Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb jelentés dömping Európából

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2019. február 7.   10:06

Nem tud magához térni a német ipar Minimális csökkenéssel zárták a tegnapi napot a vezető európai részvényindexek, 0,1-0,2% közötti mínuszokat láthattunk a DAX, a FTSE és a CAC 40 esetében. A...

Nem tud magához térni a német ipar

Minimális csökkenéssel zárták a tegnapi napot a vezető európai részvényindexek, 0,1-0,2% közötti mínuszokat láthattunk a DAX, a FTSE és a CAC 40 esetében.


A várt havi 0,8%-os növekedéssel szemben 0,4%-kal esett vissza decemberben a német ipari termelés. A gyenge adatra a tegnapi kiábrándító ipari rendelésállományi adatok után már részben számítani lehetett. Nagyon enyhe pozitívum, hogy a novemberi 1,9%-os visszaesést 1,3%-os visszaesésre mérsékelték. Emellett jó hír, hogy az autóiparban érdemi felpattanás volt látható, jelenleg nagyjából 20%-os felpattanást láthatunk a júliusi mélypontokról. Ez annak lehet a jele, hogy a hosszan húzódó gyengélkedést követően elkezdett magához térni a szektor. Azonban ezzel együtt is relatíve visszafogott a német ipari összkép, év/év alapon közel 4%-os visszaesés volt tapasztalható a termelésben, ami nem csak az autóipar számlájára írható. Egyelőre a friss beszerzési menedzser indexek sem tanúskodnak érdemi fordulatról.


Olasz lapértesülések szerint komoly mértékben visszavághatja Olaszország idei növekedési előrejelzését az Európai Bizottság, miután nem került sor a megfelelő reformokra. A novemberi 1,2%-ról szinte stagnálásra ronthatja előrejelzését a Bizottság. Az IMF tegnapi figyelmeztetését követően ez nem lenne meglepő, ők is a megfelelő strukturális reformok hiányára figyelmezettek. Szerintük a növekedés az országban éves átlagos 1% alatt lehet 2023-ig bezárólag. Az elemzők idénre és jövőre 0,6-0,7% körüli éves növekedést várnak jelenleg az országtól.


A Telegraph értesülései szerint jövő hét helyett február végére tolná Theresa May a Brexit csomagról szóló tervezet parlamenti szavazásának második időpontját. May-nek még több időre lehet szüksége ahhoz, hogy megpróbálja meggyőzni az EU-t, hogy változtasson egy-két korábbi ponton. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint az EU nem fog változtatni a korábbi kritériumokon, így May-nek továbbra sincs könnyű dolga.

Jó eredmény az Unicredittől

Az Unicredit jó eredménnyel örvendezte meg a befektetőket ma reggel. A nettó eredmény 1,73 milliárd euró lett a negyedik negyedévben, amit egy adókedvezmény 887 millió euróval segített. A tisztított eredmény 840 millió euróra rúgott a várt 694 millióval szemben, amibe a vártnál alacsonyabb céltartalék képzés is besegített (935 vs. 1010 millió euró). Amúgy a profit alapvetően az olasz és a kelet-közép európai operációkból jött. A cég 27 centes osztalékot javasol a piac által várt 28 centtel szemben. Azt is elmondták, hogy jól állnak a 2019-re tervezett költségcsökkentési intézkedésekkel, hiszen a tervezett létszámleépítést már megcsinálták és a tervezett fiókbezárások 93 százaléka is megtörtént. A tőke megfelelési mutató 12,1 százalék lett, 2019 végére 0,2 százalékpontos javulást várnak, amit 1 milliárd eurónyi német ingatlan értékesítés is fog segíteni. A menedzsmentben változások lesznek az év folyamán, és az év végére, december 3-ra elkészítik a 2020-2023 közötti időszakra vonatkozó terveket is. A részvény árfolyam pozitívan reagált a hírre (+2 százalék), és azt gondoljuk, hogy a lokális csúcsig elmehet az árfolyam a közeljövőben. Ez 11,024 eurónál van.

Duplázza az osztalékot az ArcelorMittal

Az ArcelorMittal a várakozásoknak többé-kevésbé megfelelő eredményt tett közzé a mai napon. A nettó eredmény 1,2 milliárd dollár lett a negyedik negyedévben, míg az EBITDA 1,95 milliárd a piac által várt 2,01 milliárddal szemben. A cég 113,4 millió dollár értében tervez részvényt visszavásárolni, ez a kint levő részvénymennyiség mintegy 0,5 százaléka. Az osztalékot pedig a tavalyi 0,1 dollárról 0,2-re emeli a tavalyi év után. A piac 0,17 dollárt várt, ez 1 százalék körüli osztalékhozamot jelent. A cég további enyhe keresletnövekedést lát (0,5-1 százalék vs. 3,5% 2018-ban) az acélipari termékek tekintetében az idei évben. Az árfolyam 1 százalék emelkedéssel hálálta meg a jelentést, és ezzel a 22 eurós ellenállási szint közelébe emelkedett.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben