Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste Panoráma - Az elemzők megosztottak a kamatdöntést illetően

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2012. szeptember 25.   09:12

A várt kis eséséből kis emelkedés lett tegnap, legalábbis Budapesten. A külföldi piacokon bejött a papírforma. Ugyanakkor ebben a tingli-tangliban ma jöhetne egy emelkedés a nemzetközi piacokon, de az is nyögve- nyelősnek néz ki. Pedig a jó hírt, vagy pletykát a német illetékesek igyekeztek gyorsan cáfolni. Vagyis nem lesz az ESM tőkeáttételesítve, mint az ESFS. Ezen...

A várt kis eséséből kis emelkedés lett tegnap, legalábbis Budapesten. A külföldi piacokon bejött a papírforma. Ugyanakkor ebben a tingli-tangliban ma jöhetne egy emelkedés a nemzetközi piacokon, de az is nyögve- nyelősnek néz ki. Pedig a jó hírt, vagy pletykát a német illetékesek igyekeztek gyorsan cáfolni. Vagyis nem lesz az ESM tőkeáttételesítve, mint az ESFS. Ezen lehetett volna bánkódni (elmaradó pénz „nyomtatás”, vagy multiplikálás), de azért letargiába nem esett a piac. Ez jó jel. Ennek ellenére egyelőre maradhat a kis mozgásos periódus, amelynek keretében a nemzetközi piacokat inkább felfelé várjuk. A BUX-nak is meg van a lehetősége az emelkedésre, legalábbis, ami a rövidtávú indikátorokat illeti.
Piaci áttekintés
- Oldalazással indult a hét a tengerentúlon
- Csökkentek a nyersanyagok árfolyamai
- Erősödött a dollár
- Csökkenés a távol-keleti piacokon
- Felgyorsítja beruházási programját a MOL
- Újrasúlyozták a BUX indexet
- Kamatdöntő ülést tart ma az MNB monetáris tanácsa
- Oldalazó mozgásra számítunk ma, esetleges pozitív zárással

Kereskedjen USA részvényekkel!

A NetBrokerben amerikai papírokat is elérhet, akár tőkeáttétellel!

Részletek

Nemzetközi hírek
USA, Európa
- Szűk sávban oldalaztak a hét első kereskedési napján a tengerentúli piacok. Fontos makroadatot nem publikáltak, ami kimozdíthatta volna az indexeket a több mint egy hete tartó oldalazásból (Dow -0,15%, Nasdaq -0,6%, S&P500 -0,22%).
- A német IFO indexre figyeltek délelőtt a befektetők az európai piacon, amely alulmúlta a várakozásokat, és 0,9 ponttal 101,4 pontra csökkent. A konszenzus 102,5 pont volt.
- A Google árfolyama történelmi csúcsra emelkedett, 750 dollár felett is jártak napközben a papírok, majd 749,4 dolláron fejezték be a kereskedést.
- Az IMF és a világbank találkozóján beszélt Christine Lagarde, a valutaalap vezetője, szerinte idén az előre jelzettnél lassabb lehet a globális gazdasági növekedés.
- Ma délelőtt 10 órakor Merkel és Draghi beszél egy sajtótájékoztatón.
- A Caterpillar tegnap zárás után 15-20 dollárról 12-18 dollárra csökkentette a 2015-ös EPS várakozását.
- A tengerentúlon már számos adat lát majd napvilágot, az S&P/CaseShiller házár index júliusi értékét, a Conference Board fogyasztói bizalmi index szeptemberi, valamint a Richmond-i Fed index szintén szeptemberi adatait láthatjuk délután.
Olaj, arany
- Az arany árfolyama 1771,6 dollárról 1764,45 dollárra csökkent, és már napok óta oldalazást mutat az árfolyam.
- A piaci hangulat kedvezőtlenül befolyásolta az olaj árfolyamát is, ami 93,18 dollárról 91,93 dollárra csökkent.
Devizák
- Az EUR/USD árfolyam a tegnapi kereskedés során 1,2990-ről 1,2931-re változott. A dollár erősödésében közrejátszott a javuló dallasi FED index és a várakozásokat alulmúló német IFO index is.
- A forint a mai kamatdöntés előtt 281,91-ről 282,7-re gyengült az euróval szemben. Ma 14.00-kor hozzák nyilvánosságra a monetáris tanács döntését. Az elemzői konszenzus 6,625% vagyis az elemzők pont felel-fele arányban megosztottak a tartás és a 25 bázispontos csökkentést illetően.
Távol-Kelet
- A Nikkei 0,15%-ot, a Hang Seng 0,12%-ot, míg a Shanghai index 0,35%-ot veszített értékéből.
- Jelentős makro adat nem jelent meg ma reggel Ázsiában, vagyis a kereskedést leginkább a nemzetközi hangulat határozta meg.
- A Sharp bejelentette, hogy alkalmazottainak létszámát 10.966 fővel (teljes alkalmazotti állományának 19%-ával) csökkenti. Az elbocsátásra áprilisig fog sor kerülni, és célja, hogy ismételten nyereségessé tegye a társaságot.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak ma reggel a határidős indexek.
Vállalati hírek
- A MOL lezárta kötvényprogramjának első fázisát, 500 millió dollár értékben bocsátott ki 7 éves lejáratú kötvényeket. A hozam: 6,438%, a kamat 6,25%. A cég emellett azt is bejelentette, hogy felgyorsítja beruházási programját. A MOL a következő három évben több mint 300 milliárd forintot fektet be Magyarországon. (i) Ennek mintegy felét mezőfejlesztésre költik. (ii) 30 milliárd forintot fordítanak egy új butadién-üzem létrehozására Tiszaújvárosban. Tovább folyik a finomítók és a vezetékrendszer felújítása is. (iii) A Nyugat-Európába irányuló gázvezetékek kapacitását is növelik. A vezérigazgató szerint a hatékonyságnövelő beruházások segíthetik a céget a jelenlegi nehéz iparági környezetben. A hír alapvetően kedvező, de jelentős árfolyamhatásra nem számítunk.
- Tegnapi záróárakkal megtörtént a BUX index újrasúlyozása. A Magyar Telekom súlya 15,21%-ról 11,78%-ra csökkent. Az Egis súlya 2,76%-ról 4,36%-ra, a MOL-é 32,94%-ról 33,26%-ra, az OTP súlya 27,23%-ról 28,26%-ra, a Richteré pedig 18,82%-ról 19,78%-ra nőtt. Az indexbe bekerült a Synergon.
Gazdasági hírek
- Kamatdöntő ülést tart ma délután az MNB monetáris tanácsa. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 25 bázispontos vágást várnak, mi azonban nem várunk kamatcsökkentést. A piac eléggé megosztott a kérdésben.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben