Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb pert vesztett a Bayer

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. március 20.   09:58

Már látszik az alagút vége Jól teljesítettek tegnap az európai részvénypiacok. A CAC 40 0,2%-ot, a FTSE100 0,3%-ot, a DAX pedig 1,1%-ot emelkedett. Vegyesen alakultak a tegnap megjelent ZEW indexek. Míg a jelenlegi környezet...

Már látszik az alagút vége

Jól teljesítettek tegnap az európai részvénypiacok. A CAC 40 0,2%-ot, a FTSE100 0,3%-ot, a DAX pedig 1,1%-ot emelkedett.


Vegyesen alakultak a tegnap megjelent ZEW indexek. Míg a jelenlegi környezet megítélése tovább romlott Németországban, addig a következő 6 hónapra vonatkozó üzleti kilátások Németország és az egész Eurózóna tekintetében javultak. Ebben jelentős szerepe volt, hogy a Brexittel és a kereskedelmi háborúval kapcsolatos kockázatok is mérséklődtek. A javuló kilátások pedig meghozták a vételi kedvet is az európai részvénypiacokon.


Az Európai Unió várhatóan április közepéig ad időt Theresa Maynek, hogy eldöntse, mennyivel szeretné meghosszabbítani a kilépési tárgyalásokat. A határidőnek praktikus okai vannak, április közepén még ki lehet írni Nagy-Britanniában is az EP választásokat, amire abban az esetben van szükség, ha több mint 3 hónappal hosszabbítanák meg a határidőt. Ugyanakkor úgy tűnik, hogy az EU inkább egy hosszabb, 2020-ig vagy még tovább szóló határidő hosszabbítás felé tolnák a briteket, ugyanis a hosszabbításnak értelme kell, hogy legyen, de néhány hónap alatt nem várható, hogy előrelépés szülessen a Brexitben. A hosszabbítás megadásáról a holnap kezdődő EU csúcs dönthet.

A bíróság szerint rákkeltő a Monsanto gyomirtója

A Bayer újabb, immáron második perét vesztette el az USA-ban a Monsanto által gyártott glifozát tartalmú Roundup nevű gyomirtó szer rákkeltő hatása miatt. A bíróság ugyanis kimondta, hogy a Roundup használatának lényegi hatása volt abban, hogy a betegnél kialakult a non-Hodgkin limfóma. Az első pert 8 hónappal ezelőtt vesztette el a Bayer, akkor végül 78 millió dollárt kellett a Bayernek kifizetnie. A mostani esetben a kártérítés és a bírság nagyságát még nem határozták meg, annak megállapítása csak most kezdődik. A hír negatív a Bayer számra, hiszen rengeteg, szám szerint 11.200 pere van folyamatban a Roundup készítmények miatt. A hírre meredeken zuhan a Bayer árfolyama, a nyitás előtti határidős kereskedésben 10%-ot csökkent a részvények árfolyama. A gyomirtó szer megítélése nagyon vegyes, a Bayer kitart azon véleménye mellett, hogy a készítmény nem rákkeltő.

Szoros együttműködésre készül a Peugeot és a Fiat

Rendkívül szoros együttműködésre készül a PSA csoport és a Fiat Chrysler csoport. Ehhez a 12%-ot birtokló legnagyobb tulajdonos, a Peugeot család is jóváhagyását adta. Az autógyártók várhatóan főleg fejlesztési területen fognak együttműködni a költségek leszorítása érdekében, ahogy teszik azt például a Ford-Volkswagen és a BMW-Daimler duók is. Az együttműködés abszolút logikus, hiszen segíti a mérethatékony működést, miközben a Fiat csoport fő piaca az USA, míg a PSA csoport (Peugeot, Citroen) Európában számít ismert márkának.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben