Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - rekord méretű likviditási többlet a kínai bankrendszernek

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. szeptember 27.   08:57

Rendesen adták a piacokat tegnap, elsősorban a bankokat, hiszen azok sokat emelkedtek, vagyis igazán alkalmasak voltak arra, hogy a negatívvá váló hangulatban profitot realizáljanak rajta. Azt lehetett sejteni, hogy a mozgás, ami igen csak méretesre sikeredett, valójában csak korrekció. Például a DAX vagy a BUX is a 20 napos mozgóátlagig esett, amely természetes...

Rendesen adták a piacokat tegnap, elsősorban a bankokat, hiszen azok sokat emelkedtek, vagyis igazán alkalmasak voltak arra, hogy a negatívvá váló hangulatban profitot realizáljanak rajta. Azt lehetett sejteni, hogy a mozgás, ami igen csak méretesre sikeredett, valójában csak korrekció. Például a DAX vagy a BUX is a 20 napos mozgóátlagig esett, amely természetes támasz. Az innen való elrugaszkodást reggelre sikerült Kínának is megsegíteni, a központi bank lazításán, pénznyomtatásán keresztül. Így emelkedést mutatnak az határidős indexek, már ahol van, s szerintünk a BUX is emelkedik majd, ezzel illeszkedve az általános emelkedős hangulathoz.
Piaci áttekintés
- Folytatódik a korrekció a tengerentúlon
- Esett az olaj, napon belül nagyot esett az arany
- Tovább folytatódó dollárerősödés
- Emelkedés Ázsiában
- Emelkedő árakra számítunk ma

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Tegnap is folytatódott a korrekció a tengerentúli piacon, a vezető indexek napi mélypontjuk közelében fejezték be a kereskedést. A philadelphiai Fed elnök QE3-mal kapcsolatos előző napi nyilatkozata miatt süllyedtek a piacok (Dow -0,32%, Nasdaq -0,76%, S&P500 -0,6%).
- Rossz volt a hangulat Európában is, amely részben a görög sztrájkkal és a spanyol tüntetésekkel magyarázható. Gyengén teljesített a bankszektor, mert egy olyan hír látott napvilágot, hogy spanyol és ír bankok nem kapnának pénzt a válságkezelő alapból.
- Tegnap jelent meg az új lakás-értékesítések adat, amely rosszabb lett a várakozásoknál. Évesítve 380 ezer helyett 373 ezer új lakást adtak el a tengerentúlon augusztusban.
- A mai kereskedésben számos makroadatot publikálnak a tengerentúlról: a szokásos heti munkapiaci adatok mellett, a függőben lévő lakásértékesítések augusztusi értékét, GDP adatot, és a tartós cikkek rendelésállományát közlik a délutáni órákban. A Nike 2013-as üzleti évének első negyedéves gyorsjelentését teszi közzé
- Az olaszoknál délelőtt 11 órakor 5 és 10 éves államkötvény aukciókat tartanak.
Olaj, arany
- Tovább süllyedt tegnap a kőolaj kurzusa, a 90,8 dolláros nyitást követően 89 dollárig süllyedt az árfolyam, ahonnan 90 dollárig korrigált zárásra. A reggeli órákban nem volt érdekes mozgás az olajban.
- Tegnap publikálták a készletadatokat, kőolaj terén 2,5 millió hordóval zsugorodtak a készletek, miközben a várakozás 1,9 milliós növekedés volt. Benzin 500 ezer hordós emelkedés helyett 480 ezer hordóval zsugorodtak a készletek.
- Eséssel indult tegnap az arany kereskedése, majd napközben a 20 napos mozgóátlagról (1.740 dollár) visszapattant az árfolyam, és 1.752 dolláron fejezte be a napot.
Devizák
- Az európai félelmek és a tovább csökkenő olasz kiskereskedelmi értékesítések hatására tegnap is tovább folytatódott a dollár erősödése az euróval szemben. Az EUR/USD árfolyam 1,2899-ről 1,2873- ra változott, annak ellenére is, hogy Amerikából a vártnál gyengébb ingatlanpiaci adatok érkeztek.
- A forint a tegnapi kedvezőtlen hangulatban 284,67-ről 285,44-re gyengült. Már nyitáskor 285,5 körüli szintre emelkedett a forint árfolyama, és lényegében nap végéig itt is maradt.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,49%-ot, a Hang Seng 1,45%-ot, a Shanghai index pedig 3,04%-ot emelkedett.
- Az emelkedés annak ellenére zajlott le, hogy Kínában tovább csökkent az iparban elérhető profit nagysága.
- Az elmúlt 1-2 órában kibontakozó emelkedés hátterében az áll, hogy a People’s Bank of China rekord méretű likviditási többletet nyújt a kínai bankrendszernek. A héten nettó 365 milliárd jüan, (44,9 milliárd euró) többlet likviditást nyújtott a bankrendszer számára, ami az eddigi legnagyobb a 2008-ig visszanyúló adatsor szerint.
- A megnövekedett likviditás hatására jelentősen csökkentek a repo kamatok.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- Az INA igazgatósági ülése tegnap visszadobta a horvát kormány által delegált tagok kezdeményezését a heti rendszerességű ülésezésről és az információk igazgatóságon belüli szélesebb körű megosztásáról. Tovább élesedik tehát a vita, ami nem jó a MOL-nak.
- Gyuris Dániel, az OTP vezérigazgató-helyettese 2012. szeptember 25-én 3.900 forintos átlagáron 14.705 darab OTP törzsrészvényt értékesített. A tranzakciót követően Gyuris Dániel nem birtokol OTP részvényt.
- Pierre Lefévre, az OTP felügyelő bizottságának tagja lemondott tisztségéről.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben