Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Marketing hadjárat a rendezetlen Brexitért

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. július 30.   10:30

1 milliárd fontos kormányzati csomag a briteknél A brit kormány 1 milliárd fontos kormányzati csomaggal készül a megállapodás nélküli Brexitre. Ez nem fiskális élénkítést jelent, hiszen ahhoz...

1 milliárd fontos kormányzati csomag a briteknél

A brit kormány 1 milliárd fontos kormányzati csomaggal készül a megállapodás nélküli Brexitre. Ez nem fiskális élénkítést jelent, hiszen ahhoz rendkívül alacsony lenne ez az összeg, hanem például információs kampányt finanszíroznak belőle és új határőröket is munkába állítanak.


Boris Johnson a következő hetekben az EU vezetőit próbálja meggyőzni a Brexit megállapodás újratárgyalásáról. Jelenleg mindkét fél rendkívül kemény álláspontot vett fel, az EU nem hajlandó változtatni a Theresa May-jel kötött megállapodáson, Boris Johnson pedig ebben az esetben inkább a Hard Brexitet választaná. Kérdés, hogy melyik fél lesz az, aki előbb lesz hajlandó engedni álláspontjából.


A második negyedévben a francia GDP év/év alapon 1,3%-kal bővült, minimálisan elmaradva az 1,4%-os várakozástól.

Ambiciózussá vált a Bayer célja

Bár a Bayer nem változtatott a 2019-re vonatkozó 46 milliárd eurós árbevételi várakozáson, de a társaság jelezte, hogy a vetőmag üzletágban tapasztalt nehéz környezet, például a kedvezőtlen időjárás miatt saját célját is ambiciózusnak tartja. Ezzel együtt tartotta 12,2 milliárd eurós EBITDA és 6,8 eurós EPS várakozását is. A második negyedélves számok enyhén elmaradtak a piaci várakozástól, 11,68 milliárd euróval szemben 11,49 milliárd eurós árbevételt ért el a cég. A második negyedéves korrigált EBITDA 3,25 milliárd helyett csak 2,93 milliárd euró lett. A glifozáttal kapcsolatos perek száma az áprilisi 13.400-ról 18.400-ra emelkedett.

Szeptemberig várja az ajánlatokat a Deutsche Bank

A Financial Times információi szerint szeptemberig lehet ajánlatott tenni a Deutsche Bank részvény derivatív üzletágára. Az eszköz értékesítése a Deutsche Bank azon stratégiájának a része, hogy megválik kevésbé jövedelmező üzletágaitól és szűkíti mérlegét is.

25%-os visszaesés a Lufthansánál

Az üzemanyagárak emelkedése és a főleg a Németországban és Ausztriában tapasztalt erős verseny miatt a Lufthansa EBIT eredménye 25%-kal esett vissza a második negyedévben. A légitársaság 754 millió eurós EBIT-et ért el, ami minimálisan alulmarad a 765 milliós konszenzustól. A társaság nem változtatott a 2019-es eredményvárakozásain.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben