Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erős negyedév a Coca-Colától és a Twittertől

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. április 23.   15:48

Jó alaphangot adtak a mai kereskedésnek a piacnyitás előtti gyorsjelentések, a vezető indexek 0,2-0,4%-os pluszban tartózkodnak. 8 milliárd dolláros árbevételen (+5% év/év, várt: 7,9 milliárd dollár) 0,48 dolláros tisztított EPS-t ért el a Coca-Cola...

Jó alaphangot adtak a mai kereskedésnek a piacnyitás előtti gyorsjelentések, a vezető indexek 0,2-0,4%-os pluszban tartózkodnak.

8 milliárd dolláros árbevételen (+5% év/év, várt: 7,9 milliárd dollár) 0,48 dolláros tisztított EPS-t ért el a Coca-Cola az első negyedévben, kicsivel a 0,46 dolláros elemzői várakozás felett. Még az előző negyedéves jelentés során relatíve gyenge 2019-es kilátásokat vázolt fel a cég (stagnáló profit), így a mostani várt feletti eredmény megnyugtatólag hathat a befektetőkre. Az árfolyamreakció is ezt tükrözi piacnyitás után, 2%-kal kerültek feljebb a részvények.

A Coca-Colahoz hasonló mértékben a Procter & Gamble is megverte az elemzői várakozásokat, miután 16,5 milliárd dolláros árbevételen (várt: 16,4 milliárd dollár) 1,06 dolláros tisztított EPS-t jelentett (várt: 1,03 dollár). Az árbevétel 5%-os organikus növekedést mutatott év/é alapon, amit főként a kozmetikai és lakberendezési cikkek után növekvő kereslet hajtott. A teljes évre továbbra is nagyjából stagnáló árbevételt a vár a cég, ami továbbra is nyugtalanítja a befektetőket. Az árfolyam 2%-kal esik piacnyitás után.

A vártnál jóval jobb negyedéves számokat közölt a Twitter, miután 787 millió dolláros árbevételen (várt: 776 millió dollár) 0,37 dolláros tisztított EPS-t jelentett (várt: 0,15 dollár). Ráadásul a havi aktív felhasználok száma 330 millióra ugrott a várt 318 millióval szemben, ami szintén erős pozitívum. A következő negyedévtől már csak azon havi aktív felhasználók számát közli majd a cég, akiket hirdetésekkel is meg tud célozni. Ez a réteg 134 millió felhasználóra nőtt az egy évvel ezelőtti 120 milliót követően. Az erős jelentést kissé beárnyékolja, hogy a most kezdődött negyedévre 770-830 millió dollár közötti árbevételt vár a cég, míg a konszenzus 820 millió várt ezidáig. Az erős negydévet azonban ez sem tudta beárnyékolni, 12%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás után.

Erős első negyedévet zárt a Lockheed Martin, miután 14,3 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 12,6 milliárd dollárral szemben és egész éves várakozását 56,75 és 58,25 milliárd dollár közé emelte (várt: 56,7 milliárd dollár). Az egy részvényre jutó profit 5,99 dollár lett a várt 4,34 dollárral szemben. A vártnál jobb eredményt főként az F-35-ös vadászrepülők iránti erősebb kereslet hajtotta. Az erős számokra 4%-kal emelkedik a részvényárfolyam piacnyitás után.

Végül a Harley Davidson is a vártnál jobb első negyedéves számokkal rukkolt elő, miután 1,2 milliárd dolláros árbevételen 0,98 dolláros EPS-t ért el a várt 0,85 dollárral szemben. Rossz hír azonban, hogy az amerikai piac továbbra is gyengélkedik, 4,2%-kal estek ott a kiskereskedelmi értékesítések. A hírekre 2%-kal esik az árfolyam piacnyitás után.

Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben