Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Óvatosan tekint a jövőbe a Caterpillar

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. április 24.   15:22

Stagnálást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt. Kedvező első negyedéves számokkal örvendeztette meg a Caterpillar ma befektetőket, miután a vártnál kicsivel jobb 13,5 milliárd dolláros árbevételen (+5% év/év) 2,94 dolláros egy...

Stagnálást mutatnak az amerikai határidők piacnyitás előtt.

Kedvező első negyedéves számokkal örvendeztette meg a Caterpillar ma befektetőket, miután a vártnál kicsivel jobb 13,5 milliárd dolláros árbevételen (+5% év/év) 2,94 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el a várt 2,85 dollárral szemben. A jelentéssel együtt 2019-es profitvárakozását a 12,06-13,06 dolláros sávra emelte a cég, ez azonban egy egyszeri adójóváírásnak volt betudható, így az előrejelzés ettől tisztítva változatlan maradt. Ez pedig így kissé konzervatív előrejelzésnek tekinthető a cégtől. Az árbevétel az Európa, Közel-Kelet és Afrika régió kivételével mindenhol emelkedni tudott, az erősödő dollár és az egyéb költségek (pl. importvámok) azonban továbbra is rányomják a bélyegüket a cég profitabilitására. A vállalat pénzügyi igazgatója szerint a bányatársaságok részéről növekedhet a kereslet az előttünk álló időben, mivel ezen cégek készletei rendkívül alacsony szinten vannak. Emellett az amerikai építőipari piaccal kapcsolatban is optimista hangnemet ütött meg, szerinte a ciklikus csúcs még odébb van és kitarthat az erős kereslet. A negatív oldalon a kínai erős versenyt említette a cég, amely a második félévben is még nyomást gyakorolhat az árbevétel növekedési ütemére. A befektetőket pedig úgy tűnik ez nyugtalanítja, piacnyitás előtt 2%-kal esik az árfolyam.

Közzétette első negyedéves eredményeit a Boeing is (vártnak megfelelő 22,9 milliárd dolláros árbevétel és 3,16 dolláros EPS), itt azonban kevésbé a konkrét negyedéves számokra voltak fókuszálva a befektetők, sokkal inkább arra, hogy mik lehetnek a pénzügyi hatásai a március közepén átmenetileg elrendelt felszállási tilalomnak a Boeing 737-es Maxra. Ezzel kapcsolatban azonban továbbra is a sötétben tapogatózunk, ugyanis 2019-es eredményvárakozását érvénytelenítette a cég, és pontosan még nem tudja, hogy mikor fog újat közölni. Annyit közzétett a vállalat, hogy a negyedévben 1 milliárd dolláros addicionális költség származott az esetből. A kereskedelmi célú repülőgépeket gyártó szegmens árbevétele 9%-kal, profitja 17%-kal esett év/év alapon, azonban igazán csak a következő negyedévben érződhet majd a 737-es Maxokra kivetett felszállási tilalom hatása. Ezzel a jelentést követő elemzői tájékoztató után lehetünk majd igazán okosabbak. Az árfolyam 1%-kal emelkedik piacnyitás előtt.

A várthoz közeli számokat közölt az első negyedévre a Biogen, miután 3,5 milliárd dolláros árbevételen (+11% év/év) 7 dolláros tisztított EPS-t jelentett. A vállalat nemrégiben jelentette be, hogy felhagy eddigi ígéretes készítményének fejlesztésével az Alzheimer terén, amire komoly eladói nyomás alá került az árfolyam. Ezzel továbbra is a szklerózis multiplex kezelésére szolgáló készítményei adják a profit döntő részét, így a diverzifikáció továbbra is várat magára.

Az igazi izgalmak ma a jelentéseket tekintve piaczárás után jönnek, ugyanis a Microsoft, a Facebook, a Tesla, a Visa és a PayPal is jelent.

Tovább romlott a német üzleti hangulat az IFO indexek alapján, így a várt felpattanás elmaradt. A jelenlegi környezetet és a kilátásokat is pesszimistábban ítélték meg áprilisban, mint egy hónappal korábban.

Spanyolország a korábbi nettó 35 milliárd euró helyett csak 30 milliárd eurós nettó államkötvénykibocsátást tervez az idei évre a pénzügyminisztérium szóvivőjének nyilatkozata lapján.

 

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben