Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A bankok vezetésével pattanhat Amerika

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. október 12.   15:18

1% feletti emelkedést indukálnak az amerikai határidők piacnyitás előtt, miután jó alaphangot adtak a nagy amerikai bankok a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezonnak. Az utóbbi hónapokban a bankszektorban felülteljesítő J.P. Morgan 2,36 dolláros egy részvényre...

1% feletti emelkedést indukálnak az amerikai határidők piacnyitás előtt, miután jó alaphangot adtak a nagy amerikai bankok a harmadik negyedéves gyorsjelentési szezonnak.

Az utóbbi hónapokban a bankszektorban felülteljesítő J.P. Morgan 2,36 dolláros egy részvényre jutó tisztított eredményt közölt a harmadik negyedévre a várt 2,26 dollárral szemben. Mindezt közel 28 milliárd dolláros bevételen érte el. A kötvénykereskedési üzletág gyengébb teljesítményt nyújtott ezúttal, ami főként a szűk sávban oldalazó kötvénypiacnak lehetett köszönhető. Az innen származó bevétel 2,8 milliárd dollár lett (-10% év/év) a várt 3 milliárd dollárral szemben. Ezt azonban ellensúlyozni tudta a részvénykereskedési üzletág jó teljesítménye, ami 1,6 milliárd dolláros bevételt generált a várt 1,4 milliárd dollárral szemben. A lakossági banki részleg is jól teljesített, ami 4,1 milliárd dollár bevételt generált. Ez 60%-os növekedés év/év alapon. A nettó kamatmarzs tovább nőtt a negyedévben 5 bázisponttal 2,51%-ra, ami azt mutatja, hogy betéti kamatait továbbra is alacsonyan tudja tartani a bank. A hitelvolumen 6%-kal bővült év/év alapon, egész évre pedig továbbra is 6-7%-os bővülést vár a bank. A kedvező számokra 1,5%-kal emelkednek a részvények piacnyitás előtt.

A Citigroup is csatlakozott a kedvező banki gyorsjelentésekhez, miután 1,73 dolláros tisztított EPS-sel kismértékben megverte az elemzői várakozásokat. Pozitívum volt a jelentésben, hogy a hitelállomány 3%-kal, a betéti állomány 4%-kal nőtt év/év alapon a harmadik negyedévben, itt részben Latin-Amerika volt a húzóerő. A bank továbbra is agresszívan csökkenti költségeit, ami a költség/bevétel hányados 2 százalékpontos csökkenésében mutatkozott meg a negyedévben 56,1%-ra. A kötvénykereskedési ág is kifejezetten jól teljesített, azonban a befektetési banki tevékenységből származó bevétel 8%-os visszaesést mutatott év/év alapon. A híreket alapvetően pozitívan fogadták a befektetők, 3%-kal emelkedik az árfolyam piacnyitás előtt.

Pozitívan vélekedett a Wells Fargo pénzügyi igazgatója a jelenlegi hitelezési folyamatokról a banknál, amit a harmadik negyedévben 9%-kal növekvő nettő kamatbevételek is alátámasztanak. A bank először tudta növelni teljes bevételét az idei évben közel 22 milliárd dollárra, ami kedvező tendenciát vetíthet elő a jövőre nézve. Piacnyitás előtt közel 2%-kal emelkednek a bank részvényei.

Tegnap megerősítette a Fehér Ház a kínai félnek, hogy a november végi Buenos Aires-i G20 csúcstalálkozó idején Donald Trump szívesen találkozna Xi Jinping, kínai elnökkel. Ezzel egy igen fontos találkozóra kerülne sor a két ország vezetői között, amit követően tisztább képet kaphatunk arról, hogy pontosan melyik irányba is haladnak az USA és Kína közti kapcsolatok.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben