Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Semmittevők kerestetnek

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. május 8.   10:08

Nagy-Britannia is részt vesz az EP választásokon A globális aggodalmakra adták tegnap az európai részvénypiacokat. A DAX, a CAC40 és a FTSE100 is 1,6% körüli eséssel zárta a napot. Különösen gyengén...

Nagy-Britannia is részt vesz az EP választásokon

A globális aggodalmakra adták tegnap az európai részvénypiacokat. A DAX, a CAC40 és a FTSE100 is 1,6% körüli eséssel zárta a napot. Különösen gyengén teljesítettek az energetikai cégek, azon belül is az olajcégek, illetve a bankok is. Jól tartották magukat, sőt jellemzően emelkedtek a defenzív részvénynek számító közmű, telekom és ingatlan cégek.


David Lidington (aki gyakorlatilag Theresa May helyettesének tekinthető) bejelentette, hogy Nagy-Britannia is részt vesz a május végi EP választásokon, ugyanis addig már biztos, hogy nem sikerül megállapodniuk és a jogrendbe iktatniuk a Brexit megállapodást. Jelenleg arra fókuszállnak, hogy az új Európai Parlament július 2-i megalakulására már rendeződjön a Brexit, vagyis legjobb esetben a frissen megválasztott brit EP képviselők végül soha nem is fogják mandátumukat átvenni. Ha ezt a határidőt sem sikerül tartani, a megválasztott képviselőkre akkor sem vár sok munka, az Európai Parlament ugyanis azt várja majd el az új brit EP képviselőktől, hogy konstruktívan hallgassanak.


Ma délutáni határidőt kapott Theresa May a Konzervatív Párt belső ellenzékének tekintett 1922 bizottságtól. A miniszterelnöktől azt várják, hogy mutassa be, hogy milyen ütemezéssel tervez lemondani. A miniszterelnök már korábban jelezte, hogy lemond, amint megállapodásra jutnak a Brexit ügyében, azonban ezt pártján belül is kevésnek tartják, és konkrét menetrendet követelnek tőle.


Az Európai Bizottság tegnap tovább csökkentette az Euróövezetre vonatkozó növekedési prognózisát. A növekedés csökkentése Németország esetében a legdrasztikusabb, 1,1%-ról 0,5%-ra vágták vissza. Olaszország alig növekedhet, a korábbi 0,2%-os növekedési várakozást is lefelezték. Az Eurózóna egészére a növekedési előrejelzést 1,3%-ról 1,2%-ra csökkentették.

Akvizícióval nőne a Lufthansa

A Lufthansa bejelentette, hogy ajánlatot tett a Thomas Cook csoporthoz tartozó Condor légitársaságra. A tranzakcióval több, mint 100 repülőgéppel nőne a Lufthansa flottája, és ez újabb lépés lenne az iparág konszolidációjának szempontjából.

Szétválasztásra készül a Siemens

Várakozásokat felülmúló eredményről számolt be a Siemens. A második üzleti negyedévben az EBITDA 7%-kal 2,41 milliárd euróra emelkedett, felülmúlva a 2,23 milliárd eurós piaci várakozást. A társaság megerősítette 2019-es kilátásait, 11-12% közti profitmarzsra és 6,3-7 euró közti EPS-re számítanak. Az idei kilátások meghatározásánál még nem vették figyelembe a most bejelentett szétválasztást, ugyanis a Siemens leválasztja a nehéz piaci környezettel szembesülő energetikai leányvállalatát, amihez átalakítási költségek és 10 ezer fős létszámleépítés is fog tartozni. A várt fölötti eredményre és az átalakítási tervre pozitív árfolyamreakcióra számítunk.

Vártnak megfelelő eredmény a Commerzbanktól

A Commerzbank a vártnak megfelelő eredményről számolt be. Adózott eredménye 120 millió euró lett, ami feleződést jelent a tavalyi évhez képest, de ennek oka, hogy tavaly speciális tételek miatt az adózott eredmény meghaladta az adózás előtti profitot. A bank megerősítette a 2019-es kilátásait, ami legalább 12,75%-os tőkemegfelelés az év végére és 6,8 milliárd euró alatti működési költség.

Eszközeladással erősít az UniCredit

Az UniCredit értékesített 17%-nyi Fineco Bank részesedést, amit követően még további körülbelül 18%-os részesedéssel rendelkezik a bankban. A mostani értékesítés a stratégia része, melynek keretében nem alapvető eszközöket értékesítenek, és ezen keresztül növelik az UniCredit csoport tőkehelyzetét. A tegnap piaczárást követően végrehajtott tranzakció értéke 1 milliárd euró és 21 bázisponttal javíthatja a csoport CET1 tőkemegfelelését, ami majd a második negyedéves eredményben lesz látható.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben