% közötti operatív marzs. Ennek ellenére negatív árfolyam reakciót tapasztaltunk nyitáskor. A Morgan Stanley elemzője úgy fogalmazott, hogy a csak vártnak megfelelő eredmény nem elég erős ahhoz, hogy továbbra is izgalomban tartsa a befektetőket.

Veszteséges negyedév után eszköz eladáson gondolkodik a Thyssenkrupp

A Thyssenkrupp a harmadik negyedévben 94 millió eurós veszteséget ért el szemben a tavalyi visszafogott, 131 millió eurós nyereséggel. A veszteség oka a gyenge működési környezet, az autóipar által támasztott gyenge kereslet és a folyamatos import nyomás. A veszteséges negyedév és a gyenge kilátások miatt a korábbi 1,1-1,2 milliárd eurós EBIT előrejelzést 800 millió euróra rontották. A gyenge teljesítmény ellenére pozitív árfolyamreakció volt csütörtökön nyitásban, melynek oka, hogy eszközeladásokat helyezett kilátásba a társaság.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben