Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Még mindig nagy üzlet a foci

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2018. augusztus 9.   09:53

Ragaszkodna az alapjövedelemhez az olasz kormány Csökkentek az európai indexek tegnap. A DAX 0,1%-ot, a CAC40 0,4%-ot csökkent, miközben a FTSE100 0,8%-ot emelkedett. Olaszországban ismét előkerült az egykulcsos adó és az...

Ragaszkodna az alapjövedelemhez az olasz kormány

Csökkentek az európai indexek tegnap. A DAX 0,1%-ot, a CAC40 0,4%-ot csökkent, miközben a FTSE100 0,8%-ot emelkedett.


Olaszországban ismét előkerült az egykulcsos adó és az alapjövedelem kérdése is. Luigi Di Maio, az Öt Csillag vezetője és egyben miniszterelnök helyettes beszélt arról, hogy szeretnék véghezvinni ezeket a változtatásokat. Érvelésük szerint, ha az EU megváltoztatná a költségvetési hiány számolási módszertanát (több költséget szeretnének elszámolni strukturális reformként, ami nem számít bele a hiányba), akkor a nélkül tudnák ezeket bevezetni, hogy megsértenék az EU által előírt limitet. Mindenesetre a piac nem örül az újabb populista olasz javaslatnak, a 10 éves olasz államkötvények hozama ismét a 3%-os szintet közelíti.


Augusztus 20-án a Junker vezette EU-s tárgyalódelegáció ismét Amerikába utazik, hogy egyeztetéseket folytassanak az USA és az EU közti kereskedelmi kapcsolatokról. A tárgyalás középpontjában az EU részéről elsősorban az Amerikába irányuló autóexport állhat majd.

Rekordszámú mezértékesítés húzta az Adidast

A futball világbajnoksághoz kapcsolódóan rekordszámú mezt értékesített az Adidas, ami a társaság második negyedéves eredményén is látszik. A devizahatással korrigált árbevétel 10%-kal bővülve 5,26 milliárd euró lett, felülmúlva az 5,17 milliárd eurós várakozást. Kétszámjegyű növekedés volt Észak-Amerikában, Latin-Amerikában, Ázsiában és Oroszországban is. Az 592 millió eurós operatív eredmény még a legoptimistább piaci várakozást is felülmúlta. A társaság megerősítette 2018-as eredményvárakozását és továbbra is 10%-os árbevétel bővülésre számítanak.

Felülmúlta a várakozásokat a Raiffeisen

A Raiffeisen ma reggel a piaci várakozásokat felülmúló negyedéves eredményt tett közzé. Ennek főbb okai a vártnál lényegesen magasabb osztalékbevétel és a várakozásokat felülmúló kereskedési bevételek. Vagyis bevételi oldalról a felülteljesítés nem a bank szűken vett operatív tevékenységéből származott. Költségoldalról pozitív volt, hogy a banknak nem kellett céltartalékot képeznie. A kilátásokat enyhén javította a bankcsoport, a céltartalék képzésre most már alacsonyabb értéket várnak, mint amit 2017-ben realizállak, míg eddig akörüli értékre számítottak.

Megugró költségektől szenved a Thyssenkrupp

A Thyssenkrupp EBIT eredménye gyakorlatilag lefeleződött a tavalyi negyedévhez képest, mindössze 332 millió euró lett, pedig árbevételét 1-2%-kal tudta növelni. A társság már múlt héten figyelmeztette a befektetőket, hogy a várakozásoktól elmaradó eredményről számolhat majd be főleg a megugró költségek és az ipari szolgáltatások nyújtásával foglalkozó szegmens gyenge teljesítménye miatt.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben