Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vegyes eredmények Európából

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. november 7.   09:55

Kontrakciót jelez az olasz beszerzési menedzser index Kivárás és csökkenés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,1%-ot, a CAC40 0,5%-ot, a FTSE100 pedig 0,9%-ot csökkent. A feldolgozóipar után a...

Kontrakciót jelez az olasz beszerzési menedzser index

Kivárás és csökkenés jellemezte tegnap az európai piacokat. A DAX 0,1%-ot, a CAC40 0,5%-ot, a FTSE100 pedig 0,9%-ot csökkent.


A feldolgozóipar után a szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is 50 pont alá esett Olaszországban. Októberben a várt 52,0 pont helyett csak 49,2 pont lett z index értéke. Az 50 pontos érték vízválasztó a gazdasági expanzió és a zsugorodás között. Európában több országban is megfigyelhető volt az elmúlt hónapokban az üzleti bizalom romlása, de összességében 50 pont felett maradtak a beszerzési menedzser indexek.


A végleges októberi eurózónás szolgáltatóipari beszerzési menedzser index enyhén meghaladta a várakozásokat, 53,7 pont lett az előzetes 53,3 pont után.


Pozitív meglepetést okozott a ma reggel megjelent szeptemberi német ipari termelés, munkanaphatással igazítva a várt 0,5% helyett 0,8%-kal növekedett az előző év azonos hónapjához képest.

Visszavágta várakozását a WizzAir

826 millió eurós árbevételt ért el a második negyedévben a WizzAir, ami minimálisan meghaladta a Bloomberg szerinti konszenzust. Ennek ellenére a társaság vágni kényszerült az év egészére vonatkozó eredményvárakozását. A korábbi 310-340 millió euró közötti adózott eredmény helyett már csak 270-300 millió euró közötti eredményre számítanak. Az szezonálisan erős első félévben 292,2 millió eurós profitot realizált a társaság, de a második félév szezonálisan kimondottan gyenge, tavaly például enyhén veszteséges periódus volt, vagyis csak látszólag állnak jól időarányosan az éves terv teljesítése terén.

Javuló eredménykilátások az Adidasnál

Erős első kilenc hónapon van túl az Adidas, emiatt a cég megemelte éves profitvárakozását még annak ellenére is, hogy bevételi várakozását viszont csökkentette. Míg korábban 1,62-1,68 milliárd euró közötti eredményt vártak, most már 1,66-1,72 milliárd euró közötti profitra számítanak. A vártnál gyengébb nyugat-európai eladások miatt az árbevételi várakozást a korábbi 10%-ról 8-9% közé módosították, ugyanakkor ezt ellensúlyozza a magasabb bruttó és operatív marzs. A megemelt eredményvárakozás kapcsán pozitív árfolyam reakcióra számítunk.

Nehéz időszak elé néz a BMW

A harmadik negyedévben a BMW csak 1,75 milliárd eurós EBIT eredményt ért el, jócskán elmaradva az 1,91 milliárd eurós várakozástól. Ennek ellenére az adózás előtti 1,85 milliárd eurós eredmény nagyjából megfelelt az 1,89 milliárdos várakozásnak, de még ez is 26,3%-os visszaesést jelent a tavalyi évhez képest. Alapvetően a vártnál szűkebb marzsok voltak tapasztalhatóak, hiszen árbevétel fronton még felülteljesítés volt látható. A bruttó marzs a tavalyi 20%-ról 16%-ra esett. A menedzsment nem változtatott az egész éves várakozásokon, ugyanakkor kommunikációjukban azt hangsúlyozták, hogy továbbra is nehéz időszak elé néznek. Ebben a tekintetben szembe mentek a Volkswagen és a Daimler csoporttal, melyek inkább azt hangsúlyozták, hogy innen már a környezet javulására számítanak.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben