Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megszakadt a J.P. Morgan jó sorozata

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2019. január 15.   15:33

Elfogytak a napközbeni pluszok az amerikai határidős indexekben, piacnyitás előtt egyedül a Nasdaq képes 0,4%-os emelkedést felmutatni, míg az S&P500 és a Dow stagnál. 15 negyedévet követően először múlta alul az elemzői profitvárakozásokat a J.P. Morgan a 2018-as...

Elfogytak a napközbeni pluszok az amerikai határidős indexekben, piacnyitás előtt egyedül a Nasdaq képes 0,4%-os emelkedést felmutatni, míg az S&P500 és a Dow stagnál.

15 negyedévet követően először múlta alul az elemzői profitvárakozásokat a J.P. Morgan a 2018-as negyedik negyedévben, miután 1,98 dolláros tisztított EPS-t jelentett a várt 2,20 dollárral szemben. Ahogyan tegnap ez a Citigroup esetében is megfigyelhető volt, itt is főként a kötvénykereskedési üzletág gyenge teljesítménye volt a fő ok, ami 18%-kal esett vissza év/év alapon 1,86 milliárd dollárra a várt 2,2 milliárd dollárral szemben. A hidegzuhany a Citihez hasonlóan itt is decemberben jött a hirtelen megugró volatilitás miatt, ugyanis októbert és novembert követően még stagnálást várt a cég a teljes kereskedési üzletágban. A részvénykereskedési üzletág a Citihez hasonlóan jól szerepelt, a várakozásoknak megfelelő 1,3 milliárd dolláros bevételt generálván. A nettó kamatmarzs 3 bázisponttal 2,54%-ra emelkedett, míg a hitelvolumen 7%-kal nőtt. Ezáltal a nettó kamatbevétel összességében 9%-kal nőtt év/év alapon. Ez rendkívül jó teljesítménynek számít, amit azonban kissé beárnyékol, hogy a most indult negyedévre stagnálást vár a cég a nettó kamatbevételekben negyedév/negyedév alapon, míg az utóbbi 10 negyedévben rendre emelkedés volt megfigyelhető. Ennek egyik oka az alacsonyabb jelzáloghitel-volumenek lehetnek, ugyanis az innen származó bevételek 8%-kal estek év/év alapon, vélhetően a jelzálog-kamatok megugrásának köszönhetően. A jelentést követő elemzői tájékoztatón a bank a Citihez hasonlóan azt mondta, hogy 2019-es év érdemben jobban kezdődött, mint 2018 vége és alapvetően optimistán tekintenek 2019-re. Piacnyitás előtt 2,5%-kal esnek a részvények a gyengébb jelentésre.

A Wells Fargo is ma tette közzé negyedik negyedéves számait, amelyben 1,21 dolláros tisztított profitot jelentett a várt 1,19 dollárral szemben, mindezt a vártnak megfelelő 21 milliárd dolláros bevételen. A bank a korábbi botrányok után továbbra is hírnevének visszaállításán dolgozik, a vezérigazgató is a működési és jogi kockázatok terén elért előrehaladást emelte ki. Ezen azonban tovább kell fejleszteni, mivel jelenleg továbbra is érvényben van a Fed által kiszabott felső limit a bank eszközállományára. A bank lakossági és kisvállalati üzletágának bevételei 2%-kal estek év/év alapon 11,5 milliárd dollárra, főként a jelzáloghitelezésből származó bevételek visszaesése miatt. A jelentést követően 1%-kal esnek a részvények piacnyitás előtt.

Kedvezőtlen hírekkel szolgálta a Delta Air Lines mai gyorsjelentésében a légitársaságok számára, miután azt mondta, hogy csupán 0-2%-kal emelkedhet az egy utas-kilométerre jutó árbevétel a most kezdődött negyedévben a negyedik negyedéves 3,2%-ot követően. Ez pedig arra utal, hogy továbbra is erős az árverseny a szektorban, ami kompenzálja az alacsonyabb olajárakból származó költségelőnyt. A 2018-as negyedik negyedévet a vártnak megfelelő 1,3 dolláros tisztított EPS-sel zárta a cég, míg a most folyó negyedévre 0,7 és 0,9 dollár közötti EPS-t vár. Ez elmaradt a 0,93 dolláros konszenzustól.

Tovább esett januárban a New York-i Fed feldolgozóipari indexe, miután 3,9 pontra csökkent a várt 10 és az előző havi 11,5 ponttal szemben. Ezzel pedig nem látszik fordulat a decemberben indult korrekcióban az amerikai ipari hangulatot mérő indexekben, ami kissé baljós előjel a jövőre nézve. Kérdés, hogy a többi régióban is hasonló képet látunk-e majd.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben