Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Bizakodhat a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. július 27.   09:30

Erste kommentár A Richter amerikai étékesítési partnere, az Allergan tegnap tette közzé várakozásokat felülmúló negyedéves gyorsjelentését, és a kedvező számokat követően...

Erste kommentár

A Richter amerikai étékesítési partnere, az Allergan tegnap tette közzé várakozásokat felülmúló negyedéves gyorsjelentését, és a kedvező számokat követően éves profitvárakozását is megemelte. Ami a Richter szempontjából ennél is fontosabb, hogy a Cariprazine, amit Amerikában az Allergan forgalmaz Vraylar néven, gyakorlatilag szárnyalt. 114,2 millió dolláros árbevételt ért el a második negyedévben, ami 72%-os növekedés a tavalyi évhez képest. Ezzel az amerikai antipszichotikum piacon a legnagyobb növekedést érte el, amiben jelentős szerepe van az új marketing stratégiának is. Az amerikai értékesítések után a Richter 18% fölötti jutalékot kaphat, így jelentős bevétel származhat majd Amerikából, ami legalább részben kompenzálhatja a kieső Esmya bevételeket. Mivel a nagyobb hazai cégek közül a Richter jelent először (jövő hét csütörtökön), így már nem kell sokat várnunk, hogy megismerhessük, hogyan is szerepelt a társaság a második negyedévben, hogyan hatott rá az Esmya kiesése és a devizapiacok megnövekedett volatilitása.


A tegnapi jó hangulatban a DAX áttörte a 200 napos mozgóátlagot, ami kedvező technikai jelzésnek tekinthető, így ma tovább emelkedhet a német tőzsde, melyből a hazai részvények is profitálhatnak.

Ezúttal jó hírek a FAANG-tól

1%-os eséssel fejezte be a Nasdaq a tegnapi napot, főként a Facebook gyenge jelentése miatt, azonban a határidők már kisebb pluszban vannak az Amazon jó jelentése okán. A Dow 0,4%-kal emelkedett tegnap, az S&P500 0,3%-kal esett vissza.


Ismét eltiporta az Amazon az elemzői várakozásokat a második negyedéves gyorsjelentésében, ezzel megint egyensúlyba került a FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix, Google) kvintettben a jó, illetve a rossz gyorsjelentéseket közzétevő vállalatok aránya. Az Amazon egy részvényre jutó tisztított eredménye 5,07 dollár lett, több mint a duplája az elemzői konszenzusnak, ráadásul a most folyó negyedévre 2,4 milliárd dolláros üzemi eredményt vár a cég, míg az elemzők ezelőtt 1,3 milliárd dollárt vártak. Az árbevétel ugyan kissé elmaradt a konszenzustól, ám ez főként a minimális marzsú e-kereskedelmet érinti. Eközben egyre több független kereskedő értékesít az Amazonon, ami után a vállalat jutalékot kap, azonban különösebben megdolgoznia érte nem kell. A felhőalapú szolgáltatások továbbra is hasítanak, az Amazon Web Services 6,1 milliárd dolláros árbevételt ért el a negyedévben, ami közel 50%-os növekedés év/év alapon. Az egyéb bevételek, amik főként az online hirdetésekből származó bevételeket tartalmazzák, 130%-kal emelkedtek év/év alapon 2,2 milliárd dollárra. Az erős számokra 3%-kal emelkedtek a részvények piaczárás után.


Közel 6%-kal estek piaczárás után az Intel részvényei annak ellenére, hogy kicsivel a várt feletti negyedéves számokat közölt a cég (1,04 dolláros tisztított EPS 17 milliárd dolláros árbevételen), ráadásul egész éves várakozását is minimális mértékben a konszenzus felett határozta meg. Ennek az lehetett az oka, hogy a leggyorsabban növekvő, adatközpontokhoz chipeket gyártó üzletág árbevétele 5,5 milliárd dollár lett a várt 5,6 milliárd dollárral szemben, bár a 6%-os esés túlzott reakciónak tűnik.


5%-kal ugrottak viszont piacnyitás után a Lam Research részvényei, a vállalaté, amelyik félvezető-gyártók számára állít elő a gyártáshoz szükséges berendezéseket. A jelentést követő elemzői tájékoztatón ugyanis az hangzott el a menedzsmenttől, hogy 2018 utolsó negyedévétől ismét növekedésnek indulhat a félvezetők piaca, főként a memóriachipek vezetésével, ezzel pedig véget érhet az idei évben eddig látott óvatos költekezés az iparágban. A következő negyedév azonban még gyengébb lehet, miután 2,3 milliárd dolláros árbevételt vár a cég az elemzők által előrejelzett közel 2,8 milliárd dollárral szemben.


Közzétette tegnap harmadik gazdasági negyedéves jelentését a Starbucks is, ami nagyjából hozta a várakozásokat. Az 1%-os organikus növekedés a befektetőket sem hozta lázba, piaczárás után 0,5%-os emelkedés volt látható a részvényekben.


Közel 5%-ot estek az Electronic Arts játékkészítő cég részvényei piaczárás után, hiába közölt jó első negyedéves számokat a cég. Ennek oka, hogy a vállalat a most folyó negyedévre csupán részvényenkénti 0,55 dolláros profitvárakozást tett közzé a várt 0,7 dollárral szemben.

Ismét közbelépett a japán jegybank

Csak kisebb mozgások voltak tapasztalhatók az ázsiai részvénypiacon. A Nikkei 0,3%-ot emelkedett, míg a Hang Seng és a Shanghai index is 0,2%-ot csökkent.


A héten már másodszor avatkozott közbe a japán jegybank a hosszú hozamok emelkedése miatt, így ismét vételi aukciót hirdetett a 10 éves japán államkötvényekre, tényleges üzletkötés azonban kínálat hiányában ezúttal sem történt.


A kínai ipari vállalatok profitja továbbra is dinamikusan növekszik. Júniusban 20,0%-kal emelkedett a tavalyi évhez képest, bár még ez is lassulást jelent az előző hónaphoz képest, amikor még 21,1% volt a növekedési ütem.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Rendkívüli közgyűlés a Waberer’s-nél

A Waberer’s már korábban jelezte, hogy rendkívüli közgyűlést fog tartani, de csak most tűzték ki a dátumot augusztus 28-ra. A napirendi pontok között szerepel az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagok választása, valamint az igazgatóság tájékoztatója a 2018. április 16-i közgyűlést követően megszerzett saját részvényekről. Ide kapcsolódó hír, hogy Peter Grace felügyelőbizottsági tag lemondott tisztségéről, helyére David Thompsont kinevezését javasolja az igazgatóság.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben